ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U20

Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία

Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία

Η Γαλλία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Στον τελικό του Moυντιάλ U20 της Τουρκίας νίκησε την Ουρουγουάη με 4-1 στα πέναλτι. Ισόπαλος δίχως τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε ο τελικός στην κανονική διάρκεια.

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας κάτω των 20 ετών έγραψε ιστορία στην Κωνσταντινούπολη. Οι "τρικολόρ" αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές για πρώτη φορά, επικρατώντας της Ουρουγουάης με 4-1 στη διαδικασία των πέναλτι.

Ισόπαλος δίχως τέρματα ολοκληρώθηκε ο αγώνας τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ευρωπαϊκή ομάδα ήταν ο γκολκίπερ Αλφόνς Αρεολά.

Ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν απέκρουσε τα δύο πρώτα πέναλτι που εκτέλεσαν οι Νοτιοαμερικάνοι. Το νικητήριο γκολ πέτυχε για τους " Bleuets" πέτυχε ο Ντιμίτρι Φουλγκιέ.

Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία

Η "γενιά του 93'", όπως πλέον αναφέρεται σε αυτή ο γαλλικός Τύπος έγραψε ιστορία στην Τουρκία. Βλέπετε, με αυτόν τον τίτλο η Γαλλία έχει κατακτήσει πλέον όλους τους τίτλους, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους, σε κάθε ηλικιακή κατηγορία του ποδοσφαίρου.

Ήδη στη Γαλλία ονειρεύονται το που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα στο μέλλον και θεωρούν καλό οιωνό το γεγονός πως η κατάκτηση του τίτλου ήρθε δύο μέρες μετά την 15η επέτειο από τη νίκη στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας από την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, του Ντιντιέ Ντεσάν (σ.σ. ήταν παρών στην Κωνσταντινούπολη) και του τέως ομοσπονδιακού τεχνικού, Λοράν Μπλαν.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U20
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ