ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

Προκριματικά Μουντιάλ: Πρόκριση με 8 γκολ για τους Γάλλους, ψυχρολουσία για την Ολλανδία

Οι παίκτες της Γαλλίας πανηγυρίζουν το γκολ του Εμπαπέ
Οι παίκτες της Γαλλίας πανηγυρίζουν το γκολ του Εμπαπέ PHOTO CREDITS: © 2021 MICHEL EULER / AP IMAGES

Η Γαλλία επικράτησε του Καζακστάν με 8-0 και τσέκαρε το εισιτήριο για το Μουντιάλ, όπως και το Βέλγιο το οποίο επικράτησε της Εσθονίας με 3-1. Η Ολλανδία έχασε την πρόκριση σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, καθώς το Μαυροβούνιο πέτυχε δύο γκολ στο 82' και το 86' και τους στέρησε την πρόκριση από σήμερα.

Ολοκληρώθηκε η σημερινή αγωνιστική μέρα των προκριματικών του Μουντιάλ, από την οποία προέκυψαν δύο ομάδες, οι οποίες εξασφάλισαν την πρόκριση από την προκριματικά φάση στα τελικά της διοργάνωσης. Πρόκειται για τη Γαλλία και το Βέλγιο, οι οποίες επικράτησαν του Καζακστάν (8-0) και της Εσθονίας αντίστοιχα.

Η Γαλλία είχε εύκολο έργο κόντρα στο αδύναμο Καζακστάν, καθώς ο σεληνιασμένος Εμπαπέ έκανε χατ-τρικ σε διάστημα 26 λεπτών και οδήγησε τους "τρικολόρ" στα αποδυτήρια, με το προβάδισμα στο 3-0. Αρχικά με ωραίο πλασέ με το δεξί στην κίνηση έκανε το 1-0, έπειτα από ασίστ του Τέο Ερνάντεζ.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη των ασίστ πήρε ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, ο οποίος στο 12ο λεπτό απέφυγε τον τερματοφύλακα των Καζάκων που έκανε κακή έξοδο, μοίρασε στον Εμπαπέ στην κίνηση και εκείνος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 32' ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου έκανε μια γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Γάλλος φορ της Παρί πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με γεμάτη κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και συνέχισαν να σκοράρουν, ωστόσο αυτή τη φορά ο Καρίμ Μπενζεμά, πήρε το όπλο του. Ο φορ της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε δύο γκολ στο 55' και το 59', κάνοντας το 5-0.

Στο 75' ο Ραμπιό έκανε το 6-0, ο Γκριεζμάν βρήκε και αυτός με τη σειρά του δίχτυα στο 84' από την άσπρη βούλα, ενώ ο Εμπαπέ έκανε καρέ τερμάτων στο 87', διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 8-0.

Στο άλλο παιχνίδι το Βέλγιο δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στην Εσθονία, καθώς επικράτησε με . Αρχικά το σκορ για τους "κόκκινους διαβόλους άνοιξε ο Μπεντέκε. Ο Καράσακο ελίχθηκε από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά στην περιοχή, ο τερματοφύλακας έκανε την έξοδο, αλλά έκανε τραγικό λάθος με τον Βέλγο φορ να επωφελείται και να κάνει από κοντά το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ποδοσφαιριστές άλλαξαν ρόλους για να διπλασιάσουν τα τέρματα του Βελγίου. Ο Μπεντέκε έστρωσε στον Καράσκο έξω από την περιοχή, αυτός βρήκε λίγο χώρο και έκανε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι Εσθονοί μείωσαν προσωρινά με τον Σόργκα στο 70ο λεπτό, με τον Τοργκάν Αζάρ να κάνει το 3-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Η Ολλανδία δεν τα κατάφερε κόντρα στο Μαυροβούνιο, καθώς έμεινε στο 2-2 και έχασε την πρόκριση. Ο Ντεπάι ήταν αυτός που καθάρισε για τους οράνιε, ο οποίος άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα στο 25', σε πέναλτι που κέρδισε ο Κλάασεν, ενώ στο 54' με ένα ωραίο τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από γύρισμα του Ντάμφρις.

Μετά το δεύτερο τέρμα του Ντεπάι, η ομάδα του Μαυροβουνίου πέτυχε δύο γκολ με τον Βούκοτιτς στο 82' και τον Βουγιόνοβιτς στο 86' και στέρησε από τους Ολλανδούς τη χαρά να πανηγυρίσουν από σήμερα την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Η Ουαλία επικράτησε με 5-1 της Λευκορωσίας και πλέον απέχει μόλις έναν βαθμό από το να εξασφαλίσει την πρόκριση στα playoffs των Μουντιάλ. Τα γκολ για την ομάδα του Ρομπ Πέιτζ πέτυχαν ο Ράμσεϊ στο 3' και το 50' από την άσπρη βούλα και ο Νέκο Γουίλιαμς στο 20ο λεπτό.

Ο Ντέιβις πέτυχε το τέταρτο τέρμα των Ουαλών στο 77', οι Λευκορώσοι μείωσαν προσωρινά με τον Κοντσεβόι στο 87', με τον Ρόμπερτς να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 5-1.

Η ένατη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου

Η βαθμολογία

Η τελευταία αγωνιστική

Τα αποτελέσματα της ένατης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου

Η βαθμολογία

Η τελευταία αγωνιστική

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής του 7ου ομίλου

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Η τελευταία αγωνιστική

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ