ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Συγκλονίζει ο προπονητής της Γκάμπια: "Άλλη μισή ώρα πτήσης και θα ήμασταν όλοι νεκροί"

Gambia's head coach Tom Saintfiet, attend a press conference ahead of the African Cup of Nations 2022 quarterfinals match between Gambia and Cameroon at Japoma Stadium, Douala, Cameroon, Friday, Jan. 28, 2022. (AP Photo/Sunday Alamba)
Ο προπονητής της Γκάμπια, Τομ Σεντφιέ @ 2022 SUNDAY ALAMBA / AP IMAGES

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Γκάμπια, Τομ Σεντφιέ, μιλώντας σε βελγικό Μέσο αναφέρθηκε στην ανατριχιαστική εμπειρία που βίωσε στην πτήση της ομάδας, καθώς δεν ήθελαν πολύ για να χάσουν όλοι τη ζωή τους.

Η Εθνική Γκάμπια βίωσε ένα σοκαριστικό 20 λεπτό μέσα στο αεροπλάνο με προορισμό την Ακτή Ελεφαντοστού για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, καθώς το αεροσκάφος είχε σοβαρό πρόβλημα με έλλειψη οξυγόνου.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι περισσότεροι από τα μέλη της αποστολής να λιποθυμήσουν λόγω της έλλειψης οξυγόνου με τον πιλότο να προχωρά σε αναγκαστική προσγείωση. Η μαρτυρία του προπονητή της εθνικής Γκάμπια, Τομ Σεντφιέ, στη βελγική ιστοσελίδα nieuwsblad, είναι ενδεικτική του πόσο κοντά έφτασαν τα μέλη της αποστολής από το να... χάσουν τη ζωή τους.

"Θα μπορούσαμε όλοι να είχαμε πεθάνει. Αποκοιμηθήκαμε όλοι γρήγορα. Κι εγώ το ίδιο. Είχα σύντομα όνειρα για το πώς τελείωσε η ζωή μου. Πραγματικά και αληθινά. Μετά από εννέα λεπτά ο πιλότος αποφάσισε να επιστρέψει, επειδή δεν υπήρχε παροχή οξυγόνου. Ορισμένοι παίκτες δεν ξύπνησαν αμέσως μετά την προσγείωση. Παραλίγο να πάθουμε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Άλλη μισή ώρα πτήσης και θα ήμασταν όλοι νεκροί", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ένας εκ των παικτής της ομάδας, ο Σάιντι Γιάνκο, έκανε ένα post στο Instagram στο οποίο αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που βίωσε η ομάδα, ότι κάποιοι πάσχουν από πονοκεφάλους και έντονη ζάλη, ενώ αποδοκίμασε τόσο την AFCON, όσο και την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας του.

"Αφού ταξιδέψαμε συνολικά 32 ώρες από τη Σαουδική Αραβία (προπονητικό καμπ) στη Γκάμπια με μεγάλες στάσεις σε Κωνσταντινούπολη και Καζαμπλάνκα, υποτίθεται ότι θα πετάγαμε από τη Γκάμπια στην Ακτή Ελεφαντόδοντου για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής σήμερα.

Μόλις μπήκαμε στο μικρό αεροπλάνο που προσλήφθηκε για να μας πετάξει, παρατηρήσαμε την τεράστια ζέστη που μας άφησε να στάζουμε ιδρώτα. Μας διαβεβαίωσε το πλήρωμα ότι το air condition θα ξεκινούσε μόλις βρεθούμε στον ουρανό.

Η απάνθρωπη ζέστη που αναμείχθηκε με την έλλειψη οξυγόνου άφησε πολλούς ανθρώπους με ισχυρούς πονοκεφάλους και ακραία ζάλη. Επιπλέον, οι άνθρωποι άρχισαν να αποκοιμούνται βαθιά λίγα λεπτά μετά την είσοδο στο αεροσκάφος και την απογείωση.

Ενώ βρισκόμασταν στον αέρα, η κατάσταση χειροτέρεψε, αφήνοντας τον πιλότο χωρίς άλλη επιλογή, από την έναρξη έκτακτης προσγείωσης πίσω στο αεροδρόμιο της Μπαντζούλ εννέα λεπτά μετά την απογείωση. Το οποίο συνέβη με επιτυχία.

Αν δεν υπήρχε αυτό, οι συνέπειες θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερες !!!.. Γνωρίζοντας τι θα μπορούσε να συμβεί, αν θα ήμασταν εκτεθειμένοι στην κατάσταση για περισσότερο - σε ένα αεροπλάνο, ξεμένουμε από οξυγόνο..

Είμαστε ευγνώμονες που όλοι αισθάνονται καλά, αλλά αυτή είναι μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί πηγαίνοντας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, καθώς αποτελεί μόνο ένα από τα εμπόδια μας στο διεθνές καθήκον.

Αυτό είναι απαράδεκτο και κάτι τέτοιο πρέπει να σταματήσει αμέσως", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάινι Γιάνκο.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ