LA LIGA

Ράγιο Βαγεκάνο - Ατλέτικο 0-1: Πήρε το ντέρμπι με φόρα από το Μάντσεστερ

Ο Κόκε της Ατλέτικο πανηγυρίζει έπειτα από τον αγώνα με τη Βαγιαδολίδ για τη La Liga 2020-2021 στο "Χοσέ Θορίγια", Βαγιαδολίδ | Σάββατο 22 Μαΐου 2021
Ο Κόκε της Ατλέτικο πανηγυρίζει έπειτα από τον αγώνα με τη Βαγιαδολίδ για τη La Liga 2020-2021 στο "Χοσέ Θορίγια", Βαγιαδολίδ | Σάββατο 22 Μαΐου 2021 © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Λίγες ημέρες μετά από την σπουδαία πρόκριση στους 8 του Champions League, η Ατλέτικο συνέχισε στο μονοπάτι των επιτυχιών και στην La Liga, με την πρωταθλήτρια να επικρατεί 1-0 εκτός έδρας της Ράγιο Βαγεκάνο και να κρατά σφιχτά την 3η θέση.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ που τη έστειλε στα προημιτελικά του Champions League (και στο δρόμο της Σίτι με φόντο τους 4), η Ατλέτικο πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου (19/3) μία ακόμα νίκη, πέμπτη διαδοχική σε όλες τις διοργάνωσεις, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη συμπολίτισσα Ράγιο.

Αυτή ήρθε στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της La Liga, με τους ροχιμπλάνκος να είναι ουσιαστικοί και να αξιοποιούν τις λίγες καλές φάσεις που δημιούργησαν στο μίνι μαδριλενικο ντέρμπι, με τον Κόκε να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 49' και να εδραιώνει την ομάδα του στην 3η θέση της βαθμολογίας, με τρεις πόντους περισσότερους από την 4η Μπαρτσελόνα.

Ο αγώνας είχε νεύρα, ένταση, πάθος και πολλές δυνατές μονομαχίες, όχι όμως και πολλές μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με την Ατλέτικο να εμφανίζεται κουρασμένη έπειτα από τον αγώνα στο Μάντσεστερ για το Champions League.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν μπόλικη εμπειρία και αυτό φάνηκε στο δεύτερο μέρος. Στο 49' βρήκαν το γκολ με τον Κόκε (πρώτο του στη φετινή La Liga) μετά από συνδυασμό του με τον Φέλιξ (έχει συμμετοχή στα έξι τελευταία γκολ της Ατλέτικο) και έπειτα φρόντισαν να το κρατήσουν το προβάδισμά τους με όπλο την άμυνα και τον σταθερότατο για ένα ακόμα ματς Όμπλακ.

Ως συνέπεια, επέκτειναν το νικηφόρο σερί τους σε πέντε ματς ενώ στο αντίποδα η Ράγιο εξακολουθεί να βρίσκεται σε κακό φεγγάρι, φτάνοντας πλέον τα δέκα διαδοχικά παιχνίδια χωρίς να γευτεί τη χαρά ενός τριπόντου και κατρακυλώντας στην 13η θέση.

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΕΚΑΝΟ: Ντιμιτριέβσκι, Μπαλιού, Σουάρεθ, Κατένα, Φρανσίσκο Γκαρθία, Βαλεντίν, Κομεσάνα (63' Σις), Μπεμπέ (63'Παλαθόν), Τρέχο (83' Σιλά), Άλβαρο Γκαρθία, Γκουαρδιόλα (76' Ντέκα)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένες, Ρεϊνίλντο, Γιορέντε, Κόκε (90' Ερμόσο), Ερέρα (64' Κορέα), Ντε Πολ, Λόντι (64' Κοντογκμπιά), Γκριεζμάν (90' Φελίπε), Φέλιξ (64' Σουάρες)

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της La Liga:

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ