ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Μουντιάλ: Πέμπτη σερί ισοπαλία για Γαλλία, δύο γκολ ο Ντεπάι για Ολλανδία

Ο Αντουάν Γκριεζμάν της Γαλλίας σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Ουκρανία για τους προκριματικούς ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Ολιμπίνσκι", Κίεβο | Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Αντουάν Γκριεζμάν της Γαλλίας σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Ουκρανία για τους προκριματικούς ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Ολιμπίνσκι", Κίεβο | Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021 EFREM LUKATSKY/ASSOCIATED PRESS

Η Γαλλία δεν κατάφερε να νικήσει ούτε την Ουκρανία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Δύο γκολ ο Μέμφις Ντεπάι στον θρίαμβο της Ολλανδίας επί του Μαυροβουνίου, άνετα το Ισραήλ κόντρα στην Αυστρία.

Η Γαλλία δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της έπειτα από την πρεμιέρα της στο Euro 2020 με αντίπαλο τη Γερμανία. Το ταξίδι της στο Κίεβο για τον αγώνα με την Ουκρανία στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 4ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 ολοκληρώθηκε με ισοπαλία 1-1, την πέμπτη διαδοχική (ρεκόρ για την εθνική ομάδα) έπειτα από τη νίκη κόντρα στη "νάτσιοναλμανσαφτ".

Η ομάδα του Αλεκσάντρ Πετράκοφ ήταν καλύτερη στο 1ο ημίχρονο και τελικά πήρε προβάδισμα με εξαιρετικό γκολ του Μίκολα Σαπαρένκο. Σε μία φάση διαρκείας στο 50', ο Αντονί Μαρσιάλ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1 για τους Γάλλους, που παρατάχθηκαν χωρίς τον Κιλκιάν Εμπαπέ και με τον Καρίμ Μπενζεμά να περνά στον αγώνα στο 64'. Ο Μουσά Ντιαμπί θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους στο 78', όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με σουτ.

Η Ολλανδία ξέσπασε στο τέλος απέναντι στο Μαυροβούνιο και με τη νίκη 4-0 στο "Φίλιπς Στάντιον" για τον 7ο όμιλο διατηρήθηκε επικεφαλής μαζί με τη Νορβηγία που νωρίτερα νίκησε τη Λετονία. Ο Μέμφις Ντεπάι άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 1ο ημίχρονο και σκόραρε ξανά στο 62' και πλέον με 30 γκολ απέχει ένα από τη 10η θέση των κορυφαίων σκόρερ της χώρας, στην οποία βρίσκεται ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Ο Ζερζίνιο Βαϊνάλντουμ έκανε το 3-0 (και έφτασε τα 27 διεθνή γκολ), ενώ ο Κόντι Γκάκπο με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το Ισραήλ ήταν εντυπωσιακό απέναντι στην Αυστρία και έφτασε σε θρίαμβο με 5-2 στη Χάιφα. Μέσα σε μισή ώρα είχε πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων με τους Μάνορ Σόλομον, Μουνάς Νταμπούρ και Εράν Ζάχαβι. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το γκολ με τον Κρίστοφ Μπάουμγκαρτνερ και ένα υπέροχο τέρμα του Μάρκο Αρναούτοβιτς, όμως οι Σον Βάισμαν και Ζάχαβι στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου για τα προκριματικά του Μουντιάλ

Τα highlights και η βαθμολογία του 1ου ομίλου

Σερβία - Λουξεμβούργο 4-1

Ιρλανδία - Αζερμπαϊτζάν 1-1

Τα highlights και η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Φινλανδία - Καζακστάν 1-0

Ουκρανία - Γαλλία 1-1

Τα highlights και η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Νησιά Φερόε - Δανία 0-1

Ισραήλ - Αυστρία 5-2

Σκωτία - Μολδαβία 1-0

Τα highlights και η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Λετονία - Νορβηγία 0-2

Γιβραλτάρ - Τουρκία 0-3

Ολλανδία - Μαυροβούνιο 4-0

Τα highlights και η βαθμολογία του 8ου ομίλου

Κύπρος - Ρωσία 0-2

Σλοβενία - Μάλτα 1-0

Σλοβακία - Κροατία 0-1


TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΙΣΡΑΗΛ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ