ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Μουντιάλ: Πανηγύρισε στο 90+4' η Σκωτία, σημαντική νίκη για Ουκρανία

Οι παίκτες της Σκωτίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στο Ισραήλ για τη φάση των προκριματικών ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Χάμπντεν Παρκ", Γλασκώβη | Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021
Οι παίκτες της Σκωτίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στο Ισραήλ για τη φάση των προκριματικών ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Χάμπντεν Παρκ", Γλασκώβη | Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 © 2021 SCOTT HEPPELL/ASSOCIATED PRESS

Η Σκωτία λυτρώθηκε στο 90+4' απέναντι στο Ισραήλ και πήρε προβάδισμα για τη 2η θέση του 6ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Η Ουκρανία πήρε σπουδαίο διπλό στη Φινλανδία.

Με τη Δανία να έχει ξεφεύγει στον 6ο όμιλο, η αναμέτρηση της Σκωτίας με το Ισραήλ θα έδινε προβάδισμα για τη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ο αγώνας στο "Χάμπντεν Παρκ" ήταν συναρπαστικός και βρήκε νικητή στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων τους γηπεδούχους με 3-2. χάρη σε γκολ του Σκοτ Μακτόμινεϊ.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έραν Ζάχαβι, όμως οι Σκοτσέζοι έβρισκαν τρόπο να επιτεθούν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Τζον Μακγκίν. Η χαρά κράτησε λίγο, αφού ο Μουνάς Νταμπούρ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, που παραλίγο να χαθεί στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, όταν η Σκωτία κέρδισε πέναλτι. Ο Λίντον Ντάικς εκτέλεσε, όμως ο Οφίρ Μαρσιάνο απέκρουσε με το πόδι. Ο τερματοφύλακας του Ισραήλ ήταν πρωταγωνιστής και στο 2ο ημίχρονο, αφού με ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε το 2-2. Δεν τα κατάφερε μέχρι τέλους, αφού στο 90+4' ο Μακτόμινεϊ με το σώμα έπειτα από κόρνερ που έφτασε στο δεύτερο δοκάρι έδωσε το "τρίποντο" στη Σκωτία, η οποία πολύ δύσκολα πλέον θα χάσει (έστω) τα μπαράζ.

Αντίστοιχο ντέρμπι για τα μπαράζ διεξήχθη στον 4ο όμιλο, με τη Φινλανδία να υποδέχεται την Ουκρανία στο Ελσίνκι. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στη νίκη με 2-1 και ανέκτησαν τη 2η θέση που είχαν χάσει νωρίτερα από τη Βοσνία. Ένα πανέμορφο μακρινό σουτ του Αντρέι Γιαρμολένκο έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ωστόσο ο Τέεμου Πούκι ισοφάρισε για τους Φινλανδούς στο 29'. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ρόμαν Γιαρέμτσουκ έγραψε το 2-1, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε καλές στιγμές στη συνέχεια. Η Ουκρανία άργησε αλλά την κατάλληλη στιγμή πήρε την πρώτη νίκη της στον όμιλο και πλέον έχει προβάδισμα για τη 2η θέση.

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου για τα προκριματικά του Μουντιάλ

Τα highlights και η βαθμολογία του 1ου ομίλου

Αζερμπαϊτζάν - Ιρλανδία 0-3

Η επόμενη αγωνιστική

Τα highlights και η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Σουηδία - Κόσοβο 3-0

Γεωργία - Ελλάδα 0-2

Η επόμενη αγωνιστική

Τα highlights και η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Λιθουανία - Βουλγαρία 3-1

Η επόμενη αγωνιστική

Τα highlights και η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Καζακστάν - Βοσνία 0-2

Φινλανδία - Ουκρανία 1-2

Η επόμενη αγωνιστική

Τα highlights και η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Τσεχία - Ουαλία 2-2

Η επόμενη αγωνιστική

Τα highlights και η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Σκωτία - Ισραήλ 3-2

Η επόμενη αγωνιστική

Τα highlights και η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Λετονία - Ολλανδία 0-1

Τουρκία - Νορβηγία 1-1

Η επόμενη αγωνιστική

Τα highlights και η βαθμολογία του 8ου ομίλου

Κύπρος - Κροατία 0-3

Ρωσία - Σλοβακία 1-0

Η επόμενη αγωνιστική

Τα highlights και η βαθμολογία του 10ου ομίλου

Γερμανία - Ρουμανία 2-1

Ισλανδία - Αρμενία 1-1

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ