PREMIER LEAGUE

Premier League: Έξι της Λίβερπουλ και τρεις της Σίτι στην ενδεκάδα της σεζόν που ψήφισαν οι παίκτες

Μονομαχία των Σαλάχ και Κανσέλο σε ντέρμπι της Premier League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι | 10 Απριλίου 2022
Μονομαχία των Σαλάχ και Κανσέλο σε ντέρμπι της Premier League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι | 10 Απριλίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι κυριάρχησαν στην ψηφοφορία της Ένωσης Επαγγελματιών Παικτών στην Αγγλία για την 11άδα της σεζόν, με έξι παίκτες να προέρχονται από τους κόκκινους και τρεις από τους πολίτες.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ μονομάχησαν μέχρι τελικής πτώσης για τον φετινό τίτλο στην Premier League (αυτός κατέληξε στα χέρια των πολιτών, με τους κόκκινους να παίρνουν το FA Cup και το League Cup νικώντας σε ισάριθμους τελικούς την Τσέλσι) και αυτό αποτυπώθηκε ανάγλυφα στην ψηφοφορία της PFA στο φινάλε της σεζόν.

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Αγγλία ψήφισαν για την κορυφαία ενδεκάδα και οι επιλογές τους "έδειξαν" το πόσο πολύ ξεχώρισαν οι ομάδες των Κλοπ και Γκουαρδιόλα, με την Λίβερπουλ να έχει 6 εκπροσώπους στην ενδεκάδα της σεζόν και την Μάντσεστερ Σίτι 3.

Οι Άλισον (τερματοφύλακας), Αλεξάντερ-Άρνολντ (δεξιός μπακ), Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (στόπερ), Τιάγκο (μέσος), Σαλάχ και Μανέ (επιθετικοί) ψηφίστηκαν από πλευράς των κόκκινων, ενώ τους πρωταθλητές Αγγλίας εκπροσώπησαν στην κορυφαία 11άδα οι Ζοάο Κανσέλο (αριστερός μπακ), Μπερνάρντο Σίλβα και Κέβιν Ντε Μπράινε (μέσοι).

Οι μόνοι δύο παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη ενδεκάδα και δεν ανήκαν σε Λίβερπουλ ή Σίτι ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και ο Αντόνιο Ρίντιγκερ (Τσέλσι) ενώ εκτός έμειναν τόσο ο Χάρι Κέιν όσο και ο Σον που μοιράστηκε τον τίτλο του αρχισκόρερ στο πρωτάθλημα με τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Οι δύο ομάδες κυριάρχησαν σε δύο ακόμα κατηγορίες, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να παίρνει το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της σεζόν και τον Φιλ Φόντεν αυτόν του καλύτερου νέου παίκτη (για δεύτερη διαδοχική σεζόν).

Σημειώνεται πως στις γυναίκες, τον τίτλο της καλύτερης παίκτριας για τη φετινή σεζόν κατέκτησε η Σαμ Κερ της Τσέλσι ενώ αυτήν της κορυφαίας νέας παίκτριας η Λόρεν Χεμπ της Μάντσεστερ Σίτι.


TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ