ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ: Κατήγγειλε διαιτητή γιατί δεν κατέγραψε στο φύλλο αγώνα τις ρατσιστικές προσβολές προς τον Βινίσιους

FILE - Real Madrid's Vinicius Junior looks down as he walks on the pitch during a Spanish La Liga soccer match between Valencia and Real Madrid, at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Sunday, May 21, 2023. Repeated racist insults against Real Madrid's Brazilian soccer star Vincius Junior have unleashed a heated debate in Spain about tolerance for racism in a society that is becoming rapidly more diverse on and off the field. (AP Photo/Alberto Saiz)
Ο Βινίσιους αποχωρεί από το Μεστάγια μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε 2023 AP IMAGES/ALBERTO SAIZ

Η Ρεάλ κατήγγειλε τον διαιτητή του αγώνα της με την Οσασούνα γιατί δεν κατέγραψε στο φύλλο αγώνα τις ρατσιστικές προσβολές προς τον Βινίσιους από την κερκίδα των Βάσκων.

Η Ρεάλ συνεχίζει την επίθεση κατά πάντων για τις επιθέσεις ρατσιστικού ύφους που δέχεται ο Βινίσιους. Ύστερα από την προ ημερών επίσκεψη στον εισαγγελέα για τα όσα ρατσιστικά ακούστηκαν σε αγώνες της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο, οι "μερένγκες" κατήγγειλαν στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τον διαιτητή του αγώνα τους με την Οσασούνα.

Η καταγγελία αφορά την παράλειψη από τον Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα να καταγράψει στο φύλλο αγώνα τις ρατσιστικές προσβολές που ακούστηκαν από τις κερκίδες του "Σαδάρ".

Η ανακοίνωση της Ρεάλ

"Μετά τις σοβαρές προσβολές που ακούστηκαν, για άλλη μια φορά, κατά του παίκτη μας Βινίσιους, εν προκειμένω στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος που έπαιξε η ομάδα μας στο "Σαδάρ", η Ρεάλ ανακοινώνει τα εξής:

  • Ο σύλλογός μας κατέθεσε μήνυση στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά του διαιτητή αγώνα Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα, ως αποτέλεσμα της αμελούς σύνταξης του φύλλου αγώνα. Ο διαιτητής οικειοθελώς και εσκεμμένα παρέλειψε τις προσβολές και τις εξευτελιστικές κραυγές που κατευθύνονταν επανειλημμένα προς τον παίκτη μας, Βινίσιους, παρόλο που είχε ενημερωθεί επίμονα από τους παίκτες μας την ίδια στιγμή που ακούγονταν.
  • Επιπλέον, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει επίσης καταθέσει καταγγελία στο ίδιο ομοσπονδιακό όργανο σχετικά με τις προαναφερθείσες ύβρεις και ταπεινωτικές κραυγές και τη διαβίβασε στην Κρατική Επιτροπή κατά της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό, ώστε όσοι ακούστηκαν, να αναγνωριστούν και να τιμωρηθούν.
  • Υπό το πρίσμα αυτών των ατυχών γεγονότων που συνέβησαν στο 'Σαδάρ', η Ρεάλ Μαδρίτης επεκτείνει την καταγγελία που υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή, 15 Μαρτίου, στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα κατά των εγκλημάτων μίσους και διακρίσεων, για τις ρατσιστικές προσβολές και προσβολές μίσους που απευθύνθηκαν στον παίκτη μας, Βινίσιους, κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μοντζουίκ και στο 'Μετροπολιάνο' της Μαδρίτης, ζητώντας να εντοπιστούν οι δράστες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης καταδικάζει για άλλη μια φορά αυτές τις βίαιες επιθέσεις ρατσισμού, διακρίσεων και μίσους και απαιτεί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, μια για πάντα, προκειμένου να εξαλειφθεί η βία που υφίσταται ο παίκτης μας, Βινίσιους".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ