ΣΤΗΜΕΝΑ

Ψωμιάδης: "Στα 90 λεπτά στήνονται τα ματς"

Ψωμιάδης: "Στα 90 λεπτά στήνονται τα ματς"
INTIME SPORTS

Οι δύο διαιτητές Γιώργος Κύζας και Μιχάλης Τσινιάρης κατέθεσαν πως δεν ενοχλήθηκαν ποτέ από τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος τόνισε προς την πρόεδρο του τριμελούς εφετείου πως τα ματς δεν στήνονται πριν ξεκινήσουν.

Ο Γιώργος Κύζας (εν ενεργεία διαιτητής Super League) ο οποίος ήταν 4ος διαιτητής στο Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας 4-1, το οποίο θεωρεί η UEFA χειραγωγημένο, κλήθηκε να καταθέσει την Πέμπτη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Για το εν λόγω ματς είπε: "Θεωρώ το σκορ φυσιολογικό, δεν αντιλήφθηκα κάτι επιλήψιμο".

Σε σχέση με τις συνομιλίες και το πώς ορίζονταν οι διαιτητές, είπε: "Δεν νομίζω ότι οι πρόεδροι μπορούσαν να ορίσουν τους διαιτητές που ήθελαν".

Για τα στημένα δήλωσε: "Ξέρω μόνο τον ντόρο που έγινε".

Για τον Ψωμιάδη τόνισε: "Δεν έχω ακούσει κάτι για τον Ψωμιάδη, ούτε προσπάθησε κάποιος από τους Μάκη, Σταύρο και Παπακώστα να με επηρεάσει. Ούτε έχω ακούσει κάτι από συνάδελφό μου. Ο Ψωμιάδης ερχόταν και μας ευχόταν μόνο καλή επιτυχία, όπως κάνουν όλοι".

Για τον Παπακώστα, διευκρίνισε: "Δεν έχω ακούσει κάτι για τον Παπακώστα, είναι ήπιο άτομο, ούτε καν διαμαρτύρεται στο γήπεδο".

Εν συνεχεία, ο Μάκης Ψωμιάδης τον ρώτησε: " Σας κατήγγειλε κάποιος κάτι γι αυτό το ματς ώστε να το γράψετε στο φύλλο αγώνα;", για να απαντήσει ο Κύζας: "Όχι δεν υπήρχε κάτι για να σημειώσουμε".

Η πρόεδρος πήρε το λόγο και τόνισε: "Καλά, έτσι κι αλλιώς πριν το ματς γίνονται όλα, όχι στη διάρκεια ώστε να γραφτούν στο φύλλο αγώνα", με τον Μάκη Ψωμιάδη να λέει: "Όχι κυρία πρόεδρε. Στα 90 λεπτά γίνονται όλα. Το ακούσατε και από άλλους μάρτυρες ότι στο ημίχρονο παρεμβαίνουν παράγοντες".

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Τσινιάρης, πρώην διαιτητής της Super League, κλήθηκε να καταθέσει. Ο Τσινιάρης φέρεται από τις συνομιλίες, ως ο διαιτητής που εκβιάστηκε από τον Μάκη Ψωμιάδη για να παίξει υπέρ της Ξάνθης στον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου - Ξάνθη, ο οποίος έληξε με 3-0 υπέρ της ομάδας της Μαγνησίας.

" Δεν με ενόχλησε κανείς για το παιχνίδι εκείνο. Δεν με ενόχλησε ποτέ ο Ψωμιάδης", τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ρωτήθηκε εκ νέου: " Γιατί ο Μπέος στη συνομιλία σας χαρακτηρίζει όργανο των άλλων;", για να απαντήσει με τη σειρά του: "Δεν ήμουν όργανο κανενός".

Για τη φράση που λέει ο Ψωμιάδης σε συνομιλία: "Πες του το στην ψύχρα. Γι' αυτό τον έβαλα εκεί. Για να παίξει Ξάνθη", ο Τσινιάρης απάντησε: "Το ματς ήρθε 3-0 άνετα. Μπορεί ο Ψωμιάδης να θεωρεί ότι υπάρχει κάποιο σύστημα του Μπέου και εγώ δεν ανήκω σε αυτό. Μπορεί να θεωρούσε ότι είμαι αντικειμενικός διαιτητής. Ο Μπέος δεν ήθελε εμένα για κάποιους δικούς του λόγους. Ίσως δεν του ήμουν αρεστός. Μπορεί να θεωρεί ο Μπέος ότι όσοι δεν είναι μαζί του, είναι όργανα άλλων. Μια ενόχληση για το ματς είχα μόνο μετά το παιχνίδι από τον κύριο Μπέο, που με πήρε να μου κάνει παράπονα".

Για τον Ψωμιάδη και τα παιχνίδια της Καβάλας, είπε: "Τρεις αγώνες είχα σφυρίξει της Καβάλας και ουδέποτε με ενόχλησε. Και ήταν από τους λίγους κύριους απέναντί μου. Δεν έχω ακούσει ποτέ να απειλούν ή να εκβιάζουν ή να στήνουν παιχνίδια ο Μάκης και ο Σταύρος Ψωμιάδης μαζί με τον Παπακώστα. Ουδέποτε υπήρξα θύμα εκβιασμού".

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ