PREMIER LEAGUE

Premier League: Ο Σαλάχ πλήγωσε τον Τζέραρντ στο Λίβερπουλ, ο Ζορζίνιο έσωσε την Τσέλσι στο 90+4'

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Άστον Βίλα για την Premier League 2021-2022 στο "Άνφιλντ", Λίβερπουλ | Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Άστον Βίλα για την Premier League 2021-2022 στο "Άνφιλντ", Λίβερπουλ | Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 © 2021 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Η επιστροφή του Στίβεν Τζέραρντ στο Άνφιλντ συνοδεύτηκε από ήττα της Άστον Βίλα από τη Λίβερπουλ με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Μοχάμεντ Σαλάχ. Ένα πέναλτι του Ζορζίνιο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη στην Τσέλσι κόντρα στη Λιντς. Άνετη επικράτηση της Άρσεναλ με Σαουθάμπτον.

Η επιστροφή του Στίβεν Τζέραρντ στο Άνφιλντ ήταν συγκινητική σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, όμως εντός των τεσσάρων γραμμών η Λίβερπουλ δεν χαρίστηκε στον προπονητή της Άστον Βίλα. Το 1-0 του Μοχάμεντ Σαλάχ έδωσε το τρίποντο στους Κόκκινους για τη 16η αγωνιστική της Premier League, που θα μπορούσαν να βρουν κι άλλα γκολ αν ήταν πιο εύστοχοι, απέναντι σε μία ομάδα που δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Γιούγκεν Κλοπ πήραν το πάνω χέρι από το 1ο ημίχρονο και για ορισμένα διαστήματα έκλειναν τους φιλοξενούμενους στο γήπεδό τους. Οι μεγάλες ευκαιρίες δεν ήταν πολλές, ωστόσο υπήρξαν επικίνδυνες στιγμές που παραλίγο να καταλογιστούν πέναλτι. Η Άστον Βίλα απειλούσε κυρίως έπειτα από λάθη στην άμυνα της Λίβερπουλ (εκεί δεν βρισκόταν ο Κώστας Τσιμίκας, που έμεινε στον πάγκο), αλλά και από τον Άλισον, τα οποία στη συνέχεια διορθώνονταν με τάκλιν της τελευταίας στιγμής ή αποκρούσεις. Στο 67' ήρθε τελικά το πέναλτι για τους Κόκκινους, με τον Τάιρον Μινγκς να ανατρέπει τον Σαλάχ και τον Αιγύπτιο να κάνει το 1-0. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες εξακολούθησε να είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα και τελικά το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το συναρπαστικό παιχνίδι του "Στάμφορντ Μπριτζ" δεν άφησε τη Λίβερπουλ να ξεφύγει στη βαθμολογία. Η Τσέλσι έκαμψε την αντίσταση της Λιντς με 3-2, χάρη σε δύο πέναλτι του Ζορζίνιο, ένα εξ αυτών στο 90+4'. Ο Ματέους Κλιχ ανέτρεψε τον Αντόνιο Ρίντιγκερ και ο διεθνής Ιταλός κράτησε την ψυχραιμία του και νίκησε τον Ιλάν Μελιέ.

Είχε προηγηθεί ένας αγώνας με λίγες καλές στιγμές, αλλά πολλές εκτελέσεις πέναλτι. Με μία εξ αυτών στο 28', ο Ραφίνια έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, που κατάφερε να το κρατήσει για περίπου ένα τέταρτο, μέχρι να ισοφαρίσει ο Μέισον Μάουντ με υπέροχο τρόπο. Ο Ζορζίνιο στο 58' έκανε την ανατροπή από τα 11 μέτρα, όμως οι παίκτες του Τόμας Τούχελ υποτίμησαν την κατάσταση και απέτυχαν να "κλειδώσουν" τη νίκη με τρίτο γκολ, ελλείψει και του Ρομέλου Λουκάκου που ήταν στον πάγκο. Ο Τζο Τζέλχαρντ ισοφάρισε στο 83' και "πάγωσε" τους πρωταθλητές Ευρώπης, μέχρι να βρουν το νικητήριο γκολ στο τέλος.

Η Άρσεναλ επιβλήθηκε 3-0 της Σαουθάμπτον στο "Έμιρεϊτς" και ξαναέβαλε μπροστά στην κούρσα για την τετράδα της Premier League. Σε έναν αγώνα που ξεχώρισε η απουσία του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από την ενδεκάδα δεν έλειψε το γκολ στους Κανονιέρηδες, που άνοιξαν το σκορ στο 21' με εκτελεστή τον Αλεξάντρ Λακαζέτ, έπειτα από φάση όπου προηγήθηκαν 16 μεταβιβάσεις. Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ λίγο αργότερα έκανε το 2-0 με κοντινή κεφαλιά, ενώ στο 62' συνδυάστηκαν οι δύο Γκάμπριελ, με τον επιθετικό Μαρτινέλι να δημιουργεί και τον αμυντικό Μαγκαλιάες να σκοράρει, απέναντι στους Άγιους που δεν έδειξαν να κατεβαίνουν στον αγώνα. σε κανένα χρονικό σημείο του.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Τα highlights

Μπρέντφορντ - Γουότφορντ 2-1

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΣΕΛΣΙ ΛΙΝΤΣ ΑΡΣΕΝΑΛ THE PREMIER GREEKS ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ