PREMIER LEAGUE

Premier League: Γκέλα για Τσέλσι, πρώτη νίκη για Νόριτς με Γιαννούλη να μπαίνει αλλαγή

Ο Κάι Χάβερτς της Τσέλσι σε στιγμιότυπο με τον Τζος Μπράουνχιλ της Μπέρνλι για την Premier League 2021-2022 στο "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο | Σάββατο 11 Ιουνίου 2021
Ο Κάι Χάβερτς της Τσέλσι σε στιγμιότυπο με τον Τζος Μπράουνχιλ της Μπέρνλι για την Premier League 2021-2022 στο "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο | Σάββατο 11 Ιουνίου 2021 © 2021 FRANK AUGSTEIN/ASSOCIATED PRESS

Η Μπέρνλι σταμάτησε τη φορμαρισμένη Τσέλσι, αφού απέσπασε ισοπαλία 1-1 μέσα στο "Στάμφορντ Μπριτζ" για την 11η αγωνιστική της Premier League. Πρώτη φετινή νίκη της Νόριτς, στην έδρα της Μπρέντφορντ, με τον Δημήτρη Γιαννούλη να μπαίνει αλλαγή.

Η Τσέλσι δεν είναι άτρωτη, όπως απέδειξε η Μπέρνλι, η οποία κατάφερε να φύγει με ένα βαθμό (1-1) από το "Στάμφορντ Μπριτζ" για την 11η αγωνιστική της Premier League. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν την πρώτη απώλεια στο πρωτάθλημα έπειτα από τέσσερις σερί νίκες και την πρώτη γενικά έπειτά από επτά σερί επιτυχίες, όμως παραμένουν επικεφαλής στο βαθμολογικό πίνακα, αν και πλέον αισθάνονται πιο κοντά τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο αγώνας ήταν κομμένος και ραμμένος για ένα εύκολο απόγευμα για τους "μπλε", με το γκολ του Κάι Χάβερτς στο 33' να απλοποιεί -θεωρητικά- την κατάσταση. Όμως η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο απλή, ειδικά από τη στιγμή που απουσίαζαν οι δύο βασικοί επιθετικοί τους λόγω τραυματισμού, οι Ρομέλου Λουκάκου και Τίμο Βέρνερ. Η Τσέλσι έκανε πάνω από 20 τελικές προσπάθειες, όμως μόλις οι τέσσερις είχαν στόχο την εστία του Νικ Πόουπ. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν το σφυροκόπημα και με τη "χρυσή" αλλαγή του Σον Ντάις, Ματσέι Βίντρα, έφτασαν στην ισοφάριση στο 79'.

Η Νόριτς χρειάστηκε να παίξει με μια ομάδα... Championship για να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της στη φετινή Premier League. Οι περσινές κόντρες με την Μπρέντφορντ στη χαμηλότερη κατηγορία αναβίωσαν στο "Κομιούνιτι Στέιντιουμ", όμως όπως και πέρυσι, τα "καναρίνια" ήταν ανώτερα και τελικά επικράτησαν με 2-1. Ο Ματίας Νόρμαν και ο Τέεμου Πούκι είχαν βάλει δύο γκολ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίωρο του αγώνα. Η Νόριτς προσπάθησε να κρατήσει το υπέρ της σκορ στο υπόλοιπο του αγώνα, όμως δέχθηκε δύο γκολ. Το πρώτο στο 49' που δεν μέτρησε με συμβολή του VAR και το δεύτερο στο 60' με τον Ρίκο Χένρι, το οποίο δεν ήταν αρκετό. Ο Ντάνιελ Φάρκε έβαλε αλλαγή τον Δημήτρη Γιαννούλη στο 74ο λεπτό, ενώ κράτησε τον Χρήστο Τζόλη στον πάγκο.

Τα στιγμιότυπα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Κρίσταλ Πάλας - Γουλβς 2-0

Μπράιτον - Νιούκαστλ 1-1

Σαουθάμπτον - Άστον Βίλα 1-0

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE THE PREMIER GREEKS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ ΝΟΡΙΤΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ