ΙΣΠΑΝΙΑ

Ραούλ Μπράβο: Απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες τη διετία 2017-19

Ο Ραούλ Μπράβο από προετοιμασία του Άρη στην Ολλανδία | 29 Ιουλίου 2018
Ο Ραούλ Μπράβο από προετοιμασία του Άρη στην Ολλανδία | 29 Ιουλίου 2018 MOTIONTEAM

Τέσσερα χρόνια μετά από την έναρξη έρευνας για την υπόθεση "Oikos" που αφορούσε σκάνδαλο στημένων αγώνων ο δικαστής αποφάσισε να την βάλει οριστικά στο συρτάρι, με τον Ραούλ Μπράβο να αθωώνεται ουσιαστικά από τις κατηγορίες.

Το 2019 το ισπανικό ποδόσφαιρο είχε μπει σε έναν μεγάλο κυκεώνα που αφορούσε σκάνδαλο με στημένους αγώνες, με τη συγκεκριμένη υπόθεση να παίρνει την ονομασία "Oikos" και να μπλέκεται σε αυτήν ο Ραούλ Μπράβο.

Ο άλλοτε αριστερός μπακ της Ρεάλ, που είχε παίξει και στη χώρα μας αγωνιζόμενος για τον Ολυμπιακό και τον Άρη, είχε κληθεί να καταθέσει μαζί με τον συνάδελφό του, Κάρλος Αράντα, για την υπόθεση των στημένων αγώνων, με ισπανικό δικαστήριο να αποφασίζει μάλιστα την προφυλάκισή τους και τους δύο άνδρες να οδηγούνται στη φυλακή.

Οι τότε κατηγορίες αφορούσαν τα παιχνίδια Σαρίνιενα-Καρίνιενα (2017), Ουέσκα-Ταραγόνα (2018), Χετάφε-Βιγιαρεάλ (2-2) και Βαγιαδολίδ-Βαλένθια (0-2), με τον δικαστή να καταλήγει ωστόσο στο συμπέρασμα ότι οι συνομιλίες στις οποίες οι φερόμενοι εμπλεκόμενοι έκαναν λόγο για πληρωμές στους ποδοσφαιριστές είναι ανεπαρκείς και έτσι να βάζει την υπόθεση στο συρτάρι.

Ως αποτέλεσμα, το δικαστήριο της Ουέσκα έκλεισε οριστικά την υπόθεση "Oikos" και αθώωσε όσους εμπλέκονται σε φερόμενο έγκλημα αθλητικής διαφθοράς, με τον Ραούλ Μπράβο να είναι μεταξύ των ανθρώπων που αθωώθηκαν από την κατηγορία για στημένους αγώνες.

"Η υπόθεση Oikos απορρίφθηκε. Η αστυνομία ανεπίσημα μου είπε τότε ότι η υπόθεση ήταν νεκρή. Έβλαψαν τη ζωή μου κι αμαύρωσαν το όνομά του, προκαλώντας ζημιά στην οικογένειά μου και σε φίλους.

Χωρίς απόδειξη και με κάποιες επινοημένες ενδείξεις. Για όσα έκαναν εναντίον ενός πολίτη, τώρα λαμβάνω την είδηση ότι κλείνουν την υπόθεση. Ευχαριστώ που με ανακατέψατε", ήταν το καυστικό σχόλιο του Μπόρχα Φερνάντεθ, που ήταν ένας από τους εμπλεκόμενους στην παραπάνω υπόθεση.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ