ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Μουντιάλ: Ο Σιμάνσκι ισοφάρισε στο τέλος την Αγγλία, θρίαμβοι για Ιταλία, Γερμανία και Αλβανία

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Πολωνίας με την Αγγλία για τον 9ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Πολωνίας με την Αγγλία για τον 9ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021 CZAREK SOKOLOWSKI/ASSOCIATED PRESS

Η Πολωνία ισοφάρισε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων την Αγγλία στο ντέρμπι κορυφής του 9ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ιταλία διέλυσε τη Λιθουανία, η Γερμανία δεν χαρίστηκε σε Ισλανδία, ούτε η Αλβανία στο Σαν Μαρίνο.

Η Αγγλία ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής του 9ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ωστόσο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων η Πολωνία ισοφάρισε σε 1-1 και κράτησε ανοιχτή τη μάχη της 1ης θέσης.

Ήρωας των γηπεδούχων ήταν ο Νταμιάν Σιμάνσκι, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά στη σέντρα του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο μέσος της ΑΕΚ πήρε τη "σκυτάλη" στο σκοράρισμα από τον επιθετικό της Μπάγερν, ο οποίος κλείστηκε αρκετά καλά από την αγγλική άμυνα. Μάλιστα, τα "τρία λιοντάρια" πήραν προβάδισμα με τον Χάρι Κέιν στο 72' και πίστεψαν στη νίκη, όμως πλέον θα χρειαστεί να δώσουν μάχη για την πρόκριση.

Σε αυτήν τη μάχη βρίσκεται και η Αλβανία, η οποία βρίσκεται ανάμεσα από τις δύο χώρες. Για την 6η αγωνιστική είχε εύκολο έργο, αφού υποδέχθηκε το Σαν Μαρίνο και το διέλυσε με 5-0. Ο Ρέι Μανάι άνοιξε το χορό των γκολ στο 1ο μέρος και στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί. Καζίμ Λάτσι, Αρμάντο Μπρόγια, Ελσέιντ Ισάι και Μίρτο Ουζούνι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Αλβανών, που βρίσκονται 4 βαθμούς πίσω από τους Άγγλους και έναν πάνω από τους Πολωνούς σε 6 αγώνες.

Η Ιταλία διέλυσε τη Λιθουανία στη Ρέτζιο Εμίλια, σημειώνοντας τέσσερα γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης με τη Λιθουανία. Ο Μόιζε Κεν βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη μόλις στο 11'. Ακολούθησε ένα αυτογκόλ του Εντγκάρας Ούτκους στο 14' από προσπάθεια του Τζιάκομο Ρασπαντόρι, ο οποίος 10 λεπτά αργότερα σημείωσε τελικά το "παρθενικό" τέρμα του με τη "σκουάντρα ατζούρα". Ο Κεν ξαναχτύπησε στο 29', με τους πρωταθλητές Ευρώπης να κόβουν ταχύτητα στη συνέχεια. Ο Τζιοβάνι ντι Λορέντζο διαμόρφωσε το τελικό 5-0 στο 2ο μέρος, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στην ανάπαυλα να αλλάζει ακόμα και τον τερματοφύλακα, με τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα να δίνει τη θέση του στον Σαλβατόρε Σίριγκου.

Η Γερμανία έκανε το 3/3 επί Χάνσι Φλικ και μάλιστα με 12-0 γκολ, ύστερα από τη νίκη με 4-0 επί της Ισλανδίας στο Ρέικιαβικ. Ο Γερμανός τεχνικός συνέχισε τις δοκιμές σε πρόσωπα, παίζοντας με τον Τίμο Βέρνερ στην κορυφή, όμως ο Σερζ Γκνάμπρι ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο της νίκης μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Αντόνιο Ρίντιγκερ σημείωσε το δεύτερο τέρμα του με την εθνική και το πρώτο έπειτα από 4 χρόνια, ενώ οι Λιρόι Σανέ και Βέρνερ "χτύπησαν" στο 2ο μέρος.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης για τα προκριματικά του Μουντιάλ

Τα highlights και η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Ελλάδα - Σουηδία 2-1

Κόσοβο - Ισπανία 0-2

Τα highlights και η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Ιταλία - Λιθουανία 5-0

Βόρεια Ιρλανδία - Ελβετία 0-0

Τα highlights και η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Λευκορωσία - Βέλγιο 0-1

Ουαλία - Εσθονία 0-0

Τα highlights και η βαθμολογία του 9ου ομίλου

Αλβανία - Σαν Μαρίνο 5-0

Ουγγαρία - Ανδόρα 2-1

Πολωνία - Αγγλία 1-1

Τα highlights και η βαθμολογία του 10ου ομίλου

Αρμενία - Λίχτενσταϊν 1-1

Ισλανδία - Γερμανία 0-4

Βόρεια Μακεδονία - Ρουμανία 0-0


TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ