DAILY BET

Ψάχνοντας την διαφορά ποιότητας

Οι παίκτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Οι παίκτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2021 DARKO BANDIC/ ASSOCIATED PRESS

Τρεις επιλογές από τον πρώτο γύρο, των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ και αφορούν τα παιχνίδια Πριστίνα-Φερεντσβάρος, Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ-Λουντογκόρετς και Βαλούρ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Το Euro 2020 ολοκληρώθηκε και επιστρέφουμε σε συλλογικό επίπεδο. Σήμερα έχουμε αγώνες ρεβάνς από τον πρώτο γύρο των προκριματικών του Champions League. Το επίπεδο των περισσότερων ομάδων που έχουν μπει τόσο πρόωρα σε αυτήν την διαδικασία είναι χαμηλό, υπάρχουν όμως σύλλογοι που έχουν παράδοση να επιβιώνουν από την συγκεκριμένη διαδικασία και να φθάνουν στους ομίλους. Ψάχνουμε να βρούμε ζευγάρια που υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Πριστίνα-Φερεντσβάρος

Στις 21.00 ώρα Ελλάδος στο Κόσοβο, η Πρίστινα υποδέχεται την Φερεντσβάρος. Οι Ούγγροι έχουν φθάσει σε ομίλους δύο συνεχόμενες σεζόν. Το 2019-20 του Europa και το 2020-21 του Champions League. Φέτος ήρθε το τέλος της απόλυτα επιτυχημένης συνεργασίας με τον Ρεμπρόφ και ο αντικαταστάτης του είναι ο Αυστριακός Πίτερ Στρόγκερ με θητεία σε Κολωνία, Ντόρτμουντ και Αούστρια Βιέννης. Το έργο του δύσκολο και κατανοητό στον ίδιο πως πρέπει να φορμάρει γρήγορα την ομάδα του, καθώς ο πήχης έχει μπει ψηλά από τον προκάτοχό του και δεν υπάρχουν περιθώρια να μην μπει ο σύλλογος σε ομίλους. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο συλλόγους μεγάλη, κάτι που φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι, με την Φερενσβάρος να παίζει σβηστά και να κερδίζει χάρη σε ένα μαγικό επτάλεπτο από το 71ο-78ο λεπτό με 3-0. Με το που μπήκε δηλαδή το πρώτο τέρμα, όλα έγιναν εύκολα. Ασφαλώς και δεν τίθεται θέμα για την πρόκριση. Ο Αυστριακός τεχνικός όμως γνωρίζει πως οφείλει να φέρει σε καλή κατάσταση τους παίκτες του νωρίς, γιατί αυτόν τον μήνα κρίνεται η μισή σεζόν. Τεράστια η απόσταση των δύο ομάδων μιας και τους χωρίζουν 181 θέσεις στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Το διπλό στο 1,45 στο μέσο όρο των εταιριών.

Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ-Λουντογκόρετς

Η Βουλγαρική Λουντογκόρετς το 2016-17 έκανε την εμφάνιση της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και από τότε εδραιώθηκε σε ένα υψηλό επίπεδο για το μέγεθος της με τέσσερεις κολλητές παρουσίες στους ομίλους του Γιουρόπα. Έχει σκαρφαλώσει στην 56η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA με την εντυπωσιακή πενταετία που έχει τρέξει. Στο πρώτο παιχνίδι είχε δοκάρι και γκολ που ακυρώθηκε με τον Σωτηρίου, πίεσε πολύ και βρήκε έστω και στις καθυστερήσεις το νικητήριο γκολ με τον επιτελικό της μέσο, Ολιβέιρα Σόουζα, που αγόρασε τον Ιανουάριο από την Πάτερμπορν. Το τελικό 1-0 αφήνει ανοιχτούς τους λογαριασμούς. Η Σαχτιόρ Σόλιγκαρσκ από την Λευκορωσία δεν έχει φθάσει ποτέ σε ομίλους. Η καλύτερή της πορεία ήταν το 2019 όταν απέκλεισε Χιμπέρνιανς και Έσπμιεργκ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ρισκάρει για να βρει γκολ η αδύναμη Σαχτιόρ, κάτι που οι ανώτεροι ποδοσφαιριστές της Λουντογκόρετς θα μπορέσουν να το εκμεταλλευτούν. Το διπλό στο 1,82 στο μέσο όρο των εταιριών.

Βαλούρ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Την πάτησαν οι Κροάτες, πίστεψαν πως τελείωσε το πρώτο παιχνίδι όταν προηγήθηκαν με 3-0, είχαν και χαμένο πέναλτι στο 80ο λεπτό και επέτρεψαν στους Ισλανδούς να μπουν στο κόλπο πετυχαίνοντας δύο γκολ στο τέλος. Στο 88ο λεπτό έγινε το 3-1, στις καθυστερήσεις το τελικό 3-2. Ο προπονητής της Ντινάμο Νταμίρ Κρζναρ είχε σκοπό να δώσει λίγες ημέρες άδεια στους Όρσιντς, Γκαβράνοβιτς, Ιβάνουσετς και Πέτκοβιτς, για να ξεκουραστούν από την στιγμή όμως που η σειρά έμπλεξε, η άδεια ανακλήθηκε και τους πήρε μαζί του. Η διαφορά επιπέδου τεράστια, παίζει το νούμερο 32 της ευρωπαϊκής κατάταξης με το νούμερο 162. Οι Κροάτες θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν τον ρυθμό και να κερδίσουν με ένα καθαρό σκορ στην Ισλανδία. Το over 2,5 στο 1,46, στο μέσο όρο των εταιριών.

21.00 Πριστίνα-Φερεντσβάρος 2

21.30 Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ-Λουντογκόρετς 2

23.00 Βαλούρ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ over 2,5

TAGS DAILY BET CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ