ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ: Ο ελεύθερος Αλάμπα κόστισε 30.000.000 ευρώ

Ο Νταβίντ Αλάμπα στην αναμέτρηση της Αυστρίας κόντρα στην Ουκρανία για το Euro 2020.
Ο Νταβίντ Αλάμπα στην αναμέτρηση της Αυστρίας κόντρα στην Ουκρανία © 2021 MARKO DJURICA/POOL VIA AP

Ο Ντάβιντ Αλάμπα αποκτήθηκε από τη Ρεάλ ως ελεύθερος, όμως για να τον κάνει δικό της έδωσε σχεδόν 30.000.000 ευρώ και όχι για το μισθό του Αυστριακού αμυντικού.

Η Ρεάλ έχει κρατήσει μία ήσυχη πολιτική στο μεταγραφικό παζάρι για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι, αφού δεν έχει δώσει χρήματα σε άλλη ομάδα για να αγοράσει ποδοσφαιριστή με μεταγραφή.

Η μοναδική προσθήκη στο ρόστερ από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι σήμερα είναι ο Ντάβιντ Αλάμπα, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Μπάγερν. Το ελεύθερος είναι σχετική έννοια, όμως, όπως αποκαλύπτει το Der Spiegel την Παρασκευή.

Το γερμανικό περιοδικό αποκάλυψε το συμβόλαιο που υπέγραψε ο 29χρονος αμυντικός με τους "μερέγκες" και τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, όταν έμεινε ελεύθερος από την ομάδα στην οποία ανήκε για σχεδόν μία δεκαετία.

Ο αρχηγός της εθνικής Αυστρίας θα εισπράξει συνολικά πάνω από 115.000.000 ευρώ αν εξαντλήσει το 5ετές συμβόλαιό του και δεν υπάρξει κάποια αναπροσαρμογή. Κάθε χρόνο θα γίνεται πλουσιότερος κατά 19.470.000 βάσει της συμφωνίας, των δύο πλευρών, όμως δεν είναι μόνο αυτά τα κόστη της απόκτησής του παίκτη για τη Ρεάλ.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, η Ρεάλ "έπαιζε" μόνη της για την απόκτηση ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή διότι είχε φροντίσει να προσφέρει τόσο σε εκείνον όσο και στο περιβάλλον του οικονομικά κίνητρα για να την επιλέξει.

Ο Αλάμπα εισέπραξε 17.700.000 ως πριμ υπογραφής, ενώ ο ατζέντης του, Πίνι Ζάχαβι, και βασική αιτία μη ανανέωσης του συμβολαίου με την Μπάγερν, θα πάρει 5.200.000. Χρήματα πήρε και η οικογένεια του παίκτη, όμως, που υπολογίζονται στα 6.300.000.

Συνολικά, πλην του αναμενόμενου μισθολογικού κόστους, η υπογραφή του Αλάμπα στοίχισε στη Ρεάλ 29.200.000, παρότι η μεταγραφή θα ορίζεται πάντα ως ελεύθερη.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ