PREMIER LEAGUE

Premier League: Υποβιβάστηκε η Νόριτς, άλμα σωτηρίας για Μπέρνλι

Ο Χάνλι απογοητευμένος στην αναμέτρηση της Νόριτς με τη Σίτι
Ο Χάνλι απογοητευμένος στην αναμέτρηση της Νόριτς με τη Σίτι @ 2022 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Η Μπέρνλι έκανε τεράστια ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο στην έδρα της Γουότφορντ και πήρε χρυσό τρίποντο (2-1) που την έφερε στην 16η θέση, καταδικάζοντας ταυτόχρονα σε υποβιβασμό την Νόριτς.

Το θαύμα της παραμονής στην Premier League που κυνηγάει με πείσμα και πάθος εδώ και καιρό η Μπέρνλι φαίνεται πως είναι ολοένα και πιο κοντά στο να πάρει σάρκα και οστά.

Η ομάδα του Μάικ Τζάκσον (εκτελεί χρέη υπηρεσιακού μετά από την απόλυση του Σον Ντάις) βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης με την Γουότφορντ στο Vicarage Road από το αυτογκόλ του Ταρκόβσκι, όμως με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε σπουδαία νίκη που την έφερε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αποτέλεσμα που καταδίκασε ταυτόχρονα σε υποβιβασμό την Νόριτς των Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη.

Ο Κορκ ήταν εκείνος που έφερε το ματς στα ίσα για λογαριασμό των κλάρετς στο 83ο λεπτό ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπράουνχιλ να προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στους εκδρομείς οπαδούς της Μπέρνλι, γράφοντας το 2-1 για την ομάδα του που ήταν και το τελικό σκορ.

Η ανατροπή αυτή ήταν μαχαιριά για την Γουότφορντ που είναι πλέον στο χείλος του γκρεμού και μετράει αντίστροφα για να αποχαιρετήσει την Premier League και μαθηματικά, κάτι που συνέβη ήδη με την Νόριτς, από τη στιγμή που γνώρισε την εκτός έδρας ήττα στο με 2-0 από την Άστον Βίλα και δεν προλαβαίνει να πιάσει το τρένο της παραμονής.

Σημειώνεται πως στον αγώνα στο Μπέρμιγχαμ (Γουότκινς στο 41' κα Ινγκς στο 90+3' οι σκόρερ για την ομάδα του Τζέραρντ) οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές των καναρινιών, Δημήτρης Γιαννούλης και Χρήστος Τζόλης, έμειναν στον πάγκο, δίχως να πάρουν χρόνο συμμετοχής από τον Ντιν Σμιθ.

Όσον αφορά στα άλλα δύο απογευματινά ματς, Μπράιτον και Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισαν σπουδαίες εκτός έδρας επιτυχίες, με τους γλάρους να επικρατούν με 3-0 στο Μολινό της Γουλβς (βασικός για τους λύκους ο Ζοζέ Σα) και τους αετούς να παίρνουν το τρίποντο με 2-1 στο Σεντ Μέρις απέναντι στην Σαουθάμπτον.


Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Τα highlights:

Η βαθμολογία της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ THE PREMIER GREEKS ΝΟΡΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ