PREMIER LEAGUE

Premier League: Νίκη για Γιουνάιτεντ με Φρεντ στο ντεμπούτο του Ράνγκνικ, τριάρα για Τότεναμ

Ο Φρεντ πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας | 5 Δεκεμβρίου 2021
Ο Φρεντ πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας | 5 Δεκεμβρίου 2021 @2021 JON SUPER/AP IMAGES

Η εποχή Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άρχισε με νίκη, με τους κόκκινους διαβόλους να επικρατούν με 1-0 εντός έδρας της Κρίσταλ Πάλας με θαυμάσιο γκολ του Φρεντ στο 77'. Άνετο τρίποντο για Τότεναμ, 3-0 επί της ουραγού Νόριτς

Ο Ραλφ Ράνγκνικ έκανε ποδαρικό με το δεξί στην Premier League και στο τιμόνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους κόκκινους διαβόλους να δυσκολεύονται αρκετά απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας σε ματς της 15ης αγωνιστικής αλλά τελικά να υποτάσσουν με 1-0 τους Λονδρέζους χάρη σε ένα πανέμορφο γκολ του Φρεντ στο 77ο λεπτό.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας επικράτηση της Γιουνάιτεντ επί των αετών για το αγγλικό πρωτάθλημα μετά το 2017 (τις δύο προηγούμενες σεζόν η ομάδα του Ανατολικού Λονδίνου είχε φύγει μάλιστα με το τρίποντο από το Ολντ Τράφορντ) ενώ ήταν συνάμα και η πρώτη φορά που κράτησε ανέπαφη την εστία της στο σπίτι της σε επίπεδο Premier League μετά από τον περασμένο Μάρτιο.

Στα αγωνιστικά της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοί, που παρατάχτηκαν με την ίδια ακριβώς 11άδα με αυτήν που είχαν αρχίσει απέναντι στην Άρσεναλ πριν λίγες ημέρες, ήταν πολύ καλύτεροι από την αντίπαλό της και διακρίθηκαν για το πρέσινγκ τους, όμως δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που έκαναν και έμειναν στο μηδέν.

Αυτό έφερε άγχος και πίεση και στο δεύτερο μέρος δυσκολεύτηκαν αρκετά όσον αφορά στην παραγωγή καθαρών τελικών (είχαν για καλύτερη στιγμή τους την εκτέλεση φάουλ του Τέλες στο 68' που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ), με την λύτρωση να έρχεται πάντως από έναν... ασυνήθη ύποπτο.

Αυτός ήταν ο Φρεντ, με τον Βραζιλιάνο να δέχεται πάσα από τον Γκρίνγουντ στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Γκουαΐτα, που δεν είχε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης (1-0).

Το προβάδισμα αυτό η Γιουνάιτεντ το κράτησε μέχρι τέλους, με τον Ραλφ Ράνγνικ να γίνεται έτσι ο πρώτος Γερμανός που πανηγύρισε νίκη στο ντεμπούτο του στην Premier League μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες των Μάγκατ, Κλοπ, Σιούερτ, Φάρκε και Τούχελ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χεά, Νταλότ, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Τέλες, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Σάντσο (62' Γκρίνγουντ), Φερνάντες (86' Φαν ντε Μπέεκ), Ράσφορντ (76' Ελάνγκα), Ρονάλντο

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουαΐτα, Κλάιν, Τόμκινς, Γκουέχι, Μίτσελ, Σλουπ, Κουγιατέ (84' Έζε), Γκάλαγκερ, Αγιού (84' Ολίσε), Μπεντεκέ (66' Εντουάρ), Ζαχά

Στο Βόρειο Λονδίνο, η Τότεναμ υποδέχτηκε την Νόριτς και πανηγύρισε με χαρακτηριστική ευκολία το τρίποντο (3-0), που ήταν το τρίτο σερί εντός έδρας σε επίπεδο Premier League από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της ο Αντόνιο Κόντε.

Ο Λούκας Μόουρα συνδυάστηκε άψογα με τον Σον και με φανταστικό σουτ-κεραυνό εκτός περιοχής έγραψε το 1-0 για τα σπιρούνια μόλις στο 10ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τον έλεγχο και να καθαρίζουν την αναμέτρηση απέναντι στην ουραγό του πρωταθλήματος (έμειναν στον πάγκο οι Δημήτρης Γιαννούλης και Χρήστος Τζόλης) μέσα σε ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος.

Ο Σάντσες έγραψε το 2-0 στο 67' και στο 77' έγινε το 3-0 από τον Σον, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε και ανέβασε την Τότεναμ στην 5η θέση της βαθμολογίας και στο -2 από την 4η Γουέστ Χαμ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις, Τανγκάνγκα (62' Ντόχερτι), Σκιπ, Χέιμπιεργκ, Ρεγκιλόν (22' Σεσενιόν), Μούρα (80' Μπέρχβαϊν), Σον, Κέιν

ΝΟΡΙΤΣ: Κρουλ, Άαρονς, Ομομπαμιντέλε, Χάνλεϊ, Γκίμπσον, Γουίλιαμς, Λι-Μελού (72' Ντάουελ), Γκίλμουρ (81' Σόρενσεν), ΜακΛιν, Ίντα (69' Σάρτζεντ), Πούκι

Στο τρίτο κυριακάτικο απογευματινό ματς της 15ης αγωνιστικής το θέαμα ήταν χορταστικό, ωστόσο δεν υπήρχε νικήτρια, με τις Λιντς και Μπρέντφορντ να μένουν στο 2-2 στο "Έλαντ Ρόουντ και να μένουν αμφότερες κάτω από τη μέση της βαθμολογίας.

Οι μέλισσες κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους έχοντας κάνει την ανατροπή στο σκορ με γκολ στο 54' και στο 61' όμως ο Μπάμφορντ χάρισε το βαθμό στην ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα σκοράροντας στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 3-2

Γουλβς - Λίβερπουλ 0-1

Νιούκαστλ - Μπέρνλι 1-0

Γουότφορντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΤΟΤΕΝΑΜ ΝΟΡΙΤΣ ΛΙΝΤΣ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ