ΙΣΠΑΝΙΑ

Πρόεδρος Χετάφε: "Ήμασταν κοντά στο να πάρουμε Μέσι και Γκουαρδιόλα"

Πρόεδρος Χετάφε: "Ήμασταν κοντά στο να πάρουμε Μέσι και Γκουαρδιόλα"
AP PHOTO/DAVID RAMOS

Λιονέλ Μέσι και Πεπ Γκουαρδιόλα έγραψαν μαζί χρυσή ιστορία στην Μπαρτσελόνα, με τον πρόεδρο της Χετάφε να εξομολογείται πάντως ότι θα μπορούσε να τους είχε πάρει και τους δύο στην ομάδα του λίγο νωρίτερα.

Το Καμπ Νόου είναι το ποδοσφαιρικό σπίτι με το οποίο έχουν ταυτίσει όλοι τον Λιονέλ Μέσι φορώντας για πάνω από 15 χρόνια τη φανέλα της Μπαρτσελόνα ενώ σε αυτό έζησε και μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του ως προπονητής ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της Χετάφε, Άνχελ Τόρες, θα μπορούσε και το κοινό της Χετάφε να απολαύσει στο "Coliseum Alfonso Perez" τον Αργεντινό σούπερ σταρ και τον Καταλανό τεχνικό, αρκεί τα πράγματα να είχαν κυλήσει λίγο διαφορετικά όταν η μοίρα τους είχε σπρώξει κοντά στο δρόμο των Μαδριλένων.

"Στην πρώτη ή στη δεύτερη χρονιά του Μέσι στην πρώτη ομάδα, ήρθαμε πραγματικά κοντά να τον αποκτήσουμε ως δανεικό στην Χετάφε.

Στο τέλος όμως ο Φρανκ Ράικαρντ δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του και μείναμε μόνο με την επιθυμία", υπογράμμισε ο Τόρες με συνέντευξή του στην " Marca", με τον πρόεδρο της Χετάφε να παραδέχεται πως είχε προσπαθήσει για το deal με τον Μέσι εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή σχέση που είχε με τον τότε πρόεδρο των μπλαουγκράνα, Χουάν Λαπόρτα.

Πρόεδρος Χετάφε: "Ήμασταν κοντά στο να πάρουμε Μέσι και Γκουαρδιόλα"
AP PHOTO/KEYSTONE/SALVATORE DI NOLFI

"Μία ημέρα ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Τσίκι Μπεγκιριστάιν ήταν σε μία ευρωπαϊκή κλήρωση στην Ελβετία και η ιδέα ήταν να πάει στην Μπαρτσελόνα ο προπονητής μας, Μίκαελ Λάουντρουπ, και εμείς να παίρναμε τον Γκουαρδιόλα ως αντικαταστάτη του.

Και αυτό γιατί ο Λαπόρτα δεν είχε πειστεί καθόλου από τον Πεπ", δήλωσε ο Τόρες, με τον Λαπόρτα να φαίνεται όμως πως άλλαξε γνώμη αφού το καλοκαίρι του 2008 πήρε την απόφαση να πάρει τον Γκουαρδιόλα από την Μπαρτσελόνα Β' και να του δώσει τα κλειδιά των αποδυτηρίων της πρώτης ομάδας παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ράικαρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ