PREMIER LEAGUE

Premier League: Γκέλα ολκής για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χρυσό τρίποντο για την Νιούκαστλ

Ο απογοητευμένος Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο απογοητευμένος Κριστιάνο Ρονάλντο 2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Γιουνάτεντ κόλλησε στο 0-0 στο Ολντ Τράφορντ με την προτελευταία Γουότφορντ και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη της 4ης θέσης ενώ η Νιούκαστλ έφυγε με χρυσό τρίποντο (2-0) από την έδρα της Μπρέντφορντ στη μάχη της παραμονής.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προερχόταν από δύο σερί νίκες στην Premier League και εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Ατλέτικο στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους 16 του Champions League, όμως απέναντι στην Γουότφορντ με την οποία είχε εξαιρετική παράδοση τα τελευταία χρόνια φρόντισε να χύσει την καρδάρα με το γάλα.

Αν και ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε κάποιο γκολ, για να μείνει έτσι στο στείρο 0-0 στο Ολντ Τράφορντ και να χάσει την ευκαιρία να αποκτήσει αβαντάζ για την κατάληψη της 4ης θέσης έναντι των άλλων μνηστήρων (Άρσεναλ, Τότεναμ).

Στο πρώτο μέρος μάλιστα οι κόκκινοι διάβολοι ήταν άκρως πιεστικοί, είχαν δοκάρι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 5' και μοναδικό τετ α τετ του Φερνάντες με τον Φόστερ στο 12', όμως η ομάδα του Ρόι Χόντσον άντεξε στο σφυροκόπημα και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το ματς σε ισορροπία.

Αυτό της έδωσε δύναμη και αυτοπεποίθηση στο δεύτερο μέρος και παίζοντας με κλειστή και πολυπρόσωπη άμυνα επέτρεψε ακόμα λιγότερες ευκαιρίες στους γηπεδούχους (μία από αυτές το σουτ του Ρονάλντο από πλεονεκτική θέση στο 61' ύστερα από υπέροχη ατομική ενέργεια και πάσα του Μπρούνο Φερνάντες), ενώ στο 90+3' ο Σαρ πήγε να "κλέψει" το ματς για τις σφήκες, με το δυνατό σουτ του εκτός περιοχής να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ντε Χέα.

Ως συνέπεια, το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, με την Γιουνάιτεντ να φέρνει έτσι τρίτη ισοπαλία στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και την Γουότφορντ να παίρνει ένα βαθμό χρυσάφι στη μάχη της σωτηρίας.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουαν-Μπισάκα, Λίντελεφ, Βαράν, Τέλες (74' Σο), Φρεντ (62' Σάντσο), Μάτιτς (74' Ράσφορντ), Ελάνγκα, Φερνάντες, Πογκμπά, Ρονάλντο

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Φόστερ, Ενγκάκια (63' Σέμα), Κάθκαρτ, Σαμίρ, Καμαρά, Σισοκό, Λουζά, Κλέβερλι (80' Κούτσκα), Σαρ, Κινγκ (63' Καμπάσελε), Ντένις

Νίκη για την Νιούκαστλ στην επιστροφή του Έρικσεν

Στο δυτικό Λονδίνο, οι φίλοι της Μπρέντφορντ αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα έδωσαν ένα ζεστό χειροκρότημα στον Κρίστιαν Έρικσεν στην επιστροφή του στη δράση 8,5 μήνες μετά από την ανακοπή καρδιάς που είχε υποστεί στην πρεμιέρα του Euro 2020 (Δανία - Φινλανδία), με τον Δανό να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στο 52ο λεπτό του αγώνα της Μπρέντφορντ με την Νιούκαστλ.

Δεν ήταν πάντως εύκολο για εκείνον στο ντεμπούτο του με τις μέλισσες να ανατρέψει την κατάσταση, με τις καρακάξες να έχουν προβάδισμα δύο γκολ με τη λήξη του πρώτου μέρους από τα γκολ των Ζοέλιντον (33') και Γουίλοκ (44') και να το κρατάνε με σχετική ευκολία έχοντας και παίκτη παραπάνω από το 11ο λεπτό λόγω αποβολής του Ντα Σίλβα με απευθείας κόκκινη.

Την ίδια ώρα, σε ένα άλλο ματς που έγινε στην αγγλική πρωτεύουσα, Κρίσταλ Πάλας και Μπέρνλι έμειναν στο 1-1, με τους αετούς να προηγούνται με τον Σλουπ στο 9ο λεπτό αλλά τους κλάρετς να τσιμπούν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού φτάνοντας στην ισοφάριση στο 46' με αυτογκόλ του Μιλιβόγεβιτς.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη που την έφερε στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού και πολύ κοντά στη μέση της βαθμολογίας (12η) πανηγύρισε η Άστον Βίλα, με την ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ να επικρατεί 2-0 της Μπράιτον με τα γκολ των Κας (17') και Γουότκινς (68').

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Σαουθάμπτον - Νόριτς 2-0

Λιντς - Τότεναμ 0-4

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ