PREMIER LEAGUE

Premier League: Τρίποντο κορυφής για την Σίτι, νίκη Ευρώπης για την Λίβερπουλ

Premier League: Τρίποντο κορυφής για την Σίτι, νίκη Ευρώπης για την Λίβερπουλ
@2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι υπέταξε με 3-0 την Γουέστ Χαμ και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League με +1 έναντι της Άρσεναλ και με ματς λιγότερο, ενώ η Λίβερπουλ επικράτησε με 1-0 της Φούλαμ και εδραιώθηκε στην 5η θέση του πίνακα.

Η βιονική Σίτι έχει πάρει φόρα και δεν λέει να σταματήσει, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να προσθέτει τη μία νίκη πίσω από την άλλη και να τρέχει με χίλια για το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα και πέμπτο την τελευταία εξαετία.

Τελευταίο θύμα των πολιτών ήταν η Γουέστ Χαμ το βράδυ της Τετάρτης (3/5) σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής, με τους γαλάζιους του Μάντσεστερ να κάνουν επίδειξη δύναμης επικρατώντας με 3-0 και να πανηγυρίζουν την ένατη διαδοχική νίκη τους στο πρωτάθλημα που τους έφερε ξανά στην κορυφή.

Ο Άκε άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στο 50ο λεπτό και ο Χάλαντ καθάρισε την υπόθεση τρίποντο στο 70' με το 35o γκολ του στη φετινή Premier League και το 51ο σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν, με τον Φόντεν να μπαίνει αλλαγή στο 77' αντί του Άλβαρες και να προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το τελικό 3-0 στο 85'.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 35 γκολ του Χάλαντ είναι τα περισσότερα που σημειώνει ένας παίκτης σε μία σεζόν στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας μετά από τον Ρον Ντέιβις το 1966-67 (37), με την Σίτι να φτάνει τα 1.000 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις επί εποχής Πεπ Γκουαρδιόλα, που είναι τα περισσότερα που έχει σημειώσει ένας σύλλογος στα πέντε τοπ πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου από το 2016 που έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της.

  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Γουόκερ, Ντίας, Άκε (77' Ακάντζι), Στόουνς, Ρόδρι (90' Φίλιπς), Μαχρέζ, Άλβαρες (77' Φόντεν), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάλαντ
  • ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ (62' Τζόνσον), Κέρερ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Έμερσον, Μπόουεν (79' Μπενραχμά), Ντάουνς, Πακετά, Φορνάλς, Αντόνιο (68' Ινγκς)

Στο "Άνφιλντ" η Λίβερπουλ έψαχνε εναγωνίως την πέμπτη διαδοχική νίκη της για πρώτη φορά στη φετινή Premier League και τη βρήκε, παρά τα δύσκολα που της έβαλε η Φούλαμ, με τους κόκκινους να παίρνουν το τρίποντο χάρη στο χρυσό γκολ του Σαλάχ με εύστοχο πέναλτι στο 39ο λεπτό.

Ο Αιγύπτιος σκόραρε μάλιστα σε όγδοο σερί εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ σε όλες τις διοργανώσεις (9 γκολ), με τον τελευταίο που είχε πετύχει κάτι ανάλογο με το σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ να είναι ο Λουίς Σουάρες τον Ιανουάριο του 2014 (8 γκολ επίσης).

Αξίζει να σημειωθεί πως φανέλα βασικού στην αναμέτρηση πήρε ο Κώστας Τσιμίκας, με τον διεθνή αριστερό μπακ να αγωνίζεται μέχρι το 66' όπου παραχώρησε τη θέση του στον Άντι Ρόμπερτσον.

  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (66' Ρόμπερτσον), Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τζόουνς, Σαλάχ, Νούνιες, Ντίας (66' Χάκπο)
  • ΦΟΥΛΑΜ: Λένο, Σοάρες, Ανταραμπιόγιο, Ντιόπ, Ρόμπινσον, Λούκιτς (71' Χάρισον Ριντ), Παλίνια, Γουίλσον (71' Κεμπάνο), Κέρνι (71' Μπόμπι Ριντ), Ουίλιαν, Βινίσιους
TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ