ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Προκριματικά Μουντιάλ: Εξάσφαιρη η Τουρκία, κόλλησε στο μηδέν η Νορβηγία

Ο Μπουράκ Γιλμάζ πανηγυρίζει γκολ στο Τουρκία - Ολλανδία
Ο Μπουράκ Γιλμάζ πανηγυρίζει γκολ στο Τουρκία - Ολλανδία © 2021 MURAD SEZER/ASSOCIATED PRESS

Η Τουρκία ήταν καταιγιστική στην αναμέτρηση με το Γιβραλτάρ, καθώς επικράτησε με 6-0 και σε συνδυασμό με το 0-0 της Νορβηγίας με τη Λετονία, ανέβηκε προσωρινά στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με νίκη η Ολλανδία κόντρα στο Μαυροβούνιο προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Ολοκληρώθηκε το κύριο μέρος της ένατης αγωνιστικής για τον έβδομο όμιλο, με την Τουρκία να έχει εύκολο έργο κόντρα στο Γιβραλτάρ, επικρατώντας με 6-0 με τη Νορβηγία να κολλάει στο μηδέν (0-0) με τη Λετονία.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 18 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους Ολλανδούς, οι οποίοι σήμερα με νίκη εξασφαλίζουν την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Οι Τούρκοι άνοιξαν νωρίς το σκορ με τον Κερέμ Ακτούρκογλου στο 11ο λεπτό, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Ακολούθησαν δύο γκολ του Ντερβίσογλου σε διάστημα τριών λεπτών. Ο Μπουράκ Γιλμάζ τον τροφοδότησε δις, πρώτα με ωραία εναλλαγή της μπάλας και στη συνέχεια με ωραία παράλληλη μπαλιά του Τούρκου φορ της Λιλ μέσα στην περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος δεν σταμάτησαν οι παίκτες του Στέφαν Καντζ, δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και τελείωσαν το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες. Αρχικά ο Ντεμιράλ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 65ο λεπτό, τη σκυτάλη πήρε ο Ντουρσούν ο οποίος έκανε το 5-0, με τον Μουλντούρ να διαμορφώνει το τελικό σκορ (6-0) στο 84ο λεπτό.

Στο άλλο παιχνίδι οι Νορβηγοί πάλεψαν να πετύχουν το χρυσό γκολ της νίκης, ωστόσο δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Όζολς με εξαίρεση μια φορά. Στο 82ο λεπτό, ο Μοχαμέντ Ελιουνούσι (αδερφός του πρώην μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού Ταρίκ Ελιουνούσι), έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον βοηθό να υποδεικνύει παράβαση οφσάιντ, η οποία επικυρώθηκε από το VAR.

Οι Λετονοί με τη σειρά τους έφτασαν μια ανάσα από το να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 42ο λεπτό, ωστόσο η κεφαλιά του Θόρσβεντ κατέληξε στο δοκάρι.

Η Τουρκία πλεονεκτεί της Νορβηγίας στην ισοβαθμία, καθώς το πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων, με τους Τούρκους να έχουν ένα γκολ παραπάνω. Επόμενο κριτήριο είναι η καλύτερη επίθεση και ύστερα ακολουθούν τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής του 7ου ομίλου

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Η τελευταία αγωνιστική

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ