ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πρότασοφ: "Είμαι μαζί με τον Λιτόφτσενκο, αν χρειαστεί θα πάρουμε τα όπλα"

Ο Όλεγκ Προτάσοφ στην εκπομπή Monday FC
Ο Όλεγκ Προτάσοφ στην εκπομπή Monday FC PRINT SCREEN

Ο Όλεγκ Προτάσοφ μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι στο σπίτι του άλλοτε συμπαίκτη του Γκενάντι Λιτόφτσενκο, 30 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, ενώ τόνισε ότι αν χρειαστεί θα πάρει τα όπλα.

Ο Όλεγκ Προτάσοφ ήταν καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και κατέθεσε το πώς βιώνει εκείνος τις δύσκολες στιγμές που περνάει το έθνος του, λόγω της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Πρότασοφ ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σπίτι του άλλοτε συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό και στην εθνική της Σοβιετικής Ένωσης, Γκενάντι Λιτόφτσενκο, εξαπέλυσε επίθεση στον Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ τόνισε ότι αν χρειαστεί θα πάρουν τα όπλα και θα συνδράμουν στις προσπάθειες του ουκρανικού στρατού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προτάσοφ στον ΣΚΑΪ: Για το που βρίσκεται ο ίδιος αυτή τη στιγμή: "Βρίσκομαι στο σπίτι του φίλου μου του Λιτόφτσενκο, περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρου του Κιέβου. Αυτή τη στιγμή ακούμε βομβαρδισμούς. Σε 1-2 χιλιόμετρα από εδώ περνούν τανκ και οι δικοί μας τους περιμένουν, έχουν γίνει μάχες.

Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις στους δρόμους, τους έχουν χαλάσει. Και μόνοι μας τους χαλάσαμε για να μην προχωρήσει ο εχθρός. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον εδώ με τους γείτονες. Δεν σκέφτηκα να φύγω. Είμαι α' αντιπρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας και είχαμε αρκετές δουλειές. Κανείς δεν περίμενε ότι θα συμβεί. Ξέραμε ότι αυτός ο τρελός έχει περικυκλώσει τη χώρα μας, αλλά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα μπει".

Για το αν ο "τρελός" Πούτιν αποκαλεί το ουκρανικό έθνος Ναζί: "Ακριβώς αυτό. Είναι η 7η μέρα, έχω χάσει το μέτρημα. Παλεύουμε, έχουμε πόλεμο. Γίνεται παγκόσμιο έγκλημα. Ήθελε να μπει γρήγορα μέσα σε 2-3 μέρες, να μπει στο Κίεβο, να ρίξει την Κυβέρνηση και να τον περιμένει ο ουκρανικός λαός με τα λουλούδια.

Μετά να δεχτούμε ότι η Κριμαία είναι δική του. Δεν έγινε αυτό που ήθελε. Άρχισε να χάνει τανκ. Μας έχουν βοηθήσει οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί με τα όπλα, αλλά θέλαμε κι άλλοι βοήθεια. Όλοι που έμειναν στο Κίεβο πήραν όπλα και κάθε μέτρο που κάνουν προς το Κίεβο θα πεθαίνουν. Όλοι οι άνδρες έχουν πάρει όπλα.

Γι' αυτό ρίχνει τόσες βόμβες, για να προκαλέσει πανικό. Το άσχημο είναι ότι ετοιμάζονται να τους βοηθήσουν οι Λευκορώσοι. Μας τρομάζει, πετούν αεροπλάνα πάνω από τα σύνορα. Ο κόσμος δεν το δέχεται και πολλοί έρχονται στο πλευρό της Ουκρανίας".

Για το αν θα πολεμήσει αν χρειαστεί: "Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Αν χρειαστεί, θα πάρουμε και εμείς όπλο".

Για τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι: "Είναι ήρωας το παιδί αυτό εδώ. Είδατε πώς μίλησε, όλοι τον χειροκρότησαν. Έκανε λάθος ο ηγέτης της Ρωσίας".

Τί σας λένε οι άνθρωποι που είναι εκτός Ουκρανίας και βρίσκονται στον επαγγελματικό σας χώρο; "Έχουν μαζέψει 500.000 ευρώ για τον στρατό. Εμείς από εδώ βοηθάμε με χρήματα, με αίμα. Ό,τι μπορεί κάνει κανείς".

Για την οικογένειά του: "Δόξα τω Θεώ είναι στην Ελλάδα και είναι ασφαλείς".

Για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν: "Όποιος ξέρει τον χαρακτήρα του ηγέτη της Ρωσίας, ξέρει ότι πρέπει να γυρίσει στη χώρα του ως νικητής. Τώρα ακόμα χάνει τον πόλεμο. Μπορείτε να φανταστείτε τί θα κάνει. Αυτός (σ. εννοεί τον Πούτιν) έχει τελειώσει για όλο τον κόσμο. Ήθελε να φτιάξει την παλιά Σοβιετική Ένωση και έχει ήδη πάει 30-40 χρόνια πίσω τη χώρα του. Η μητέρα μου εμένα είναι από τη Ρωσία".

Για το αν το ουκρανικό έθνος νιώθει μίσος για τους Ρώσους: "Ναι νιώθουμε μίσος. Δεν έχουν δύναμη να παλέψουν με τον δικτάτοράς τους. Τους αρέσει αυτό που κάνει; Ο κόσμος της Ρωσίας δεν ξέρει όλη την αλήθεια".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ