PREMIER LEAGUE

Premier League: Τεσσάρα πεντάδας η Γουέστ Χαμ, στραβοπάτησε η Τότεναμ, ήττα για τη Νόριτς

Οι παίκτες της Γουέστ Χαμ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στη Γουότφορντ
Οι παίκτες της Γουέστ Χαμ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στη Γουότφορντ © 2021 DAVID CLIFF/ASSOCIATED PRESS

Η Γουέστ Χαμ επικράτησε 4-1 της Γουότφορντ και βρίσκεται στην 5η θέση της Premier League, καθώς η 6η Τότεναμ στραβοπάτησε στην έδρα της Σαουθάμπτον με σκορ 1-1. Η Κρίσταλ Πάλας πήρε τη νίκη με 3-0 απέναντι στη Νόριτς.

Με τρία παιχνίδια άνοιξε η 20η αγωνιστική της Premier League. Η Γουέστ Χαμ πήρε το διπλό στην έδρα της Γουότφορντ με 4-1 και μάλιστα με ανατροπή. Τα σφυριά έτσι βρίσκονται στην 5η θέση με 31 πόντους, ενώ η Γουότφορντ παρέμεινε στους 13 και είναι στην 17η θέση.

Στο Vicarage Road οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 με τον Ντένις. Ωστόσο, η Γουέστ Χαμ έδρασε γρήγορα και φρόντισε να φέρει "τούμπα" το σκορ. Ο Σούτσεκ με ωραίο σουτ στα όρια της περιοχής ισοφάρισε στο 27ο λεπτό, ενώ ο Μπέραχμα έκανε το 2-1, έπειτα από ασίστ του Αντόνιο από τα αριστερά.

Η Γουέστ Χαμ μπήκε με φόρα και στο δεύτερο μέρος. Ακυρώθηκε γκολ μέσω VAR στο 49', ενώ στο 56' κέρδισε πέναλτι. Ο Νόουμπλ ευστόχησε για το 3-1 στο 58'. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Βλάσιτς στο 90+3'.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Μπάχμαν, Μασίναμ Κάθκαρτ, Σιεράλτα, Φεμένια (40' Λούζα), Κούτσκα, Κινγκ, Σισοκό, Τουφάν (62' Σέμα), Ερνάντες (46' Πέδρο), Ντένις

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Κούφαλ, Ντόσον, Ντιόπ, Τζόνσον (82' Μαζουακού), Νόουμπλ, Σούτσκετ, Μπόουεν, Λανζίνι (90' Κραλ), Μπενράχμα (85' Βλάσιτς), Αντόνιο

Η Κρίσταλ Πάλας τελείωσε με νίκη τη χρονιά, κάτι που έχει να συμβεί σε επίπεδο Premier League από το 1992. Επικράτησε 3-0 της ουραγού Νόριτς, με τους Τζόλη και Γιαννούλη να παίζουν βασικοί.

Τα πράγματα δεν πήγαν από την αρχή καλά για την Νόριτς. Στο 8ο λεπτό ο Ενουάρντ με εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ. Στο 38' ο Ματετά αξιοποίησε ασίστ του Εντουάρ για το 2-0, ενώ ο ίδιος τροφοδότησε και τον Σλουπ για το 3-0 στο 42ο λεπτό.

Μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι. Ο Γιαννούλης έγινε αλλαγή στην έναρξη του δεύτερου μέρους με τον Γουίλιαμς να περνάει στη θέση του, και τον Τζόλη να περνάει εκτός στο 68'.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουαϊτά, Μίτσελ, Γκουέχι, Άντερσεν (83' Τόμκινς), Γουάρντ, Χιους (73' Μιλιβόγεβιτς), Κουγιατέ, Σλουπ, Εντουάρ, Ματετά (81' Μπεντέκε), Αγιού

ΝΟΡΙΤΣ: Γκαν, Μπάιραμ, Γκίμπσον, Σέρενσεν, Γιαννούλης (46' Γουίλιαμς), Λες Μελού, Γκίλμουρ, Μακλίν, Τζόλης (68' Ρόουβ), Ιντά, Πλάχετα (81' Σάρτζεντ)

Η Τότεναμ στραβοπάτησε στην έδρα της Σαουθάμπτον, με την οποία έμεινε στο 1-1. Μάλιστα, οι άγιοι αγωνίζονταν και με δέκα παίκτες από το 39'. Τα σπιρούνια έχουν 30 πόντους και βρίσκονται στην 6η θέση.

Η Σαουθάμπτον ήταν εκείνη που μπήκε μπροστά στο σκορ στο 25ο λεπτό. Έπειτα από ένα πλάγιο από τα δεξιά, ο Γουόρντ Πράους με ένα υπέροχο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λιορίς. Ο Σαλισού άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 39' όταν είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, τα σπιρούνια πήραν πέναλτι και ο Κέιν έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 41'.

Στο δεύτερο μέρος, η Τότεναμ είχε την υπεροχή, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει το νικητήριο γκολ, έτσι το 1-1 έμεινε έως το φινάλε του αγώνα.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Περόντ, Σαλισού, Μπέντναρεκ, Βαλερί, Γουόκερ-Πίτερς, Γουάρντ-Πράους, Ντιαλό, Σ. Άρμστρονγκ, Α. Άρμστρονγκ (83' Ρέντμοντ), Λονγκ (71' Μπρόγια)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λιορίς, Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον, Γουίνκς, Χοίμπιεργκ, Ρεγκιλόν (46' Ντόχερτι), Άλι (62' Λούκας), Σον, Κέιν

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΟΡΙΤΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΤΕΝΑΜ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ