CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ - Λίβερπουλ 1-0: Ο Μπενζεμά τελείωσε τη δουλειά για τους ανώτερους Μαδριλένους

Ρεάλ - Λίβερπουλ 1-0: Ο Μπενζεμά τελείωσε τη δουλειά για τους ανώτερους Μαδριλένους
@2023 BERNAT ARMANGUE/AP IMAGES

Η Ρεάλ είχε αγκαλιάσει την πρόκριση στους "8" του Champions League χάρη στο 5-2 στο "Άνφιλντ" και ο Μπενζεμά ήταν εκείνος που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, υπογράφοντας το 1-0 στη ρεβάνς του "Μπερναμπέου" για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο τίτλος στην La Liga μοιάζει αρκετά δύσκολη υπόθεση πλέον για την Ρεάλ, με τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα να είναι στους 9 βαθμούς, όμως αυτό δεν δείχνει να πτοεί την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ευρώπης και κόσμου, αφού την ίδια ώρα συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της για το 15ο Champions League στην ιστορία της.

Το πόσο έτοιμη και αποφασισμένη είναι για να υπερασπιστεί τα πρωτεία της το έδειξε ξεκάθαρα στην πρώτη φετινή κόντρα της για τα νοκ-άουτ ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να βρίσκει στο δρόμο της τη περυσινή παρτενέρ της στο τελικό, Λίβερπουλ, και να την "σκουπίζει" με δύο νίκες.

Ο θρίαμβος με 5-2 στο "Άνφιλντ" και μάλιστα με ανατροπή είχε βάλει την Ρεάλ στη θέση του οδηγού και το βράδυ της Τετάρτης (15/03) ολοκλήρωσε το καθήκον της νικώντας ξανά τους ρεντς, αυτή τη φορά με 1-0 με σκόρερ τον Καρίμ Μπενζεμά, και αρπάζοντας με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο για την οκτάδα.

Το ματς

Το 2-5 στον πρώτο αγώνα δεν άφηνε και πολλές επιλογές στην Λίβερπουλ για την προσέγγισή της στη ρεβάνς της Μαδρίτης, με τον Γιούργκεν Κλοπ να κατεβάζει την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1 και τους Σαλάχ, Χάκπο και Ζότα πίσω από τον Νούνιες που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ουρουγουανός είχε μάλιστα την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 7ο λεπτό, όταν δέχτηκε την κάθετη πάσα του Σαλάχ και έκανε το συρτό σουτ εντός περιοχής, για να δει όμως τον Κουρτουά να του αρνείται το γκολ αποκρούοντας με το πόδι.

Η συνέχεια άνηκε στην Ρεάλ που πήρε τον έλεγχο και είχε τρεις πολύ καλές στιγμές για να σκοράρει. Στο 14ο λεπτό ο Άλισον απέκρουσε ενστικτωδώς με το χέρι το σουτ του Βινίσιους από το ύψος της μικρής περιοχής, στο 20' ο Καμαβινγκά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ εκτός περιοχής που εξαπέλυσε ενώ στο 22' ήταν η σειρά του Μόντριτς να απειλήσει από μακριά, με το ευθύβολο σουτ του να φεύγει άουτ.

Από την πλευρά της, η Λίβερπουλ "απάντησε" με δύο καλές ευκαιρίες, με τους Νούνιες (33') και Χάκπο (36') να βρίσκονται σε θέση βολής και να αγγίζουν το 0-1 με εξαιρετικά σουτ αλλά τον Κουρτουά να υψώνει και πάλι "STOP", πραγματοποιώντας ισάριθμες εξαιρετικές επεμβάσεις.

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν άσφαιρες, ωστόσο μία ήταν εκείνη που χαμογελούσε, η Ρεάλ, αφού κρατούσε το τεράστιο αβαντάζ των τριών γκολ από το πρώτο παιχνίδι, με την Λίβερπουλ από την πλευρά της να απογοητεύεται και αυτό να αποτυπώνεται ανάγλυφα στο δεύτερο μέρος.

Εκεί οι ρεντς δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με κάποια καθαρή ευκαιρία, με την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει και να δίνει δυνάμεις μόνο στους γηπεδούχους, που ήταν εκείνοι που έπαιζαν με μεγαλύτερο πάθος και κέρδιζαν τις περισσότερες μονομαχίες. Στο 63' ο Βαλβέρδε αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση και στο 69' ο Άλισον τον σταμάτησε σε τετ α τετ, για να έρθει όμως το 1-0 για την Ρεάλ στο 78ο λεπτό.

Μετά από κάθετη μπαλιά στην καρδιά της άμυνας της Λίβερπουλ, ο Βινίσιους κατάφερε με την επιμονή του να κερδίσει την κόντρα από τον Φαν Ντάικ και να στρώσει τη μπάλα στον Μπενζεμά, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Άλισον και έγραψε το 1-0, με το 33ο γκολ του σε νοκ-άουτ φάση Champions League.

Αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε (οι μερένγκες ζήτησαν πέναλτι στις καθυστερήσεις σε χέρι του Τσιμίκα, που είχε μπει στο 90+1', με τον διαιτητή να βλέπει τη φάση στο μόνιτορ και να διατάζει να συνεχιστεί το ματς), για να σφραγίσει μία σπουδαία πρόκριση της Ρεάλ στα προημιτελικά (για 19η φορά στην ιστορία της) και να υποχρεώσει την Λίβερπουλ να αφοσιωθεί πλέον στη μάχη της τετράδας στο Νησί που θα της επιτρέψει να αγωνιστεί και τη νέα σεζόν στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια.

  • ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (86' Βάθκεθ), Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μόντριτς (82' Θεμπάγιος), Καμαβινγκά, Κρόος (84' Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (82' Ροντρίγκο), Βινίσιους (84' Ασένσιο)
  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (90+1' Τσιμίκας), Μίλνερ (73' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Φαμπίνιο, Σαλάχ, Χάκπο (90+1' Καρβάλιο), Ζότα (57' Έλιοτ), Νούνιες (57' Φιρμίνο)

Οι ομάδες των προημιτελικών

  1. Μπενφίκα
  2. Τσέλσι
  3. Μπάγερν
  4. Μίλαν
  5. Μάντσεστερ Σίτι
  6. Ίντερ
  7. Ρεάλ
  8. Νάπολι

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

  • Μπενφίκα - Μπριζ 5-1 (38' Ράφα Σίλβα, 45+2', 57' Ράμος, 71' πέν., 77' Νέρες / 87' Μέιχερ) [2-0]
  • Τσέλσι - Ντόρτμουντ 2-0 (43' Στέρλινγκ, 53' πέν. Χάβερτς) [0-1]
  • Τότεναμ - Μίλαν 0-0 [0-1]
  • Μπάγερν - Παρί 2-0 (61' Τσούπο Μότινγκ, 89' Γκνάμπρι) [1-0]
  • Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 7-0 (22' πέν., 24', 45+2', 53', 57' Χάλαντ, 49' Γκιντογάν, 90+2' Ντε Μπρόινε) [1-1]
  • Πόρτο - Ίντερ 0-0 [0-1]
  • Νάπολι - Άιντραχτ 3-0 (45+2' 53' Όσιμεν, 64' πεν. Ζιελίνσκι)) [2-0]
  • Ρεάλ - Λίβερπουλ 1-0 (78' Μπενζεμά) [5-2]
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ