PREMIER LEAGUE

Premier League: Νίκη χρυσάφι για τη Νόριτς των Γιαννούλη και Τζόλη κόντρα στην Έβερτον

Οι παίκτες της Νόριτς πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Τσάρλτον για το FA Cup | 9 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Νόριτς πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Τσάρλτον για το FA Cup | 9 Ιανουαρίου 2022 @2022 DAVID CLIFF/AP IMAGES

Η Νόριτς πανηγύρισε τεράστια νίκη με 2-1 κόντρα στην Έβερτον στο "Κάροου Ρόουντ" που της επέτρεψε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και να βάλει από κάτω την Νιούκαστλ, που έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με την Γουότφορντ.

Η Νόριτς των Ελλήνων έχει σφυγμό, έχει ζωή, και αρνείται να πετάξει λευκή πετσέτα στη μάχη της επιβίωσης. Μετά από πέντε σερί ήττες στην Premier League όπου είχε μείνει μάλιστα άσφαιρη στις ισάριθμες αναμετρήσεις, η ομάδα του Ντιν Σμιθ επέστρεψε στις επιτυχίες και μάλιστα το έκανε την πλέον κατάλληλη στιγμή.

Κόντρα στην Έβερτον στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, τα καναρίνια πήραν σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 και με την πρώτη τους νίκη μετά από τις 20 Νοεμβρίου (2-1 με αντίπαλο την Σαουθάμπτον) όχι μόνο δραπέτευσαν από το υπόγειο της βαθμολογίας αλλά ανέβηκαν στην 18η θέση, στο +1 από την 19η Νιούκαστλ και στο +2 από την τελευταία πλέον Μπέρνλι.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και επιβραβεύτηκαν με δύο γκολ που μπήκαν μέσα σε διάστημα 120 δευτερολέπτων, με το 1-0 να έρχεται στο 16' με γύρισμα του Σάρτζεντ και αυτογκόλ του Κιν και το 2-0 στο 18', όταν ο Ίντα αξιοποίησε ιδανικά ατομική ενέργεια και ασίστ του Μπράντον Γουίλιαμς, για να νικήσει τον Πίκφορντ.

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ μείωσε με τη συμπλήρωση μίας αγωνιστικής ώρας με ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Ρισάρλισον και στο τελευταίο ημίωρο πίεσε για να μη φύγει ηττημένη από το γήπεδο, όμως οι γηπεδούχοι άντεξαν, με τους δύο Έλληνες παίκτες των καναρινιών να έχουν συμβολή στην επιτυχία.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης πέρασε αλλαγή στο 80' αντί του Άαρονς και είχε μάλιστα ένα σωτήριο τάκλιν σε σουτ του Γκόρντον λίγα λεπτά αργότερα ενώ ο Χρήστος Τζόλης αντικατέστησε τον Σάρτζεντ στο 87' και στο 90+10' άγγιξε την ασίστ όταν σέρβιρε σε αντεπίθεση στον Ράσιτσα, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΝΟΡΙΤΣ: Κρουλ, Άαρονς (80' Γιαννούλης), Χάνλεϊ, Γκίμπσον, Γουίλιαμς (77' Μπίραμ), Λι-Μελού, Σόρενσεν, Σάρτζεντ (87' Τζόλης), Ίντα, Ράσιτσα, Πούκι

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν (54' Μίνα), Γκόντφρι, Κιν, Μικολένκο, Γκόρντον, Ντουκουρέ, Γκόμες, Γκρέι, Ρόντον (54' Ρισάρλισον), Κάλβερτ-Λιούιν

Γκέλα για Νιούκαστλ, τρίποντο για Γουλβς με Σα - Ποντένσε

Στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ", η Νιούκαστλ υπέστη σοκ λίγο πριν από το φινάλε αφού αν και βρέθηκε να προηγείται στο 49ο λεπτό με το εκπληκτικό γκολ του Σεν Μαξιμέν είδε το τρίποντο να της γλιστράει μέσα από τα χέρια, με τον Πέδρο να ισοφαρίζει στο 88' για την Γουότφορντ, στο σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ των δύο ομάδων με στόχο την παραμονή.

Με το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι έβαλε τέλος σε ένα σερί έξι διαδοχικών ηττών και μπόρεσε να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού (17η), σε αντίθεση με τις καρακάξες που υποχώρησαν στην 19η θέση, σε ένα ματς που ο Κίεραν Τρίπιερ αγωνίστηκε για 2η φορά με την ασπρόμαυρη φανέλα και ο Κρις Γουντ έκανε το ντεμπούτο του.

Σπουδαία νίκη πέτυχε τέλος η Γουλβς των Ζοζέ Σα και Ντανιέλ Ποντένσε (ο πρώτος υπερασπίστηκε την εστία του μέχρι το φινάλε και ήταν εξαιρετικός ενώ ο δεύτερος έγινε αλλαγή στο 90'), με τους λύκους να επικρατούν με 3-1 της Σαουθάμπτον και να σκαρφαλώνουν στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΝΟΡΙΤΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ THE PREMIER GREEKS ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΕΒΕΡΤΟΝ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ