PREMIER LEAGUE

Premier League: Αναβλήθηκε το Γιουνάιτεντ - Μπράιτον, πιέζουν οι ομάδες για προσωρινή διακοπή λόγω κορονοϊού

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά τη διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος με την Νόριτς | 11 Δεκεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά τη διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος με την Νόριτς | 11 Δεκεμβρίου 2021 @2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

H έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην Premier League έφερε την αναβολή και στην σαββατιάτικη αναμέτρηση της Μπράιτον με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με αρκετές ομάδες να ζητούν πλέον να κατέβουν ρολά στο πρωτάθλημα ως το τέλος της χρονιάς.

Ο εφιάλτης του κορονοϊού, συνοδεύομενος από τη νέα μετάλλαξη "Όμικρον" που είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη και δη στην Μεγάλη Βρετανία, δημιουργεί έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την Premier League, με τα παιχνίδια που αναβάλλονται να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Σε αυτή την αλυσίδα προστέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (16/12) και το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες να κάνουν γνωστό μέσω ανακοινώσεων στους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media πως πάρθηκε η απόφαση για αναβολή του μεταξύ του ματς.

Αιτία τα πολλά κρούσματα κορονοϊού που έχουν χτυπήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και που δημιουργούν τρομερές δυσκολιες στους κόκκινους διαβόλους να παρατάξουν μία ανταγωνιστική ομάδα για το παιχνίδι του Ολντ Τράφορντ.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα τα ματς που είναι προγραμματισμένα για το βράδυ της Πέμπτης (16/12) μεταξύ της Τσέλσι και της Έβερτον και της Λίβερπουλ με την Νιούκαστλ θα γίνουν κανονικά, ωστόσο άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι για τα ματς που ακολουθούν μεταξύ αυτών και εκείνα της εορταστικής περιόδου.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα των αγγλικών ΜΜΕ, αυξάνονται συνεχώς τα αιτήματα ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας ώστε να σταματήσει καθολικά η ποδοσφαιρική δράση για το υπόλοιπο του 2021 και συνολικά να υπάρχει αναβολή για 4 αγωνιστικές, για να επιστρέψουν άπαντες στα γήπεδα το διήμερο 8-9 Ιανουαρίου με τα ματς του 3ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας.

Σε περίπτωση που το αίτημα των ομάδων βρει ανταπρόκριση από τη διοργανώτρια αρχή και παρθεί απόφαση για αναβολή μέσα στις προσεχείς ημέρες, λόγω της έξαρσης κορονοϊού, τότε η Premier League θα επαναρχίσει στις 15 Ιανουαρίου, με την ελπίδα πως η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί όσον αφορά στα υγειονομικά δεδομένα.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής έχουν αναβληθεί πέντε αναμετρήσεις της κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας λόγω κορονοϊού, που είναι οι εξής: Μπρέντφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον, Μπράιτον - Τότεναμ, Λέστερ - Τότεναμ, Μπέρνλι - Γουότφορντ.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΣΕΛΣΙ ΤΟΤΕΝΑΜ ΛΕΣΤΕΡ ΑΡΣΕΝΑΛ ΕΒΕΡΤΟΝ ΓΟΥΛΒΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ