CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-3: Η επτάψυχη "βασίλισσα" άντεξε στους κεραυνούς των πρωταθλητών σε επικό ματς

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του Champions League 2023-2024 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Τρίτη 9 Απριλίου 2024
Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του Champions League 2023-2024 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Τρίτη 9 Απριλίου 2024 © 2024/MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι σφυροκόπησε τη Ρεάλ με οβίδες εκτός περιοχής, όμως οι Ισπανοί κατάφεραν να αντισταθούν και να πάρουν ισοπαλία 3-3 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" σε έναν προημιτελικό που θα μείνει στην ιστορία του Champions League.

Η Ρεάλ κατάφερε να αντισταθεί στην πίεση και τους κεραυνούς της Μάντσεστερ Σίτι και το 3-3 σε ένα φανταστικό παιχνίδι στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς στα προημιτελικά του Champions League.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν μόλις στο 2' με εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντο Σίλβα,΄ομως οι τέως πρωταθλητές Ευρώπης απάντησαν με δύο γκολ σε 113'' πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα. Αντίστοιχη ανατροπή σε πέντε λεπτά έκανε η Σίτι με δύο οβίδες των Φιλ Φόντεν και Γιόσκο Γκβάρντιολ, όμως την τελευταία λέξη είπε ο Φεντερίκο Βαλβέρδε με υπέροχο βολέ στο 79'.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες την επόμενη Τετάρτη στο "Ετιχάντ" για το εισιτήριο των ημιτελικών.

Ο Κάρλο Αντσελότι προτίμησε τον Ορελιέν Τσουαμενί για το κέντρο της άμυνας αντί του Νάτσο, όμως ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν αυτός που πειραματίστηκε περισσότερο. Δεν ήταν μόνο οι τέσσερις κεντρικοί αμυντικοί που χρησιμοποίησε στην ενδεκάδα, κάτι που το έχει ξανακάνει, αλλά και η παρουσία του Στέφαν Ορτέγκα στο τέρμα αντί του (υγιή) Έντερσον, καθώς και η παρουσία του Κέβιν ντε Μπρόινε στον πάγκο, λόγω στομαχικών διαταραχών.

Ο Τσουαμενί άρχισε τον αγώνα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, αφού στα 43'' δέχθηκε κίτρινη κάρτα και από το φάουλ στο οποίο υπέπεσε, ο Μπερνάρντο Σίλβα άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση και κακή αντίδραση του Αντρέι Λουνίν.

Το σοκ για τη Ρεάλ δεν ήταν τόσο μεγάλο, αφού προειδοποίησε άμεσα και στο 12' ο Εντουαρντό Καμαβινγκά με μακρινό σουτ βρήκε το σώμα του Ρούμπεν Ντίας κι από εκεί η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Σε λιγότερο από δύο λεπτά αργότερα, ο Βινίσιους έβγαλε στον Ροντρίγκο που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στην περιοχή, σούταρε και με ακόμα μια κόντρα (στον Μανουέλ Ακάντζι αυτήν τη φορά) έγινε η ανατροπή.

Το "Μπερναμπέου" πήρε... φωτιά, με την κλειστή σκεπή να δημιουργεί ακόμα πιο εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Ο ρυθμός έπεσε ελάχιστα ύστερα από τα τρία τέρματα, αλλά η ένταση παρέμεινε στα ύψη. Οι δύο ομάδες πίεζαν αρκετά ψηλά, αλλά μόνο μία επιχείρησε να αξιοποιήσει τα κενά στα μετόπισθεν. Δύο φορές Ροντρίγκο και Βινίσιους έφυγαν στην αντεπίθεση, όμως τα σουτ τους δεν είχαν την τύχη που θα ήθελαν.

Την ίδια ώρα, δύο μεγάλα αστέρια του γηπέδου, οι Τζουντ Μπέλιγχαμ (λόγω κατοχής μπάλας από τη Σίτι) και Έρλινγκ Χάλαντ (λόγω Αντόνιο Ρίντιγκερ) είχαν... εξαφανιστεί και περίμεναν να πάρουν περισσότερες πάσες και να βρουν καλύτερους χώρους στο 2ο μέρος.

Οι δύο προπονητές δεν έκαναν αλλαγές στην ανάπαυλα κι έτσι η... τρύπα στο δεξί άκρο της άμυνας της Σίτι παρέμεινε, με τον Τζον Στόουνς επ' ουδενί να μην αναπληρώνει το κενό του Κάιλ Γουόκερ. Οι "πολίτες" όμως είχαν την κατοχή της μπάλας κι έτσι εξακολουθούσαν να περιορίζουν τον αριθμό των αντεπιθέσεων των Ισπανών.

Δύο κόντρες των γηπεδούχων κατέληξαν σε άουτ των Μπέλιγχαμ και Βινίσιους, με τη Σίτι όμως να έχει την απόλυτη κατοχή της μπάλας και να πιέζει για την ισοφάριση. Οι περισσότερες τελικές της ήταν ακίνδυνες, αλλά όταν ο αμαρκάριστος Φιλ Φόντεν έστρωσε την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής στο 66', το 2-2 ήταν γεγονός.

Η Σίτι δεν χαλάρωσε και συνέχισε να έχει την μπάλα στα πόδια της και να τη γυρίζει έξω από την περιοχή της Ρεάλ. Οι ηρωικές αμυντικές ενέργειες των Τσουαμενί και Ρίντιγκερ στη μικρή περιοχή δεν αρκούσαν για τη Ρεάλ, αφού με έναν κεραυνό του Γιόσκο Γκβάρντιολ στο 71' ήρθαν ξανά τα πάνω κάτω στο παιχνίδι.

Ο Αντσελότι έριξε στη μάχη τους Λούκα Μόντριτς και Μπραχίμ Ντίαθ ψάχνοντας την επιστροφή στον αγώνα, αλλά τελικά αυτό συνέβη από δύο βασικούς. Ο Βινίσιους έβγαλε την 74η ασίστ του με τη φανέλα των "μερένγκες" στο 79' και ο Φεντερίκο Βαλβέρδε με φανταστικό βολέ ισοφάρισε σε 3-3.

Η Ρεάλ έδειξε περισσότερες αντοχές στα τελευταία λεπτά ψάχνοντας το γκολ της νίκης, όμως δεν κατάφερε να νικήσει ξανά τον Στέφαν Ορτέγκα και το χορταστικό σκορ άφησε τα πάντα ανοιχτά ενόψει "Ετιχάντ", κρατώντας ταυτόχρονα αήττητη τη Σίτι από τις 6 Δεκεμβρίου και τον Ρόδρι εδώ και 429 ημέρες.

  • ΡΕΑΛ: Λουνίν, Καρβαχάλ, Τσουαμενί, Ρίντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Κρόος (72' Ντίαθ), Καμαβινγκά, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (72' Μόντριτς), Βινίσιους (86' Χοσέλου)
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Στόουνς, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Σίλβα, Φόντεν (87' Άλβαρες), Γκρίλις, Χάλαντ

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-3 (12' αυτ. Ντίας, 14' Ροντρίγκο, 79' Βαλβέρδε / 2' Σίλβα, 66' Φόντεν, 71' Γκβάρντιολ)
  • Άρσεναλ - Μπάγερν 2-2 (12' Σακά, 76' Τροσάρ / 18' Γκνάμπρι, 32' πέν. Κέιν)
  • 10/04 22:00 Ατλέτικο - Ντόρτμουντ
  • 10/04 22:00 Παρί - Μπαρτσελόνα

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 16/04 22:00 Ντόρτμουντ - Ατλέτικο
  • 16/04 22:00 Μπαρτσελόνα - Παρί
  • 17/04 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ
  • 17/04 22:00 Μπάγερν - Άρσεναλ

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 30/04-01/05 Ατλέτικο ή Ντόρτμουντ - Παρί ή Μπαρτσελόνα
  • 30/04-01/05 Άρσεναλ / Μπάγερν - Ρεάλ / Μάντσεστερ Σίτι

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 07-08/05 Ρεάλ / Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ / Μπάγερν
  • 07-08/05 Παρί ή Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο ή Ντόρτμουντ

Τελικός ("Γουέμπλεϊ")

  • 01/06 22:00 Νικητής 1 - Νικητής 2
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ