Πρωταθλήτρια η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ασίας, νικώντας με 1-0 την Αυστραλία στον τελικό χάρη στο φανταστικό γκολ του Τανανταρί Λι στην παράταση (video)
Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα στην Ντόχα του Κατάρ, ο 29άχρονος στράικερ πέρασε στο ματς στο 98′ και στο 109′ πέτυχε το “χρυσό” γκολ από ασίστ του Ναγκατόμο με εντυπωσιακό γυριστό σουτ στην κίνηση.
Αυτή είναι η 4η φορά που η Ιαπωνία που κατακτά το τρόπαιο και πρόκειται πλέον για την κυρίαρχο στην Ασία, καθώς έχει κατακτήσει το τουρνουά τις 3 από τις τελευταίες φορές και τις 4 από τις τελευταίες 6.
Πλέον μάλιστα είναι και πρώτη συνολικά σε κατακτήσεις, με το Ιράν και την Σαουδική Αραβία να έχουν από 3 κατακτήσεις.
Κορυφαίος της διοργάνωσης ήταν φυσικά ο Κεϊσούκε Χόντα, με τον μέσο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να βλέπετε στην photo να σηκώνει το τρόπαιο.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Σβάρτσερ, Γουΐλκσιρ, Νιλ, Ογκνενόβσκι, Κάρνεϊ, Τζέντινακ, Βαλέρι, Χόλμαν (65′ Έμερτον), ΜακΚάι, Κιούελ (103′ Ρόμπι Κρουζ), Τιμ Κέιχιλ (109′ Κάιλκενι).
ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα (120′ Ινόχα), Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Εντό, Χασέμπε, Χόντα, Οκαζάκι, Φουζιμότο (56′ Ιβαμάσα), Μαέντα (98′ Τανταναρί Λι).
Αυστραλία – Ιαπωνία 0-1