PREMIER LEAGUE

Premier League: Παίκτης της χρονιάς ο ασύλληπτος Χάλαντ

haaland
haaland © 2023 TIM GOODE / AP IMAGES

Ο Ερλινγκ Χάλαντ είναι ο παίκτης της χρονιάς στην Premier League, σύμφωνα με την ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών της Αγγλίας.

Ο φοβερός και τρομερός, Ερλινγκ Χάλαντ, που έχει σπάσει τα κοντέρ στην πρώτη του χρονιά στα αγγλικά γήπεδα, είναι ο παίκτης της χρονιάς στην Premier League, σύμφωνα με την ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών της χώρας.

Ο Νορβηγός σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Σίτι έχει διαλύσει φέτος τις αντίπαλες άμυνες, καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ σε μια σεζόν του αγγλικού πρωταθλήματος, μετρώντας ήδη 35 γκολ με την φανέλα των "Πολιτών" και ο αριθμός μπορεί να μεγαλώσει.

Ο Χάλαντ έχει σημειώσει φέτος συνολικά 51 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και άφησε στη δεύτερη θέση τον Μπουκαγιό Σάκα της Αρσεναλ και στην τρίτη τον Νορβηγό, Μάρτιν Οντεγκαρντ, ο οποίος επίσης αγωνίζεται στους κανονιέρηδες.

Ο Χάλαντ σάρωσε με ποσοστό άνω του 80% στη σχετική ψηφοφορία, αποδεικνύοντας ότι είναι ο κορυφαίος στράικερ αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Να τονιστεί πως γίνεται μόλις ο τέταρτος παίκτης που λαμβάνει το βραβείο FWA στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία, μετά τους Ντίας (2021), Τζιανφράνκο Ζόλα (1997) και Γιούργκεν Κλίνσμαν (1995).

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ