PREMIER LEAGUE

Premier League: Ο Χάβερτς λύτρωσε την Τσέλσι στο 89' με γκολάρα, συνεχίζεται ο κατήφορος της Έβερτον

Οι Κάι Χάβερτς και Ζορζίνιο πανηγυρίζουν γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Νιούκαστλ για την Premier League | 13 Μαρτίου 2022
Οι Κάι Χάβερτς και Ζορζίνιο πανηγυρίζουν γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Νιούκαστλ για την Premier League | 13 Μαρτίου 2022 @2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η διοικητική αναταραχή λόγω της απομάκρυνσης Αμπράμοβιτς από το τιμόνι της δεν λυγίζουν την Τσέλσι, η οποία επικράτησε 1-0 της Νιούκαστλ με μαγικό γκολ του Χάβερτς στο 89'. Στο όριο του υποβιβασμού η Έβερτον μετά την ήττα από την Γουλβς.

Τι και αν η βρετανική κυβέρνηση έχει επιβάλλει πολύ σοβαρές κυρώσεις στον σύλλογο λόγω Ρόμαν Αμπράμοβιτς και δεν του επιτρέπει πλέον να αγοράζει, πουλάει ή ανανεώνει παίκτες αλλά και να πουλάει εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες; Την ώρα που η πώληση των μπλε έχει μπει στον πάγο, η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ κλείνει τα αυτιά της σε όλα αυτά και προσπαθεί να παίζει το ποδόσφαιρό της, με τα αποτελέσματα ως τώρα να είναι άκρως ικανοποιητικά.

Μεσοβδόμαδα έφυγε με το τρίποντο από το Κάροου Ρόουντ επικρατώντας 3-1 της Νόριτς ενώ το απόγευμα της Κυριακής έκανε το "2 στα 2" από τότε που ξέσπασε η τεράστια διοικητική κρίση της (αιτία η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και η σχέση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς με το καθεστώς Πούτιν), αφού έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Νιούκαστλ και εδραιώθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας της Premier League.

Το αποτέλεσμα αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι καρακάξες έτρεχαν ένα αήττητο σερί 10 αγώνων από τις 19 Δεκεμβρίου και έπειτα και με δεδομένο πως το ματς στο Στάμφορντ Μπριτζ ήταν φτωχό σε συγκινήσεις και στεγνό από μεγάλες φάσεις.

Παρόλα αυτά και με την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει, μίλησε η ποιότητα και η κλάση δύο εκ των ποιοτικότερων παικτών των μπλε. Ο Ζορζίνιο έβγαλε μία απίστευτη μπαλιά ακριβείας και ο Χάβερτς έκανε απίστευτο κοντρόλ με το αριστερό πόδι του, για να τη φέρει μπροστά του και με το ίδιο πόδι να νικήσει με αψεγάδιαστο πλασέ τον Ντουμπράβκα για το τελικό 1-0 με το 6ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τσαλόμπα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Σαρ (78' Πούλισικ), Καντέ, Ζορζίνιο, Μάουντ (63' Κόβατσιτς), Ζιγές, Βέρνερ (63' Λουκάκου), Χάβερτς

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Μανκίγιο (92' Γκέιλ), Σαρ, Λασέλς, Μπερν, Τάργκετ, Μέρφι (93' Φρέιζερ), Λόνγκσταφ, Γκιμαράες, Αλμιρόν (69' Σεν-Μαξιμέν), Γουντ

Δράμα για Έβερτον, τρίποντα για Λιντς και Γουότφορντ

Στη μάχη της ουράς, Λιντς και Γουότφορντ ήταν οι κερδισμένες στα κυριακάτικα ματς, με την πρώτη να επικρατεί 2-1 της ουραγού Νόριτς και να επιστρέφει μετά από πολύ καιρό στις επιτυχίες που την έφεραν στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη και την δεύτερη να φεύγει με τους τρεις πόντους από το Σεντ Μέρις με το 2-1 επί της Σαουθάμπτον (πρωταγωνιστής ο Κούτσο Ερνάντες που σημείωσε και τα δύο γκολ της) και να είναι πλέον οριακά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μάλιστα, το ματς στο Έλαντ Ρόουντ είχε συγκλονιστικό φινάλε, με τα καναρίνια να ισοφαρίζουν σε 1-1 στο 91' με τον ΜακΛιν αλλά τα παγώνια να παίρνουν τη νίκη με 2-1 με σκόρερ τον Γκέλχαρντ στο 94', σε μία φάση που προκάλεσε σεισμικές δονήσεις στο γήπεδο και έκανε τον ποδοσφαιρικό διευθυντή των γηπεδούχων, Βίκτορ Όρτα, να ξεσπάσει σε λυγμούς από τη συγκίνησή του.

Τη ίδια ώρα, η μεγάλη χαμένη δεν ήταν άλλη από την Έβερτον, που μετά από το πατατράκ στο Λονδίνο (0-5 από την Τότεναμ) την περασμένη Δευτέρα, γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά στο Γκούντισον Παρκ με 1-0 από την Γουλβς των Σα και Ποντένσε (βασικός ο πρώτος, μπήκε στο 16' αλλαγή ο δεύτερος), με αποτέλεσμα να βρίσκεται πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη χάρη μόνο στη διαφορά τερμάτων.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση του London Stadium, η Γουέστ Χαμ ξεπέρασε με 2-1 το εμπόδιο της Άστον Βίλα και κρατάει ζωντανό το όνειρο της εξόδου στο νέο Champions League μέσω της κατάληψης της 4ης θέσης, που τη διεκδικούν και οι Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Γουλβς.

Ιδιαίτερη στιγμή στο ματς ήταν φυσικά η συμμετοχή του Αντρέι Γιαρμολένκο για πρώτη φορά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τον Ουκρανό φορ να μπαίνει αλλαγή στο 52' και να βάζει τα κλάματα στο 70ο, όταν άνοιξε το σκορ για τα σφυριά απέναντι στους βίλανς.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Μπράιτον - Λίβερπουλ 0-2

Μπρέντφορντ - Μπέρνλι 2-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 3-2

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ