PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Μπράιτον σόκαρε την Άρσεναλ, εξάσφαιρη στο Σεντ Μέρις η Τσέλσι

Οι παίκτες της Μπράιτον πανηγυρίζουν γκολ στην έδρα της Άρσεναλ σε ματς της Premier League | 9 Απριλίου 2022
Οι παίκτες της Μπράιτον πανηγυρίζουν γκολ στην έδρα της Άρσεναλ σε ματς της Premier League | 9 Απριλίου 2022 @2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Η Μπράιτον επιβλήθηκε 2-1 της Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς δίνοντας μαχαιριά στους κανονιέρηδες στην προσπάθειά τους για την έξοδο στο Champions League. Έξι γκολ η Τσέλσι στην έδρα της Σαουθάμπτον, τρία η Λιντς στο σπίτι της Γουότφορντ.

Ήττα-σοκ στην προσπάθειά της για την κατάληψη της 4ης θέσης της Premier League που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για τη συμμετοχή στο Champions League της νέας σεζόν γνώρισε το Σάββατο η Άρσεναλ, με την Μπράιτον να φεύγει με το τρίποντο με 2-1 από το Έμιρεϊτς. Η Τσέλσι ξέσπασε με έξι γκολ στην Σαουθάμπτον μετά από τη βαριά ήττα από την Ρεάλ στο Champions League, θρίαμβος για την Λιντς στο Vicarage Road όπου φιλοδώρησε με τρία γκολ την ουραγό Γουότφορντ.

Back-to-back κάζο για την Άρσεναλ

Η Άρσεναλ ήταν εκπληκτική μέσα στο 2022 και χάρη σε ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ (με πέντε διαδοχικές εκτός έδρας νίκες) αναρριχήθηκε στην 4η θέση που χαρίζει θέση στο νέο Champions League όμως αυτή την εβδομάδα που διανύουμε δείχνει πως είναι έτοιμη να δώσει μία δυνατή κλωτσιά και να χύσει την καρδάρα με το γάλα που μάζευε καρτερικά τόσο διάστημα.

Και αυτό γιατί μετά από τη συντριβή με 3-0 στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι την περασμένη Δευτέρα στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, τώρα ήρθε νέο χαστούκι, αυτή τη φορά από την Μπράιτον, με την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ να κατεβαίνει στο χορτάρι του Έμιρεϊτς μετρώντας έξι ήττες και μία ισοπαλία στα επτά προηγούμενα ματς πρωταθλήματος αλλά το φινάλε να την βρίσκει να επιστρέφει στις επιτυχίες με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Τροσάρ στο 29' με ασύλληπτο σουτ από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε τον Ράμσντεϊλ επιτρέποντας στους γλάρους να πάρουν κεφάλι στο σκορ στην πρώτη μεγάλη φάσης τους στο ματς, με την Άρσεναλ να φτάνει σε γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αλλά αυτό να μην μετράει μετά από χρήση του VAR (σε θέση οφσάιντ ο Μαρτινέλι) και να δέχεται χαριστική βολή στο 66'.

Αυτή ήρθε μέσω του 0-2 που έγραψε ο Εμουέπου με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τους παίκτες του Αρτέτα να ασκούν ασφυκτική πίεση στο τελευταίο δεκάλεπτο (είχαν και φάση με διπλό δοκάρι από τους Σμιθ-Ρόου και Ενκέτια) αλλά να βρίσκουν μόνο το γκολ της παρηγοριάς στο 89' με τον Έντεγκααρντ.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως στο 90+5' είχαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 2-2 και να σώσουν μερικώς την παρτίδα, όμως ο Σάντσεθ εκτινάχτηκε θεαματικά και απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ενκέτια, κρατώντας τη σπουδαία επιτυχία της ομάδας του μέσα στο Λονδίνο.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σοάρες, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τζάκα, Έντεγκααρντ, Λοκόνγκα, Σμιθ-Ρόου (62' Ενκέτια), Σακά, Λακαζέτ, Μαρτινέλι (74' Πεπέ)

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Σάντσεθ, Φέλτμαν, Ντανκ, Κουκουρέγια, Εμουέπου (77' Λάμπτεϊ), Γκρος, Καϊσέδο, Μπισούμα (74' Λαλάνα), Μακ Άλιστερ, Τροσάρ (85' Γουέμπστερ), Γουέλμπεκ

Η Τσέλσι έβγαλε όλα τα σπασμένα στην Σαουθάμπτον

Μετά από την εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Ρεάλ στον πρώτο προημιτελικό του Champions League η Τσέλσι χρειαζόταν ένα αποτέλεσμα-απάντηση και αυτό ήρθε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Σε αυτό βοήθησε και η Σαουθάμπτον που όχι μόνο δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση στις άγριες διαθέσεις των παικτών του Τούχελ αλλά μετατράπηκε σε ένας σάκος του μποξ.

Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στα πρώτα 31 λεπτά, διάστημα στο οποίο η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρήκε τέσσερα γκολ με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, έχοντας μάλιστα να επιδείξει και τρεις προσπάθειες του Τίμο Βέρνερ που σταμάτησαν στο δοκάρια.

Όσο για το δεύτερο μέρος, μέχρι το 55' το σκορ είχε εκτοξευτεί στο 0-6 από τους Βέρνερ και Μάουντ, με τους μπλε να αφήνουν σε εκείνο το σημείο το πόδι από το γκάζι, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να ανακουφιστούν από το γεγονός πως ο εφιάλτης τους δεν έγινε ακόμα μεγαλύτερος.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Λιβραμέντο (73' Σμόλμποουν), Μπέντναρεκ, Σαλίσου, Γουόκερ-Πίτερς, Γουόρντ-Πράους, Ρομέου (36' Βαλερί), Στιούαρτ Άρμστρονγκ, Ελιουνούσι, Άνταμ Άρμστρονγκ (46' Ντιαλό), Άνταμς

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα (63' Τζέιμς), Ρίντιγκερ, Λόφτους-Τσικ, Καντέ, Κόβατσιτς, Αλόνσο, Μάουντ (69' Ζιγές), Βέρντερ, Χάβερτς (46' Πούλισικ)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Τα highlights

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

Γουότφορντ - Λιντς 0-3

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΣΕΛΣΙ ΛΙΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ