CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ - Λειψία 2-0: Άφησε το καλό για το τέλος

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λειψία για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λειψία για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 © 2022 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Λειψία είχε τις ευκαιρίες, η Ρεάλ βρήκε τα γκολ στο τελευταίο 10λεπτο και έκανε το 2/2 στον 6ο όμιλο του Champions League.

Η Λειψία προσπάθησε να αφήσει πίσω της τη συντριβή από τη Σαχτάρ, έχασε πολλές ευκαιρίες και τιμωρήθηκε στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Η Ρεάλ πήρε τη νίκη με 2-0 χάρη σε γκολ του Φεντερίκο Βαλβέρδε και του Μάρκο Ασένσιο στο τελευταίο δεκάλεπτο κι έκανε το 2/2 στον 6ο όμιλο του Champions League.

Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μάρκο Ρόζε στο "τιμόνι" πλέον σε σχέση με την πρεμιέρα και την απόλυση του Ντομένικο Τεντέσκο. Ο Νικολά Ενκουνκού σε δύο περιπτώσεις και οι Ντόμινικ Σομποσλάι και Αμαντού Χαϊνταρά σε μία έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και να βάλουν δύσκολα στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Η απάντηση των παικτών του Κάρλο Αντσελότι ήταν μια καλή στιγμή του Λούκα Μόντριτς, με τις δύο ομάδες να ζητούν και από ένα πέναλτι στο 1ο μέρος.

Ο Κάρλο Αντσελότι έριξε στη μάχη τον Μάρκο Ασένσιο αντί του Εντουαρντό Καμαβινγκά, όμως έβαλε τον Ισπανό μεσοεπιθετικό πίσω από τον Φεντερίκο Βαλβέρδε στη δεξιά πτέρυγα. Τα κενά στην αμυντική λειτουργία παρέμειναν επικίνδυνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι απέτυχαν ξανά στον τομέα της αποτελεσματικότητας.

Η τιμωρία τους ήρθε στο 80ό λεπτό, όταν ένα φαλτσαριστό σουτ του Βαλβέρδε έδωσε προβάδισμα στους "μερένγκες". Ύστερα από ακόμα μία ευκαιρία του Ενκουνκού, ο Ασένσιο έγραψε το 2-0 στις καθυστερήσεις κι η Ρεάλ έφτασε σε ακόμα μία νίκη.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα (81' Μεντί), Νάτσο, Μόντριτς (81' Κρόος), Καμαβινγκά (64' Ασένσιο), Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Βινίσιους (85' Θεμπάγιος), Ροντρίγκο, Ρίντιγκερ

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Σιμακάν (75' Χένριχς), Όρμπαν, Χαϊνταρά (75' Καμπλ), Φόρσμπεργκ (81' Πόουλσεν), Βέρνερ (81' Σίλβα), Σομποζλάι, Ενκουνκού, Ράουμ, Σλάγκερ, Ντιαλό

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σαχτάρ - Σέλτικ 1-1 (29' Μούντρικ / 10' αυτ. Μπονταρένκο)

Ρεάλ - Λειψία 2-0 (80' Βαλβέρδε, 90+1' Ασένσιο)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

05/10 19:45 Λειψία - Σέλτικ

05/10 22:00 Ρεάλ - Σαχτάρ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ