PREMIER LEAGUE

Premier League: Οι βαθμοί φέτος και πέρσι, οι ομάδες με τη μεγαλύτερη βελτίωση και οι προσγειώσεις

Ο Μούντρικ στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Γουλβς και την Τσέλσι
Ο Μούντρικ στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Γουλβς και την Τσέλσι 2023 AP PHOTO/RUI VIEIRA

Δείτε πόσους βαθμούς συγκέντρωσε κάθε ομάδα της Premier League σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ποιες ομάδες ανέβηκαν και ποιες έπεσαν χαμηλά.

Η σεζόν στην Premier League ολοκληρώθηκε. Η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, ενώ στους ομίλους του Champions League, θα ακολουθήσουν τους πολίτες η Άρσεναλ, η συμπολίτισσά τους Γιουνάιτεντ και η Νιούκαστλ, με τις Λίβερπουλ και Μπράιτον να παίρνουν εισιτήριο για το Europa League και την Άστον Βίλα για το Conference.

Την ίδια ώρα η Σαουθάμπτον, η Λιντς και η Λέστερ αποχαιρέτησαν την κατηγορία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύγκριση της βαθμολογικής συγκομιδής των ομάδων φέτος και πέρσι. Την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Νιούκαστλ, έχοντας μαζέψει 22 περισσότερους βαθμούς σε σχέση με πέρσι. Ακολουθεί η Γιουνάιτεντ με +17 και η Άστον Βίλα με +16.

Ελεύθερη πτώση από την άλλη έκανε η Τσέλσι. Πέρσι είχε συγκεντρώσει 74 πόντους, φέτος όμως 44, δηλαδή 30 λιγότερους. Ακολουθεί με -25 η Λίβερπουλ, ενώ στο -18 βρίσκεται η Λέστερ που την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στην Championship.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ