PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Σίτι διέλυσε την Λέστερ σε ματς όνειρο με εννέα γκολ, τρίποντα 4άδας για Άρσεναλ και Τότεναμ

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Λέστερ σε ματς της Premier League | 26 Δεκεμβρίου 2021
Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Λέστερ σε ματς της Premier League | 26 Δεκεμβρίου 2021 @2021 SCOTT HEPPELL/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν σαρωτική στο πρώτο 25λεπτο όπου πέτυχε τέσσερα γκολ για να επικρατήσει με το χορταστικό 6-3 επί της Λέστερ, που την έφερε στο +6 από την Λίβερπουλ. Σημαντικές νίκες για Άρσεναλ και Τότεναμ επί Νόριτς και Πάλας αντίστοιχα.

Ένα ματς διαφήμιση για την Premier League μέσα στην Boxing Day προσέφεραν στο φίλαθλο κοινό Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν συνολικά 9 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα και το φινάλε να βρίσκει την πρωταθλήτρια Αγγλίας να πανηγυρίζει τη νίκη με το εντυπωσιακό 6-3.

Με το αποτέλεσμα αυτό, που σήμανε την ένατη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αύξησε στους έξι πόντους τη διαφορά της από την Λίβερπουλ (με ματς παραπάνω αφού αναβλήθηκε το ματς των κόκκινων με την Λιντς), φτάνοντας παράλληλα τις 35 νίκες στο πρωτάθλημα μέσα στο 2021 και τα 112 γκολ στο ενεργητικό στην Premier League για αυτό το ημερολογιακό έτος.

Από την πλευρά του, το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς δέχτηκε γκολ για 16ο ματς στα 17 που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, ενώ για 16ο σερί εκτός έδρας παιχνίδι έβαλε και δέχτηκε γκολ.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα απογευματινά ματς της Κυριακής, η Άρσεναλ διέσυρε με 5-0 την Νόριτς εκτός έδρας (μπήκε αλλαγή στο 76' ο Τζόλης για τα καναρίνια) και εδραιώθηκε ακόμα περισσότερο στην 4η θέση, ενώ στο κυνήγι της παραμένει η συμπολίτισσα Τότεναμ που επικράτησε με άνεση 3-0 της Κρίσταλ Πάλας.


Αντίθετα, η Γουέστ Χαμ υπέστη ψυχρολουσία χάνοντας εντός έδρας με 3-2 από την Σαουθάμπτον και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την κατάληψη της 4ης προνομιούχου θέσης της βαθμολογίας που οδηγεί στο νέο Champions League.

Το ματς στο Έτιχαντ

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με φόρα στο Έτιχαντ από το 4-0 εκτός έδρας επί της Νιούκαστλ και το 7-0 εντός επί της Λιντς, στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της, και στο πρώτο 25λεπτο έκανε την Λέστερ να υποφέρει, σημειώνοντας τέσσερα γκολ!

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έσυρε το χορό των γκολ με άπιαστο αριστερό σουτ εντός περιοχής μόλις στο 5ο λεπτό ενώ εννέα λεπτά αργότερα έγινε το 2-0, με τον Μαχρέζ να αξιοποιεί παράβαση του Τίλεμανς μέσα στην περιοχή της Λέστερ και να νικάει τον Σμάιχελ με άψογη εκτέλεση πέναλτι.


Στο 21ο λεπτό οι πολίτες έκρυψαν τη μπάλα, που κατέληξε στα δίχτυα των Κυπελλούχων Αγγλίας με κοντινό πλασέ του Γκιουντογκάν (3-0), ενώ στο 25' ο Τίλεμανς υπέπεσε σε νέο πέναλτι και ο Στέρλινγκ που ανέλαβε την εκτέλεση έγραψε το 4-0 για την ασυγκράτητη Σίτι.


Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, όμως η Λέστερ δεν ήταν αποφασισμένη να πετάξει λευκή πετσέτα και το έδειξε πριν τη συμπλήρωση μίας αγωνιστικής ώρας, με τον Ιχεανάτσο να βγάζει δύο εξαιρετικές ασίστ στο 55' και στο 59' για τους Μάντισον και Λούκμαν αντίστοιχα και εκείνοι να νικούν με άψογα πλασέ τον Έντερσον, για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από δύο ταχύτατες αντεπιθέσεις και να ξαναδίνουν ενδιαφέρον στο ματς.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 65' το ματς στο Έτιχαντ πήρε φωτιά, με τον Ιχεανάτσο να αφήνει το ρόλο του δημιουργού και να αναλαμβάνει αυτόν του εκτελεστή, αφού έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από σουτ του Μάντισον και απόκρουση του Έντερσον (η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι) και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 4-3.

Κάπου εκεί όμως η Σίτι αποφάσισε να μη συνεχιστεί άλλο το θρίλερ που εξελισσόταν μπροστά της, με τους γηπεδούχους να πατούν εκ νέου το πόδι στο γκάζι και να "τελειώνουν" το ματς. Το καθοριστικό γκολ ήρθε στο 69' με κεφαλιά του Λαπόρτ μετά από εκτέλεση κόρνερ με το οποίο έγραψε το 5-3 ενώ τρία λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου, ήρθε το κερασάκι στην τούρτα, με τον Στέρλινγκ να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ γράφοντας το τελικό 6-3.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε (71' Φόντεν), Στέρλινγκ

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ολμπράιτον, Αμαρτέι, Βέστεγκααρντ, Τόμας, Ντούσμπερι-Χολ, Τίλεμανς (71' Τσουντούρι), Μάντισον, Πέρεθ (46' Καστάνιε), Ιχεανάτσο, Λούκμαν

Θρίαμβος για Άρσεναλ και Τότεναμ, σοκ για Γουέστ Χαμ

Στο "Κάροου Ρόουντ", η Άρσεναλ πιστοποίησε τη σούπερ φόρμα στην οποία βρίσκεται το τελευταίο 15ήμερο αφού μετά τις Σαουθάμπτον, Γουέστ Χαμ και Λιντς, έριξε στο καναβάτσο και την Νόριτς, με την ομάδα του Αρτέτα να διαπρέπει επικρατώντας 5-0 και να πανηγυρίζει την 4η σερί νίκη στο πρωτάθλημα που της επιτρέπει να συνεχίζει να στρογγυλοκάθεται στην 4η θέση.

Οι Σάκα (2 γκολ), Τίερνι, Λακαζέτ (με πέναλτι) και Σμιθ-Ρόου υπέγραψαν τα γκολ των νικητών, με την Νόριτς από την πλευρά της να παραμένει ουραγός στη βαθμολογία έχοντας να επιδείξει μόνο 1 νίκη στα 22 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις κόντρα στους κανονιέρηδες. Αξίζει να σημειωθεί πως ως αλλαγή για την ομάδα του Ντιν Σμιθ χρησιμοποιήθηκε ο Χρήστος Τζόλης που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 76', με τον Δημήτρη Γιαννούλη να μένει στον πάγκο.

Στο Βόρειο Λονδίνο, η Τότεναμ επιβλήθηκε 3-0 της Κρίσταλ Πάλας σε ένα ματς που βρήκαν δίχτυα και οι τρεις επιθετικοί της, Κέιν, Μόουρα και Σον, με την ομάδα του Κόντε να φτάνει έτσι τις τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος (έχει και το 2-2 με την Λίβερπουλ) και να παραμένει στη διεκδίκηση της 4ης θέσης της βαθμολογίας.

Αντίθετα, ηχηρό χαστούκι στις προσπάθειές της να πετύχει τον ίδιο στόχο δέχτηκε η Γουέστ Χαμ, με την ομάδα του Μόγιες να καταφέρνει να ισοφαρίσει δύο φορές την Σαουθάμπτον σε ένα τρελό ματς αλλά στο 70' να έρχεται το εκτός έδρας 3-2 για τους αγίους από τον κεντρικό αμυντικό τους, Μπέντναρεκ, γκολ για το οποίο δεν είχαν την παραμικρή απάντηση οι γηπεδούχοι.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΛΕΣΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ