ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Premier League: Τα σενάρια για Champions League και η βοήθεια της Τσέλσι στον Ολυμπιακό

Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν το γκολ
Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν το γκολ Ⓒ 2021 GLYN KIRK / ASSOCIATED PRESS

Η Τσέλσι ξεπέρασε στη βαθμολογία την Λέστερ με τη νίκη με 2-1 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και έφερε τον Ολυμπιακό ακόμα πιο κοντά στο να "προβιβαστεί" και να αρχίσει τη νέα ευρωπαϊκή του περιπέτεια από το 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η εναλλαγή συναισθημάτων στην ποδοσφαιρική Αγγλία είναι απίστευτη. Το βράδυ του Σαββάτου οι παίκτες της Λέστερ πήραν τη νίκη με 1-0 στον τελικό του FA Cup απέναντι στην Τσέλσι και πανηγύρισαν με την ψυχή τους -και απολύτως δικαιολογημένα- το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου ενώ την Τρίτη (18/5) γράφτηκε διαφορετικά το σενάριο.

Οι μπλε του Τόμας Τούχελ ήθελαν άτυπη ρεβάνς και την πήραν καθώς επικράτησαν με σκορ 2-1 μπροστά σε 8.000 οπαδούς τους, το σημαντικότερο όμως είναι ότι πήραν ένα τεράστιο τρίποντο στη μάχη που δίνουν για την είσοδο στην πρώτη τετράδα της Premier League καθώς έβαλαν από κάτω τις αλεπούδες στη βαθμολογία (67 έναντι 66) και πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους για να πάρουν εισιτήριο για το νέο Champions League.

Και αυτό γιατί ξέρουν πως με νίκη στην τελευταία αγωνιστική στο Μπέρμιγχαμ απέναντι στην Άστον Βίλα θα κλειδώσουν την 3η θέση και δεν θα τους ενδιαφέρει η "σφαγή" που αναμένεται να γίνει για το τελευταίο εισιτήριο μεταξύ της Λέστερ και της Λίβερπουλ.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Ρότζερς έχει 66 βαθμούς με διαφορά τερμάτων +20, σε περίπτωση όμως που εκείνη του Κλοπ φύγει το βράδυ της Τετάρτης με το τρίποντο από το "Turf Moor" απέναντι στην Μπέρνλι (οι περσινοί πρωταθλητές προέρχονται από τεράστια διπλά με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Μπρομ), τότε θα την πιάσει στη βαθμολογία και θα υπερτερεί και στη διαφορά τερμάτων (στο +21 αυτή τη στιγμή).

Κάτι που σημαίνει πως θα έχει την τελευταία αγωνιστική την ευκαιρία να καπαρώσει την 4η θέση με νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας στο "Άνφιλντ", εκτός αν η Λέστερ νικήσει την ίδια ώρα την Τότεναμ στο "King Power Stadium" και καλύψει ταυτόχρονα το ντεσαβαντάζ που έχει αυτή τη στιγμή έναντι της Λίβερπουλ όσον αφορά στη συνολική διαφορά τερμάτων.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΣΕΛΣΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΣ

Το εντυπωσιακό είναι πως παράλληλα με τους φίλους της Τσέλσι, της Λέστερ και της Λίβερπουλ, τρομερή αγωνία έχουν και αυτοί του Ολυμπιακού, αφού η τύχη των πρωταθλητών Ελλάδας όσον αφορά το πότε θα αρχίσουν να παίζουν στην Ευρώπη το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν της Τσέλσι.

Οι Πειραιώτες θέλουν να βγει στην 4άδα η ομάδα του Τούχελ και να εξασφαλίσει θέση στη διοργάνωση του 2021-2022 μέσω της Premier League και να μην μπει στη διαδικασία αναζήτησης εισιτηρίου μέσω κατάκτησης του Champions League, αφού αν μείνει εκτός τετράδας στο Νησί και κερδίσει στον τελικό του "Ντραγκάο" την Μάντσεστερ Σίτι, τότε θα αρχίσει την πορεία του από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Αντίθετα, στο θετικό σενάριο, με την Τσέλσι στην τετράδα ή εκτός αυτής αλλά χαμένη στον τελικό του Champions League, ευνοείται ο Ολυμπιακός, αφού κερδίζει ένα γύρο και "προβιβάζεται" στον 2ο προκριματικό μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα, για να ακολουθήσει το εξής ντόμινο: η Σλάβια θα προβιβαστεί στον 3ο προκριματικό γύρο, η πρωταθλήτρια Δανίας θα προβιβαστεί στα playoffs και η πρωταθλήτρια Τουρκίας, Μπεσίκτας, θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους.

Μία τέτοια εξέλιξη θα παίξει σημαντικό ρόλο και ως προς τις ημερομηνίες. Οι αγώνες του 1ου προκριματικού γύρου είναι προγραμματισμένοι για τις 6-7 και 13-14 Ιουλίου (15 Ιουνίου η κλήρωση), με συνέπεια να μην υπάρχει επαρκής χρόνος θερινής προετοιμασίας, ειδικά έπειτα από Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου ο Ολυμπιακός ίσως εκπροσωπηθεί με ποδοσφαιριστές του.

Ο 2ος προκριματικός γύρος διεξάγεται στις 20-21 Ιουλίου και 27-28 του μήνα οι ρεβάνς (16 Ιουνίου η κλήρωση), ο 3ος προκριματικός γύρος στις 3-4 Αυγούστου και 10 του μήνα οι ρεβάνς (19 Ιουλίου η κλήρωση) και τα play offs στις 17-18 Αυγούστου και 24-25 του μήνα οι ρεβάνς (2 Αυγούστου η κλήρωση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Glyn Kirk / Associated Press

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΤΣΕΛΣΙ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ