CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ - Λειψία 1-1: Οι Ισπανοί την πρόκριση στα προημιτελικά, οι Γερμανοί τις ευκαιρίες και το δοκάρι στο 90+2'

Ο Βινίσιους της Ρεάλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λειψία για τη φάση των 16 του Champions League 2023-2024 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024
Ο Βινίσιους της Ρεάλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λειψία για τη φάση των 16 του Champions League 2023-2024 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 © 2024/MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Ρεάλ προκρίθηκε δια πυρός και σιδήρου από τη φάση των 16 του Champions League, ύστερα από το 1-1 κόντρα στη Λειψία στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", με τους Γερμανούς να έχουν περισσότερες ευκαιρίες και δοκάρι στο 90+2'.

Η Ρεάλ τα χρειάστηκε κόντρα στη Λειψία και το 1-1 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (για πρώτη φορά με κλειστή οροφή) δεν θα της ήταν αρκετό για την πρόκριση από τη φάση των 16 του Champions League, αν δεν είχε επικρατήσει με 1-0 στη Γερμανία.

Ο Βινίσιους έδωσε προβάδισμα στους Ισπανούς στο 65' με τον Γουίλι Όρμπαν να ισοφαρίζει τρία λεπτά αργότερα για τους φιλοξενούμενους, που είχαν περισσότερες ευκαιρίες τόσο στο 1ο μέρος όσο και μετά την ισοφάριση και θα μπορούσαν να είχαν κάνει την ανατροπή με μεγαλύτερη ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια.

Ο Κάρλο Αντσελότι, τη μέρα που έγινε γνωστό ότι κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή, παρέταξε μια ενδεκάδα σε σχηματισμό ενός ρευστού 4-3-3 με τον Ροντρίγκο στον πάγκο και τον Τζουντ Μπέλιγχαμ να βοηθάει στην επίθεση. Ο Μάρκο Ρόζε προτίμησε ένα 4-4-2 με τον τον Μπένιαμιν Σέσκο δίπλα στον Λόις Οπέντα στη γραμμή κρούσης.

Ο Βέλγος επιθετικός ήταν και ο πρωταγωνιστής του 1ου μέρους, αφού ήταν ο εκτελεστής των Γερμανών στις πιο επικίνδυνες στιγμές τους. Σε μία εξ αυτών βρέθηκε τετ α τετ και ηττήθηκε από τον Αντρέι Λουνίν, όμως ήταν οφσάιντ και τελικά η φάση δεν μέτρησε. Από σουτ εκτός περιοχής λίγο αργότερα ξανά σε κόντρα, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 16' ο Οπέντα μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με το αριστερό έστειλε την μπάλα από την άλλη πλευρά, άουτ.

Οι γηπεδούχοι επέδειξαν παθητική νοοτροπία και δεν κυνήγησαν το γκολ, παρά μόνο έφτασαν κοντά κατά τύχη σε μία περίπτωση με τον Βινίσιους.

Ο Αντσελότι προσπάθησε να σταματήσει το μομέντουμ των Γερμανών με τον Ροντρίγκο στο παιχνίδι και τον Φεντερίκο Βαλβέρδε πιο πίσω. Το 2ο ημίχρονο απέκτησε ακόμη καλύτερο ρυθμό, με τη Ρεάλ να ανεβαίνει, αλλά στο 54' να κινδυνεύει να μείνει με παίκτη λιγότερο, όταν ο Βινίσιους πέταξε τον Γουίλι Όρμπαν στο έδαφος και "κιτρινίστηκε".

Μπέλιγχαμ και Βινίσιους είχαν δύο ευκαιρίες αλλά νικήθηκαν από τον Πέτερ Γκούλατσι και τις κόντρες, ενώ και οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να απειλήσουν από στημένες φάσεις, όμως ο Λουνίν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν.

Στο 65ο λεπτό, μια αντεπίθεση των "μερένγκες" οδήγησε σε άψογο συνδυασμό των Μπέλιγχαμ και Βινίσιους με τον Βραζιλιάνο να λύνει τον "γόρδιο δεσμό" στην άμυνα των φιλοξενουμένων. Το 1-0 αφύπνισε τη Λειψία, η οποία απάντησε άμεσα. Ο Αντόνιο Ρίντιγκερ έβαλε τρεις κόντρες στην αμέσως επόμενη φάση κρατώντας το μηδέν, όμως στο 68' ο παρτενέρ του στην άμυνα, Νάτσο, δεν κατάφερε να αποτρέψει τον Όρμπαν να πιάσει μια υπέροχη κεφαλιά και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η δράση μεταφέρθηκε στο γήπεδο της Ρεάλ που αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα. Σέσκο, Οπέντα και Ντάνι Όλμο σφυροκοπούσαν την εστία του Λουνίν, όμως δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Ο Όρμπαν με νέα κεφαλιά, αμαρκάριστος αυτήν τη φορά, είχε την ευχέρεια για την ανατροπή αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Αντσελότι έκανε επιθετικές αλλαγές αφού του έλειπαν οι κεντρικοί αμυντικοί στον πάγκο, ενώ το ίδιο έκανε και ο Ρόζε, για να φρεσκάρει τους δικούς του επιθετικούς και να δώσει ύψος για τα αναπόφευκτα γεμίσματα των τελευταίων λεπτών.

Αυτά δεν είχαν αποτέλεσμα, ακόμα κι αν ο Όλμο είχε δοκάρι σε ψιλοκρεμαστή λόμπα στο 90+2' κι έτσι η Ρεάλ κατάφερε ουσιαστικά με τη νίκη στη Γερμανία να πάρει μια πολύ δύσκολη πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

  • ΡΕΑΛ: Λουνίν, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Τσουαμενί, Κρόος (78' Μόντριτς), Καμαβινγκά (46' Ροντρίγκο), Βαλβέρδε, Μπέλιγχαμ (85' Χοσέλου), Βινίσιους
  • ΛΕΙΨΙΑ: Γκούλατσι, Χένριχς, Όρμπαν, Λουκεμπά, Ράουμ, Όλμο, Χαϊνταρά (90' Καμπλ), Σλάγκερ (85' Έλμας), Σίμονς, Σέσκο (85' Μπαουμγκάρτνερ), Οπέντα (77' Πόουλσεν)

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Κοπεγχάγη - Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (34' Μάτσον / 11' Ντε Μπρόινε, 45+1' Σίλβα, 90+3' Φόντεν)
  • Λειψία - Ρεάλ 0-1 (49' Ντίαθ)
  • Παρί - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0 (58' Εμπαπέ, 70' Μπαρκολά)
  • Λάτσιο - Μπάγερν 1-0 (69' πέν. Ιμόμπιλε)
  • Ίντερ - Ατλέτικο 1-0 (79' Αρναούτοβιτς)
  • Αϊντχόφεν - Ντόρτμουντ 1-1 (56' πεν. Ντε Γιονγκ - 24' Μάλεν)
  • Νάπολι - Μπαρτσελόνα 1-1 (75' Όσιμεν / 60' Λεβαντόβσκι)
  • Πόρτο - Άρσεναλ 1-0 (90+4' Γκαλένο)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Ρεάλ Σοσιεδάδ - Παρί 1-2 (89' Μερίνο / 15', 56' Εμπαπέ)
  • Μπάγερν - Λάτσιο 3-0 (39', 66' Κέιν, 45+2' Μίλερ)
  • Ρεάλ - Λειψία 1-1 (65' Βινίσιους / 68' Όρμπαν)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Κοπεγχάγη 3-1 (5' Ακάντζι, 9' Άλβαρες, 45+3' Χάλαντ / 29' Ελγιουνουσί)
  • 12/03 22:00 Μπαρτσελόνα - Νάπολι
  • 12/03 22:00 Άρσεναλ - Πόρτο
  • 13/03 22:00 Ατλέτικο - Ίντερ
  • 13/03 22:00 Ντόρτμουντ - Αϊντχόφεν

* Η κλήρωση των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ