ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρωταθλήτρια η Ντεπορτίβο Κίτο

Κρουζ Αζούλ Τσιρλίντερς

Η Ντεπορτίβο Κίτο κέρδισε το πρωτάθλημα στο Εκουαδόρ για πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια (videos)

Η τελευταία φορά που η Ντεπορτίβο Κίτο κέρδισε το πρωτάθλημα ήταν το 1968 και με την επικράτησή της με 2-1 επί της Μακάρα και μάλιστα εκτός έδρας πήρε διαφορά 8 βαθμών από την LDU.

Ο Λουΐζ Φερνάντο Σαριτάμα έδωσε προβάδισμα στην Ντεπορτίβο στο 29′ με εκτέλεση φάουλ, ο Ζοσέ Χερέρα ισοφάρισε με κεφαλιά στο 68′ και έξι λεπτά πριν το τέλος ο άλλοτε διεθνής με το Εκουαδόρ, Έντβιν Τενόριο, πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους φιλοξενούμενους.



Τεχνικός των πρωταθλητών είναι ο Κάρλος Σεβίγια, ο οποίος είχε οδηγήσει και την Έμελεκ στον τίτλο το 2001, ενώ η LDU έμεινε στο 1-1 με την Ελ Νασιονάλ.




Περού



Η Ντεπορτίβο Σαν Μάρτιν εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Clausura στο Περού από την 24η αγωνιστική (πρωτάθλημα 26 αγώνων), χωρίς καν να αγωνιστεί, καθώς η 2η της βαθμολογίας, Σπόρτινγκ Κριστάλ, αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Αλιάνζα Ατλέτικο και πλέον απέχει 8 βαθμούς από την κορυφή.



Η Σαν Μάρτιν, η οποία αγωνίζεται τα ξημερώματα της Παρασκευής με την Μελγκάρ για την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής, πιθανότατα θα αγωνιστεί με την πρωταθλήτρια του Apertura, Ουνιβερσιτάριο, για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή της χρονιάς.



Λέμε… πιθανότατα, διότι η Ουνιβερσιτάριο βρίσκεται στην 10η θέση του Clausura και για να έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό πρέπει να τερματήσει μέσα στην πρώτη 7άδα, ενώ απέχει 2 βαθμούς από την 7η θέση.




Μεξικό



Η Κρουζ Αζούλ επικράτησε με 3-1 της Ατλάντε στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην ημιτελική φάση των πλέι-οφς του πρωταθλήματος Μεξικού.



Ο Μιγκέλ Σαμπάχ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και διπλασίασε τα τέρματά τους στο 23′ ο Έντγκαρ Λούγκο. Ο Λουΐς Γκαμπριέλ Ρέι μείωσε στο 32′ και ο Χάιμε Λοθάνο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 81′.



Τα ξημερώματα της Παρασκευής διεξάγεται το πρώτο ματς του άλλου ημιτελικού μεταξύ των Σάντος Λαγκούνα και Τολούκα.




*Η photo είναι από τις cheerleaders της Κρουζ Αζούλ, οι οποίες εκτελούν το πρόγραμμά τους πριν από την έναρξη του αγώνα στο Mexico city.




Μακάρα – Ντεπ. Κίτο 1-2









Κρουζ Αζούλ – Ατλάντε 3-1




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ