ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Μουντιάλ: Ούτε τώρα η Ιταλία, βομβαρδισμός γκολ από Γερμανία και Πολωνία

Ο Ζορζίνιο της Ιταλίας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ισπανία για τα ημιτελικά του Euro 2020 στο "Γουέμπλεϊ", Λονδίνο | Τρίτη 6 Ιουλίου 2021
Ο Ζορζίνιο της Ιταλίας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ισπανία για τα ημιτελικά του Euro 2020 στο "Γουέμπλεϊ", Λονδίνο | Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 © 2021 FACUNDO ARRIZABALAGA/ASSOCIATED PRESS

Η Ιταλία δεν κατάφερε να νικήσει ούτε την Ελβετία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Στα επτά γκολ σταμάτησε η Πολωνία κόντρα στο Σαν Μαρίνο, στα έξι η Γερμανία κόντρα στην Αρμενία.

Η Ιταλία άφησε δύο βαθμούς στη Βασιλεία ύστερα από το 0-0 κόντρα στην Ελβετία για την 5η αγωνιστική του 3ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. Παρ' όλα αυτά, κατέρριψε το ρεκόρ που κρατούσαν από κοινού Βραζιλία και Ισπανία, με 36 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν σαφώς ανώτερη από τους γηπεδούχους όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της. Ο Γιαν Ζόμερ ήταν εξαιρετικός και αποσόβησε κάθε κίνδυνο, με αποκορύφωμα το πέναλτι του Ζορζίνιο που απέκρουσε στο 53'. Αρνητικός πρωταγωνιστής για την Ιταλία ήταν ο Ντομένικο Μπεράρντι, ο οποίος έχασε μία απίθανη ευκαιρία να σκοράρει στο 2ο μέρος. Ύστερα από την ισοπαλία κόντρα στη Βουλγαρία, η "σκουάντρα ατζούρα" πήρε ακόμα ένα βαθμό, όμως παραμένει επικεφαλής του ομίλου.

Με αρκετό "φρέσκο αίμα" και χωρίς αντίσταση από την Αρμενία, η Γερμανία έφτασε σε θρίαμβο 6-0 στη Στουτγκάρδη για την 5η αγωνιστική του 10ου ομίλου. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ βρέθηκε να προηγείται με δύο γκολ του Σερζ Γκνάμπρι στο πρώτο τέταρτο της συνάντησης και όλα πήραν το δρόμο τους. Ο Μάρκο Ρόις και ο Τίμο Βέρνερ διαμόρφωσαν το σκορ ημιχρόνου και στο 2ο μέρος έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα ο Γιόνας Χόφμαν και ο Καρίμ Αντεγέμι, που έκανε ντεμπούτο μαζί με τον Ντάβιντ Ράουμ.

Η Πολωνία δεν χαρίστηκε στο Σαν Μαρίνο για την 5η αγωνιστική του 9ου ομίλου και το διέλυσε με 7-1 στο Σεραβάλε. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο 25χρονος επιθετικός της Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον Άνταμ Μπούκσα, ο οποίος στη δεύτερη διεθνή συμμετοχή του σημείωσε χατ τρικ, με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Η νίκη είχε "κλειδώσει" από το 1ο μέρος, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να σκοράρει μόλις στο 4', τον Κάρολ Σβιντέρσκι να παίρνει "σκυτάλη" και να τη δίνει ξανά στον Λεβαντόβσκι που έκανε το 3-0 από πάσα του επιθετικού του ΠΑΟΚ. Ο Κάρολ Λινέτι διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου, ενώ ο Νικόλα Νάνι μείωσε με την έναρξη του 2ου μέρους.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής για τα προκριματικά του Μουντιάλ

Τα highlights και η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Κόσοβο - Ελλάδα 1-1

Ισπανία - Γεωργία 4-0

Τα highlights και η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Βουλγαρία - Λιθουανία 1-0

Ελβετία - Ιταλία 0-0

Τα highlights και η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Λευκορωσία - Ουαλία 2-3

Βέλγιο - Τσεχία 3-0

Τα highlights και η βαθμολογία του 9ου ομίλου

Αλβανία - Ουγγαρία 1-0

Αγγλία - Ανδόρα 4-0

Σαν Μαρίνο - Πολωνία 1-7

Τα highlights και η βαθμολογία του 10ου ομίλου

Ισλανδία - Βόρεια Μακεδονία 2-2

Γερμανία - Αρμενία 6-0

Ρουμανία - Λίχτενσταϊν 2-0


TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ