PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Νιούκαστλ λύγισε την Νότιγχαμ, ανατροπές για Τότεναμ και Λιντς

Ο Κάλουμ Γουίλσον πανηγυρίζει γκολ του στο Κρίσταλ Πάλας - Νιούκλαστ τη σεζόν 2021/22.
Ο Κάλουμ Γουίλσον πανηγυρίζει γκολ του στο Κρίσταλ Πάλας - Νιούκλαστ 2021 AP PHOTO/STEVE LUCIANO

Ποδαρικό με το δεξί στη νέα Premier League έκανε η Νιούκαστλ, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Νότιγχαμ με τα γκολ των Σαρ και Γουίλσον στο δεύτερο μέρος. Τρίποντα με ανατροπές για Τότεναμ και Λιντς κόντρα σε Σαουθάμπτον και Γουλβς αντίστοιχα.

Η Νιούκαστλ ήταν μία από τις ομάδες που εντυπωσίασαν στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν (από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια των πανίσχυρων Σαουδαράβων επιχειρηματιών) και με αυτή την κεκτημένη ταχύτητα έτρεξε και στα πρώτα μέτρα του σκληρού και απαιτητικού μαραθωνίου της φετινής Premier League, για να πανηγυρίσει το τρίποντο το απόγευμα του Σαββάτου (6/8) κόντρα στην Νότιγχαμ, στην πρεμιέρα του φετινού αγγλικού πρωταθλήματος.

Το πρώτο μέρος βρήκε την Νότιγχαμ να απορροφάει χωρίς μεγάλη δυσκολία την όποια πίεση δέχτηκε από τους γηπεδούχους (είχαν ως καλύτερη στιγμή το σουτ του Ζοέλιντον στο 31' που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Χέντερσον), όμως στο δεύτερο μέρος η κατάσταση άλλαξε, με τις καρακάξες να κατασκηνώνουν έξω από την αντίπαλη περιοχή, να ασκούν πίεση, και να δικαιώνονται.

Στο 58ο λεπτό ο κεντρικός αμυντικός, Φαμπιάν Σαρ, εκτέλεσε τον κίπερ της ομάδας του Στιβ Κούπερ με πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής ενώ μετά από 20 λεπτά η Νιούκαστλ έριξε τη χαριστική βολή στην Νότιγχαμ, στην επιστροφή των ρεντς στην Premier League μετά από 23 χρόνια, με τον Γουίλσον να γράφει το 2-0 με υπέροχο γυριστό σουτ από ασίστ του Ζοέλιντον.

Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Κάλουμ Γουίλσον να έχει μάλιστα να καμαρώνει για το γεγονός πως έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Νιούκαστλ που σκοράρει σε πρεμιέρα σε τρεις διαδοχικές σεζόν, μετά από τον θρυλικό Άλαν Σίρερ (από το 2002-03 μέχρι το 2004-05).

Τεσσάρα η Τότεναμ, νίκες για Λιντς και Μπόρνμουθ

Με τρίποντο άρχισε τις υποχρεώσεις της στη φετινή Premier League και η Τότεναμ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Γουόρντ-Πράους στο 12' όμως όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε αλλά έφτασε σε μία άνετη επικράτηση.

Οι Σεσενιόν (24') και Ντάιερ (31') έκαναν την ανατροπή με δύο κεφαλιές και έστειλαν την ομάδα τους προηγούμενη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ενώ από το 61ο μέχρι το 63ο λεπτό κρίθηκαν όλα, με τον Σαλισού να γίνεται μοιραίοςς για τους αγίους γράφοντας το 3-1 με αυτογκόλ και τον Κουλουσέβσκι να γράφει το τελικό 4-1.

Πέρα μάλιστα από το γκολ του, ο Σουηδός είχε βγάλει την ασίστ στη φάση της ισοφάρισης, φτάνοντας τις 9 στην Premier League από τότε που έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο Φεβρουάριο (οι περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη).

Στο "Έλαντ Ρόουντ" έγινε η έτερη ανατροπή όσον αφορά στα απογευματινά ματς του Σαββάτου και την πέτυχε η Λιντς με θύμα την Γουλβς. Οι "λύκοι" πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 6' με όμορφο σουτ στην κίνηση από τον Ντανιέλ Ποντένσε (ασίστ από Χουάνγκ) όμως στο 24' έγινε το 1-1 από τον Ροντρίγκο (φέρει μεγάλη ευθύνη ο Ζοζέ Σα καθώς δέχτηκε γκολ στην κλειστή γωνία του) και στο 74' γράφτηκε το 2-1 για λογαριασμό των "παγωνιών" με μοιραίο τον Ετ-Νουρί (αυτογκόλ).

Τους τρεις βαθμούς της νίκης στην 1η αγωνιστική πανηγύρισε και η Μπόρνμουθ, με τα "κεράσια" να συνδυάζουν με υπέροχο τρόπο την επιστροφή τους στα μεγάλα σαλόνια αφού επιβλήθηκαν 2-0 της Άστον Βίλα. Πριν συμπληρωθούν 120 δευτερόλεπτα αγώνα ο Λέρμα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους ενώ στο 80ο λεπτό προστέθηκε το... κερασάκι στην τούρτα της νίκης για την Μπόρνμουθ, με τον Μουρ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 μέσα σε αποθέωση από το κοινό στο "Βαϊτάλιτι".

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

Η επόμενη αγωνιστική:

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΛΙΝΤΣ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ