ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΣΑΠΠ για τελικό Κυπέλλου Γυναικών: “Μπροστά σε άδεια καθίσματα ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ / EUROKINISSI

Η επικείμενη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Γυναίκων στο Πανθεσσαλικό χωρίς την παρουσία κόσμου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον ΠΣΑΠΠ να διατυπώνει την αντίθεσή του για την απόφαση που πάρθηκε.

Σε αντίθεση με τον τελικό ποδοσφαίρου των ανδρών, στον τελικό Κυπέλλου γυναικών δεν θα υπάρχουν οπαδοί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών και μόνο με 50 προσκλήσεις από κάθε ομάδα, γεγονός που έφερε έντονες αντιδράσεις από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Μεταξύ των φωνών κατά της παραπάνω απόφασης ήταν και αυτή του ΠΣΑΠΠ, ο οποίος μέσω ανακοίνωσης υπενθύμισε την διεξαγωγή του πρόσφατου ΟΦΗ – Ολυμπιακός με παρουσία 55.000 κόσμου, ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς να πράξουν το ίδιο και για τον τελικό γυναικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ:

“Εικόνα 1: Ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών, στην φιέστα της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εικόνα 2: Το ΟΑΚΑ γεμάτο φωνές, χρώματα και πάθος για τον τελικό Κυπέλλου ανδρών, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΟΦΗ, παρουσία 55.000 φιλάθλων των δύο ομάδων και του ποδοσφαίρου!

Κι όμως… ο φετινός τελικός Κυπέλλου γυναικών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, δύο αθηναϊκών ομάδων, θα διεξαχθεί με απόφαση της Ομοσπονδίας σε άλλη πόλη και με απόφαση της Αστυνομίας κεκλεισμένων των θυρών.

Ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, μια γιορτή για τις παίκτριες, τις ομάδες, το ίδιο το άθλημα, θα γίνει μπροστά σε άδεια καθίσματα. Αυτό είναι κάτι το οποίο μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.

Θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς, που πολύ πρόσφατα απέδειξαν σε όλη την Ελλάδα ότι έχουν την ικανότητα να διοργανώσουν τελικό-γιορτή με 55.000 κόσμου, να πράξουν το ίδιο και για τον τελικό γυναικών, διαφορετικά δεν θα μπορεί κανείς να μιλάει για ισότητα και ποδοσφαιρική γιορτή.

Το ζητάει επιτακτικά η ιστορία των δύο ομάδων, η προσπάθεια ετών των ποδοσφαιριστριών που προσμονούσε για την ανταμοιβή των κόπων τους και η ανάπτυξη που οραματιζόμαστε όλοι για το ποδόσφαιρο Γυναικών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ