ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Προκλητικός ο Πρόεδρος της Κροατίας: "Ο Μιχάλης έχασε τη ζωή του επειδή αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες"

Προκλητικός ο Πρόεδρος της Κροατίας: "Ο Μιχάλης έχασε τη ζωή του επειδή αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες"
AP PHOTO/DARKO BANDIC, FILE

Γι' ακόμη μια φορά ήταν προκλητικός ο Πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, αναφέροντας πως ο Μιχάλης έχασε τη ζωή του επειδή αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες.

Ο Πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στους συλληφθέντες Κροάτες οπαδούς της Ντίναμο Ζάγκρεμπ μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη σε επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Μιλάνοβιτς προκάλεσε λέγοντας πως ο Μιχάλης έχασε τη ζωή του, επειδή αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες, ενώ διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες κράτησης.

"Έγινε το δέκατο τρίτο θέμα. Οι άνθρωποί μας έχουν προβλήματα. Αυτοί είναι συμπολίτες μας. Έχουμε κάποιο αίσθημα αμοιβαίας ευθύνης. Όταν επιστρέψουν σπίτι, θα μιλήσουμε διαφορετικά.

Θεωρώ αυτό που άκουσα ως αλήθεια. Και νομίζω και ξέρω ότι η κροατική κυβέρνηση μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα. Στις ελληνικές φυλακές, όλοι λένε, δεν υπάρχει πόσιμο νερό. Ευρώπη, 21ος αιώνας… Το νερό δεν είναι πόσιμο! Η τελευταία φορά που το έζησα στο Αζερμπαϊτζάν ήταν το 1994, αλλά δεν δεν έχει σημασία.

Έτσι, πρέπει να αγοράζουν νερό, αλλά δεν μπορούν να πάρουν χρήματα με κανονικό τρόπο ή τακτικά. Έγραψα στον πρωθυπουργό για αυτό και ελπίζω ότι θα κάνει πράγματα που δεν αποτελούν πρόβλημα με καλή πίστη και με την ευθύνη που έχει.

Πώς γίνεται αυτό; Οι Έλληνες διασκορπίστηκαν και οι Κροάτες πολίτες παρέμειναν εκεί. Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκείνοι οι Κροάτες χούλιγκαν. Είναι επίσης άνθρωποι, δεν είναι βιομάζα.

Ένας Έλληνας έχασε τη ζωή του. Προφανώς επειδή αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες που θα λάμβανε, αλλά δεν ήθελε γιατί φοβόταν μην καταλήξει στη φυλακή και ο άνδρας αυτός αιμορραγούσε μέχρι θανάτου. Ποιος τον τραυμάτισε; Δεν έχουμε ιδέα" δήλωσε συγκεκριμένα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Γκρλιτς Ράντμαν ανέφερε για τον Μιλάνοβιτς: "Δεν γνωρίζει καν πόσοι άνθρωποι είναι μέσα στη φυλακή γιατί δεν είναι ενημερωμένος. Λέει 105 και 100, ενώ είναι 102. Τους παρέχουμε μέγιστη βοήθεια και νομική υποστήριξη.

Όταν μιλήσαμε για το πόσιμο νερό, είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία μαζί τους. Τους δίνουμε κρέμες, οδοντόβουρτσες, ακόμη και μπάλες μπάσκετ. Πρέπει να διορθώσουμε τη ζημιά που προκαλούν οι δηλώσεις του. Οι άσχημες ενέργειες απειλούν την ασφάλεια των πολιτών μας στην Ελλάδα".

TAGS ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ