PREMIER LEAGUE

Premier League: Ο Ρούμπεν Ντίας βγήκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς

Manchester City's Ruben Dias during the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester City at the King Power Stadium in Leicester, England, Saturday, April 3, 2021. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's Ruben Dias during the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester City at the King Power Stadium in Leicester, England, Saturday, April 3, 2021. (AP Photo/Rui Vieira) @ 2021 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Στην πρώτη του κιόλας σεζόν στην Premier League ο Ρούμπεν Ντίας ανακηρύχτηκε κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος, μέσα από την σχετική ψηφοφορία στην οποία πήρε μέρος η Ένωση Ποδοσφαιρικών Δημοσιογράφων της χώρας.

Κατά πολλούς η εντός έδρας συντριβή της Μάντσεστερ Σίτι από την Λέστερ το περασμένο φθινόπωρο αποδείχτηκε turning point (σημείο κλειδί) στη μάχη του τίτλου της φετινής Premier League.

Αιτία τα μεγάλα κενά στο κέντρο της άμυνας της Σίτι που έκαναν τον Πεπ Γκουαρδιόλα να κινηθεί αστραπιαία και να κλείσει τον Ρούμπεν Ντίας από την Μπενφίκα, με τον Πορτογάλο διεθνή στόπερ να μετακομίζει στο "Έτιχαντ" και να βελτιώνει κατακόρυφα τους πολίτες στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας.

Λίγους μήνες αργότερα, έχοντας ήδη κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα αλλά και League Cup με τους γαλάζιους του Μάντσεστερ και με την προοπτική να πανηγυρίσει το τρεμπλ στις 29 Μαΐου στον τελικό του Champions League απέναντι στην Τσέλσι, ο Ντίας έλαβε μία ακόμα σημαντική διάκριση.

Αυτή για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς που προέκυψε μέσα από την ετήσια ψηφοφορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συντακτών στην Αγγλία, με τον 23χρονο σέντερ μπακ να αφήνει στη 2η θέση τον ηγέτη της επίθεσης της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, και στην 3η τον συμπαίκτη του στην Σίτι, Κέβιντ Ντε Μπράινε.

Έγινε μάλιστα ο πρώτος αμυντικός που κατακτά το βραβείο μετά από τον Στιβ Νίκολ το 1989 (Λίβερπουλ) και μόλις ο τρίτος παίκτης που παίρνει το βραβείο στην πρώτη του μόλις σεζόν στην Αγγλία, ακολουθώντας τα βήματα των Γιούργκεν Κλίνσμαν (1995, Τότεναμ) και Τζανφράνκο Τζόλα (1997, Τσέλσι).

"Είναι τεράστια τιμή. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος αλλά δεν θα μπορούσα να τα έχω καταφέρει χωρίς την επιτυχία της ομάδας, όλοι μέσα στην ομάδα αξίζουν αυτό το βραβείο.

Μόνο χάρη σε αυτούς μπόρεσα -ως αμυντικός- να λάβω αυτό το βραβείο", τόνισε ο Ντίας, που μαζί με άλλους οκτώ παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι έλαβαν συνολικά πάνω από το 50% ψήφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ