PREMIER LEAGUE

Premier League: Έμπλεξε η Τότεναμ, άλμα Europa League η Έβερτον

Ο Χάρι Κέιν στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα
Ο Χάρι Κέιν στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα AP

Η Τότεναμ γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Άστον Βίλα με 2-1 και πλέον έμπλεξε σε περιπέτειες για τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για το Europa League της νέας περιόδου. Η Έβερτον έκανε το καθήκον της κόντρα στη Γουλβς, νικώντας με 1-0 και διατήρησε τις ελπίδες της για την έξοδο στην Ευρώπη.

Η Τότεναμ υποδέχθηκε την Άστον Βίλα για την 37η αγωνιστική της Premier League, με τα "Σπιρούνια" να γνωρίζουν εντός έδρας ήττα 2-1 και να μπλέκουν σε περιπέτειες, αναφορικά με το εισιτήριο του Europa League για τη νέα χρονιά.

Οι "Spurs" μπήκαν πιο δυνατά και άνοιξαν το σκορ νωρίς στο παιχνίδι με τον Μπέρβαιν στο 8', χάρη σε μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ολλανδού και εξίσου ωραίο τελείωμα, ωστόσο η συνέχεια ήταν δραματική για τους Λονδρέζους.

Η ανατροπή των "Villains" έγινε μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο, ξεκινώντας με το απίθανο αυτογκόλ του Σέρχιο Ρεγκιλόν. Έπειτα από μεταβίβαση του Μάρβελους προς την περιοχή του Λιορίς, ο Ρεγκιλόν στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την στέλνει στο βάθος της εστίας του Γάλλου τερματοφύλακα, με την πορεία της μπάλας να μπερδεύει τον Λιορίς.

Στο 39' οι παίκτες του Ντιν Σμιθ πίεσαν ψηλά και ο Γουότκινς εκμεταλλεύτηκε το λάθος των γηπεδούχων, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Λιορίς, από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η Τότεναμ στην επανάληψη προσπάθησε να αντιδράσει, είχε τις ευκαιρίες με τους Μπέρβαιν και Κέιν, όμως ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ ήταν εκεί που χρειαζόταν με αποτέλεσμα το 1-2 να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΕΙ ΓΙΑ EUROPA LEAGUE Η ΕΒΕΡΤΟΝ

Η Έβερτον πέτυχε υπερπολύτιμη νίκη κόντρα στη Γουλβς και έπιασε την Τότεναμ στον βαθμολογικό πίνακα στους 59 βαθμούς. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Ριτσάρλισον στο 48'. Ο Σίγκουρτσον εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Ριτσάρλισον πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Ρούντι.

Οι παίκτες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, δίχως αποτέλεσμα. Εξίσου άκαρπες ήταν και οι διαμαρτυρίες των "λύκων" στο 80' για χέρι του Σίγκουρντσον εντός περιοχής. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR, ωστόσο η απόφαση ήταν ότι δεν υπάρχει πέναλτι.

Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής το οποίο διεξαγόταν την ίδια ώρα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Νιούκαστλ επικράτησε της ουραγού (και υποβιβασμένης) Σέφιλντ με 1-0 στο Σεν Τζέιμς Παρκ, χάρη στο γκολ του Γουίλοκ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 18 Μαΐου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ 1-1 (15' Καβάνι / 76' Μπράιαν)

Σαουθάμπτον - Λιντς 0-2 (73' Μπάμφορντ, 90+5' Ρόμπερτς)

Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι 3-2 (50' Τροσάρ, 72' Γουέμπστερ, 76' Μπερν / 2' Γκιουντογκάν, 48' Φόντεν)

Τσέλσι - Λέστερ 2-1 (47' Ρίντιγκερ, 67' πεν. Ζορζίνιο / 77' Ιχεανάτσο)

Τετάρτη 19 Μαΐου

Έβερτον - Γουλβς 1-0 (48' Ριτσάρλισον)

Νιούκαστλ - Σέφιλντ 1-0 (45+4' Γουίλοκ)

Τότεναμ - Άστον Βίλα 1-2 (8' Μπέρβαιν - 20' αυτ. Ρεγκιλόν, 39' Γουότκινς)

Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ (21:00)

Μπέρνλι - Λίβερπουλ (22:15)

Γουέστ Μπρομ - Γουέστ Χαμ

Η βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ