ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Μουντιάλ: Η Δανία προκρίθηκε στην τελική φάση, γκέλα για Αγγλία, χατ τρικ ο Ρονάλντο

Παίκτες της Δανίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μολδαβία για τη φάση των προκριματικών ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Ζίμπρου", Κισινάου | Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021
Παίκτες της Δανίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μολδαβία για τη φάση των προκριματικών ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Ζίμπρου", Κισινάου | Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 © 2021 AUREL OBREJA/ASSOCIATED PRESS

Η Δανία επικράτησε της Αυστρίας και με το απόλυτο σε 8 αγωνιστικές των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 πήρε "εισιτήριο" για το Κατάρ. Η Αγγλία έμεινε στην ισοπαλία κόντρα στην Ουγγαρία στο "Γουέμπλει", χατ τρικ ο Ρονάλντο στη νίκη της Πορτογαλίας.

Η Δανία ακολούθησε τη Γερμανία κι έγινε η δεύτερη ομάδα που προκρίνεται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Το 1-0 κόντρα στην Αυστρία ήταν αρκετό για να σχηματίσει απόσταση που δεν καλύπτεται από τη Σκωτία στον 6ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης.

Οι Δανοί είναι η καλύτερη ομάδα των προκριματικών, αφού μετρούν 8/8 νίκες και μάλιστα δεν έχουν δεχθεί γκολ. Το τέρμα του Γιόακιμ Μάλε στο 53ο λεπτό έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους, που προκρίθηκαν στην τελική φάση της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης για έκτη φορά στην ιστορία τους και δεύτερη διαδοχική.

Για τον ίδιο όμιλο, η Σκωτία πήρε μία δύσκολη νίκη στα Νησιά Φερόε με γκολ του Λίντον Ντάικς στο 86ο λεπτό, που την κράτησε στη 2η θέση. Τέσσερις βαθμούς πιο πίσω και η μοναδική ομάδα που απειλεί τους Σκοτσέζους για τα μπαράζ είναι το Ισραήλ, που επιβλήθηκε 2-1 της Μολδαβίας στο Μπερ Σεβά.

Στον 1ο όμιλο, η μάχη της Σερβίας με την Πορτογαλία για την κορυφή συνεχίζεται. Αμφότερες είχαν θεωρητικά εύκολο εντός έδρας έργο, όμως μόνο η μία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Οι Ίβηρες επιβλήθηκαν του Λουξεμβούργου με 5-0, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει με δύο πέναλτι στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και τον Μπρούνο Φερνάντες να συνεισφέρει με δικό του γκολ στο 17'. Ο Ζοάο Παλίνια σημείωσε κι αυτός γκολ, για να κάνει χατ τρικ στο τέλος ο Ρονάλντο.

Παρ' όλα αυτά, η νίκη τους δεν ήταν αρκετή να τους επαναφέρουν στην 1η θέση. Οι "πλάβι" νίκησαν με 3-1 το Αζερμπαϊτζάν και παρέμειναν πρωτοπόροι, έστω και αγχωτικά. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς ήταν ξανά ο πρωταγωνιστής, σημειώνοντας δύο από τα γκολ της πατρίδας του (το τρίτο με πέναλτι στο τέλος ο Ντούσαν Τάντιτς), όμως ο Εμίν Μαχμούντοβ είχε φροντίσει να ισοφαρίσει προσωρινά ύστερα από ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στον 3ο όμιλο, η Ελβετία εκμεταλλεύτηκε το ρεπό της Ιταλίας και την έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας, ύστερα από το 4-0 επί της Λιθουανίας στο Βίλνιους. Τρία γκολ από τους Μπριλ Εμπολό (2) και Ρενάτο Στέφεν στο τελευταίο τέταρτο του 1ου ημιχρόνου (σκόραρε και ο Μάριο Γκαβράνοβιτς στο τέλος) ήταν αρκετά για να "κλειδώσουν" τη νίκη των φιλοξενουμένων, που τους φέρνει ισόβαθμους με τους πρωταθλητές Ευρώπης και διασφαλίζει τουλάχιστον τα μπαράζ της 2ης θέσης.

Στον 9ο όμιλο, η Αγγλία δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ουγγαρίας και με το 1-1 στο Γουέμπλεϊ έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμη περισσότερο στην 1η θέση. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Ρόλαντ Σάλαϊ στα μέσα του 1ου ημιχρόνου, όμως ένας αναπάντεχος ήρωας, ο Τζον Στόουνς, ισοφάρισε για τους Άγγλους στο 37'.

Η επεισοδιακή νίκη της Πολωνίας στα Τίρανα επί της Αλβανίας με 1-0 μείωσε την απόστασή της από την κορυφή τους τρεις βαθμούς. Πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Κάρολ Σβιντέρσκι, ο οποίος σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ στο 77ο λεπτό για τους Πολωνούς, ωστόσο στη συνέχεια δέχθηκε αντικείμενα από την κερκίδα, με το παιχνίδι να διακόπτεται και ο διαιτητής να στέλνει τους παίκτες στα αποδυτήρια. Η διακοπή κράτησε περίπου ένα τέταρτο και όταν ο αγώνας άρχισε ξανά, τα δεδομένα δεν άλλαξαν.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης για τα προκριματικά του Μουντιάλ

Τα highlights και η βαθμολογία του 1ου ομίλου

Πορτογαλία - Λουξεμβούργο 5-0

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Τα highlights και η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Σουηδία - Ελλάδα 2-0

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Τα highlights και η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Λιθουανία - Ελβετία 0-4

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Τα highlights και η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Καζακστάν - Φινλανδία 0-2

Ουκρανία - Βοσνία 1-1

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Τα highlights και η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Λευκορωσία - Τσεχία 0-2

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Τα highlights και η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Δανία - Αυστρία 1-0

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Τα highlights και η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Ολλανδία - Γιβραλτάρ 6-0

Νορβηγία - Μαυροβούνιο 2-0

Λετονία - Τουρκία 1-2

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Τα highlights και η βαθμολογία του 8ου ομίλου

Κύπρος - Μάλτα 2-2

Σλοβενία - Ρωσία 1-2

Κροατία - Σλοβακία 2-2

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Τα highlights και η βαθμολογία του 9ου ομίλου

Αγγλία - Ουγγαρία 1-1

Αλβανία - Πολωνία 0-1

Οι τελευταίες αγωνιστικές

Τα highlights και η βαθμολογία του 10ου ομίλου

Βόρεια Μακεδονία - Γερμανία 0-4

Ρουμανία - Αρμενία 1-0

Οι τελευταίες αγωνιστικές

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ