ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Χωρίς νικητή το Σερβία - Πορτογαλία με διαιτητικό έγκλημα

Serbia's Sergej Milinkovic-Savic, left, and Portugal's Cristiano Ronaldo challenge for the ball during the World Cup 2022 group A qualifying soccer match between Serbia and Portugal at the Rajko Mitic stadium in Belgrade, Serbia, Saturday, March 27, 2021. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Serbia's Sergej Milinkovic-Savic, left, and Portugal's Cristiano Ronaldo challenge for the ball during the World Cup 2022 group A qualifying soccer match between Serbia and Portugal at the Rajko Mitic stadium in Belgrade, Serbia, Saturday, March 27, 2021. (AP Photo/Darko Vojinovic) @ 2021 DARKO VOJINOVIC/ASSOCIATED PRESS

Σε ένα συναρπαστικό ματς στο Βελιγράδι, Σερβία και Πορτογαλία έμειναν στο 2-2, με τους Ίβηρες να φωνάζουν όμως σωστά για γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στις καθυστερήσεις που δεν μέτρησε παρότι η μπάλα είχε περάσει όλη τη γραμμή (VIDEOS).

Ένα τρομερό ματς έλαβε χώρα στο "Ράικο Μίτιτς" του Βελιγραδίου για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Σερβία και την Πορτογαλία να μένουν στο 2-2 αλλά τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος να βράζουν για τη διαιτησία απολύτως δικαιολογημένα.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Χωρίς νικητή το Σερβία - Πορτογαλία με διαιτητικό έγκλημα
PRINT SCREEN GLOMEX

Και αυτό γιατί στις καθυστερήσεις ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αρχίσει να πανηγυρίζει βλέποντας τη μπάλα να περνάει όλη την τελική γραμμή από το πλασέ του εντός περιοχής, πριν την απομακρύνει ο Στέφαν Μίτροβιτς με τάκλιν αυτοθυσίας, με τον βοηθό να μην πηγαίνει όμως προς τη σέντρα και έτσι να μην μετράει ένα πεντακάθαρο γκολ.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του ματς, οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν το έλεγχο, απειλήθηκαν ελάχιστα και βρήκαν δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα με ισάριθμα γκολ του Ντιόγκο Ζότα που αξιοποίησε με το κεφάλι τις σέντρες των Μπερνάρντο Σίλβα και Σέντρικ Σοάρες από τα δεξιά.


Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε άρδην. Η Σερβία μείωσε πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό με τον Μίτροβιτς και στο 60' είχε φέρει στο ματς στα ίσα με τον Κόστιτς, ενώ μέχρι το 70' είχε ευκαιρίες για να κάνει την ολική ανατροπή.


Στη συνέχεια οι παίκτες του Σάντος κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και να το φέρουν στα μέτρα τους, για να έρθει η αποβολή του Μιλένκοβιτς στο 92' και το γκολ του Ρονάλντο στο 93' που θα περάσει στην ιστορία καθώς διαπράχτηκε ένα τεράστιο διαιτητικό σφάλμα με τη μη κατακύρωσή του και την αλλοίωση ουσιαστικά του αποτελέσματος.

Όσον αφορά στο άλλο ματς του 1ου προκριματικού ομίλου, σημειώθηκε τεράστια έκπληξη καθώς το Λουξεμβούργο απέδρασε με τη νίκη από το Δουβλίνο επικρατώντας 1-0 της Ιρλανδίας χάρη σε γκολ του Ροντρίγκες στο 85ο λεπτό.

Χωρίς νικητή έληξε η μάχη μεταξύ της Τσεχίας και του Βελγίου για τον 5ο προκριματικό όμιλο, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1 στην Πράγα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με εξαιρετικό δεξί συρτό μακρινό σουτ του Προβόντ στο 50' και οι κόκκινοι διάβολοι απάντησαν δέκα λεπτά αργότερα με γκολ του Λουκακού,μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια του φορ της Ίντερ.


Στην Τρνάβα η Μάλτα τρέλανε την ποδοσφαιρική Ευρώπη στο πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκε 2-0 στο 20λεπτο απέναντι στην Σλοβακία σε ματς του 8ου προκριματικού ομίλου, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να μαζέψουν κατά το ήμισυ την κατάσταση στο δεύτερο και να φτάνουν στην ισοπαλία (2-2).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ιρλανδία - Λουξεμβούργο 0-1 (85' Ροντρίγκες)

Σερβία - Πορτογαλία 2-2 (46' Μίτροβιτς, 60' Κόστιτς / 11' 36' Ζότα)

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Λευκορωσία - Εσθονία 4-2 (45' πεν. 83' Λισάκοβιτς, 64' Κέντις, 81' Σαβίτσκι / 31' 55' Άνιερ)

Τσεχία - Βέλγιο 1-1 (50' Πρόβοντ / 61' Λουκακού)

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μαυροβούνιο - Γιβραλτάρ 4-1 (26' Μπετσιράι, 43' Σίμιτς, 53' Τομάσεβιτς, 80' Γιόβετιτς / 30' πεν. Στίτσε)

Ολλανδία - Λετονία 2-0 (32' Μπέρκχαους, 69' Ντε Γιονγκ)

Νορβηγία - Τουρκία 0-3 (4' 59' Τουφάν, 28' Σογιουντσού)

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ρωσία - Σλοβενία 2-1 (26' 35' Τζούμπα / 36' Ίλιτσιτς)

Κροατία - Κύπρος 1-0 (40 Πάσαλιτς)

Σλοβακία - Μάλτα 2-2 (49' Στρέλετς, 53' Σκρίνιαρ / 16' Γκάμπιν, 19' Σαταριάνο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Darko Vojinovic/Associated Press

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ