PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Λίβερπουλ συνεχίζει το κυνήγι της Σίτι, σημαντικές νίκες για Γουλβς και Νιούκαστλ

Ο Φαμπίνιο πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στην Μπέρνλι για την Premier League | 13 Φεβρουαρίου 2022
Ο Φαμπίνιο πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στην Μπέρνλι για την Premier League | 13 Φεβρουαρίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Με σκόρερ τον Φαμπίνιο η Λίβερπουλ επιβλήθηκε εκτός έδρας 1-0 της Μπέρνλι και μείωσε στους 9 πόντους από την κορυφή, έχοντας ματς λιγότερο από την Σίτι. Άλωσε το Λονδίνο η Γουλβς (2-0 την Τότεναμ), νίκη-ανάσα για Νιούκαστλ (1-0 την Βίλα).

Η καταδίωξη της Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει σταματημό. Η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα από το Turf Moor επικρατώντας με 1-0 της ουραγού Μπέρνλι για την 25η αγωνιστική της Premier League και έριξε στους εννέα πόντους την απόσταση που τη χωρίζει από την κορυφή, έχοντας και ματς λιγότερο σε σχέση με την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο.

Το ματς

Η Μπέρνλι είχε τα δύο πρώτα επικίνδυνα σουτ στο παιχνίδι, με τον Μπράουνχιλ στο 14' και τον Κορνέ στο 17' που βρήκαν όμως σε απόλυτη ετοιμότητα τον Άλισον, με την Λίβερπουλ από την πλευρά της να απειλεί στο 21' με το δυνατό συρτό σουτ του Κεϊτά που υποχρέωσε τον Πόουπ να πέσει στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει σε κόρνερ.

Ακολούθως, το ματς "άνοιξε" ακόμα περισσότερο και οι δύο ομάδες πλησίασαν αμφότερες το γκολ, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν καλύτερες φάσεις αλλά τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται την κλάση και την εμπειρία τους κα να ανοίγουν το σκορ.

Αυτό έγινε στο 40' μέσα από στημένη φάση, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά, τον Μανέ να παίρνει γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και τον Φαμπίνιο να νικάει τον Πόουπ από κοντά, με διπλη προσπάθεια.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση σε ένα χορταστικό πρώτο μέρος, με το δεύτερο να έχει ωστόσο διαφορετική εικόνα, με τον ρυθμό να απουσιάζει όπως και τις φάσεις και την Λίβερπουλ να επιδιώκει να ελέγξει απόλυτα το τέμπο για να μην κινδυνεύσει.

Χρειάστηκε μάλιστα να φτάσουμε στο 80ο λεπτό για να αγγίξει κάποια ομάδα το γκολ και αυτή ήταν εκείνη του Κλοπ, όταν μετά από το γύρισμα του Αλεξάντερ-Άρνολντ ο Μι βρήκε τη μπάλα και την έστειλε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πόουπ.

Στο 87' ο Ζότα έχασε τεράστια ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ και να κάνει δύο τα γκολ των κόκκινων, με το 1-0 να μένει πάντως μέχρι το φινάλε και να υπογράφει την τέταρτη διαδοχική νίκη της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, που την διατηρεί ζωντανή στο κόλπο του τίτλου.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Ρόμπερτς, Ταρκόφσκι, Μι, Πίτερς, Λένον, Μπράουχιλ, Γουέστγουντ, Κορνέ, Ροντρίγκεζ (62' ΜακΝιλ), Βέγκχορστ (75' Μπαρνς)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (59' Τιάγκο), Κεϊτά (92' Μίλνερ), Μανέ (67' Ζότα), Σαλάχ, Φιρμίνο

Θρίαμβος για την Γουλβς, φτιάχνει σερί η Νιούκαστλ

Όσον αφορά στα άλλα δύο απογευματινά κυριακάτικα ματς της 25ης αγωνιστικής, Γουλβς και Νιούκαστλ πανηγύρισαν σπουδαίες επιτυχίες. Η ομάδα των Ζοζέ Σα (βασικός, αγωνίστηκε ως το φινάλε) και Ντανιέλ Ποντένσε (στο αρχικό σχήμα, έγινε αλλαγή στο 81') επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Τότεναμ με γκολ των Χιμένες και Ντεντόνκερ στο πρώτο 20λεπτο και αναρριχήθηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Νιούκαστλ δάμασε με 1-0 την Άστον Βίλα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ στο 35ο λεπτό και με την τρίτη διαδοχική νίκη της έκανε άλμα σωτηρίας, ούσα πλέον στο +4 από γραμμή του υποβιβασμού.


Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 1-1

Έβερτον - Λιντς 3-0

Μπρέντφορντ - Κρίσταλ Πάλας 0-0

Γουότφορντ - Μπράιτον 0-2

Νόριτς - Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΤΟΤΕΝΑΜ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ