PREMIER LEAGUE

Premier League: Άλμα παραμονής για Έβερτον, βήμα τετράδας για Τότεναμ

Ο Ρισάρλισον πανηγυρίζει γκολ της Έβερτον κόντρα στην Τσέλσι | 1 Μαΐου 2022
Ο Ρισάρλισον πανηγυρίζει γκολ της Έβερτον κόντρα στην Τσέλσι | 1 Μαΐου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Έβερτον λύγισε με 1-0 την αντίσταση της Τσέλσι στο Γκούντισον Παρκ και πήρε βαθιά ανάσα στη μάχη της παραμονής ενώ η Τότεναμ επικράτησε εύκολα με 3-1 της Λέστερ και παραμένει γερά στο κόλπο για έξοδο στο Champions League.

Ζωντανή στη μάχη που γίνει για την επιβίωσή της παρέμεινε το απόγευμα της Κυριακής (1/5) η Έβερτον, με την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ να παίρνει σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Τσέλσι για την 35η αγωνιστική της Premier League και να ανεβαίνει στους 32 βαθμούς, δύο λιγότερους από τις Λιντς και Μπέρνλι που καταδιώκει αλλά και ματς λιγότερο συγκριτικά με αυτές.

Το πρώτο μέρος προσέφερε ελάχιστες συγκινήσεις στο Γκούντισον Παρκ με τις αξιόλογες φάσεις να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, όμως στο δεύτερο όλα άλλαξαν, αφού με τη συμπλήρωση 47 λεπτών οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Το γκολ προήλθε μάλιστα από παιδικό λάθος της άμυνας των Λονδρέζων και συγκεκριμένα του Αθπιλικουέτα, που άργησε πάρα πολύ να απομακρύνει τη μπάλα δίνοντας το δικαίωμα στον Γκρέι να τον πιέσει και να του την κλέψει, για να στρωθεί αυτή στο δρόμο του Ρισάρλισον, που με ψύχραιμο δεξί πλασέ νίκησε τον Μεντί (1-0).

Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική, με την Τσέλσι να πιέζει και να αγγίζει δύο φορές την ισοφάριση μέσα στο ίδιο λεπτό (59') αλλά τον Τζόρνταν Πίκφορντ να αποδεικνύεται φύλακας άγγελος της εστίας των ζαχαρωτών, αποκρούοντας αρχικά το σουτ του Αθπιλικουέτα (είχε προηγηθεί σουτ του Μάουντ που έστειλε τη μπάλα να βρει πρώτα στο δεξί και έπειτα στο αριστερό δοκάρι) και εν συνεχεία το σουτ του Ρίντιγκερ από κοντινή απόσταση.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου, η Έβερτον είχε τις ευκαιρίες με τους Γκρέι και Γκόρντον να "τελειώσει" το ματς όμως ο πρώτος αστόχησε και ο δεύτερος νικήθηκε από τον Μεντί, με τον Πίκφορντ από την πλευρά του να εξουδετερώνει το δυνατό σουτ του Κόβατσιτς στις καθυστερήσεις και να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της Έβερτον, που ενδεχομένως να αποδειχτεί κομβική στην προσπάθειά της για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Ιγουόμπι, Κόουλμαν, Μίνα, Χόλγκεϊτ, Μικολένκο, Γκόρντον, Ντουκουρέ, Ντελφ (71' Άλαν), Γκρέι (90' Άλι), Ρισάρλισον (80' Ρόντον)

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα (68' Πούλισικ), Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Λόφτους-Τσικ, Ζορζίνιο (46' Κόβατσιτς), Αλόνσο, Μάουντ, Βέρνερ (68' Ζιγές), Χάβερτς

Καθάρισαν οι συνήθεις ύποπτοι για την Τότεναμ

Στο Βόρειο Λονδίνο, η Τότεναμ έψαχνε πάση θυσία το τρίποντο μετά από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα (εντός έδρας ήττα με 1-0 από Μπράιτον, λευκή ισοπαλία στην έδρα της Μπρέντφορντ) και το βρήκε με χαρακτηριστική άνεση απέναντι στην Λέστερ που από την πλευρά της συμπλήρωσε καρέ αγώνων στην Premier League χωρίς επιτυχία (2 ισοπαλίες - 2 ήττες).

Πρωταγωνιστές για τα σπιρούνια ήταν οι δύο επιθετικοί τους, Χάρι Κέιν και Σον, με τον πρώτο να ανοίγει το σκορ στο 22' με κεφαλιά (από εκτέλεση κόρνερ του Σον) και να φτάνει τα 17 γκολ σε 14 ματς στην Premier League απέναντι στις αλεπούδες, και τον δεύτερο να παίρνει τη σκυτάλη σκοράροντας τα άλλα δύο γκολ της ομάδας του Κόντε, εκμεταλλευόμενος ασίστ του Κουλουσέβσκι στο 60' και στο 79'.

Το μόνο που κατάφερε η Λέστερ ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 90+1' με τον Ιχεανάτσο, με το φινάλε να βρίσκει την Τότεναμ να παίρνει μία πολύτιμη νίκη στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση της 4ης θέσης που οδηγεί στο Champions League.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον, Μπεντανκούρ (82' Γουίνκς), Χόιμπιεργκ, Σεσενιόν, Μόουρα (55' Κουλουσέβσκι), Κέιν, Σον (82' Μπέρχβαϊν)

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Καστάνιε, Αμαρτέι, Σογιουντσού, Τόμας, Σουμαρέ (67' Μπραντ), Μεντί, Ολμπράιτον, Ιχεανάτσο, Πέρεθ (76' Τίλεμανς), Ντάκα (67' Βάρντι)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Τα highlights

Νιούκαστλ - Λίβερπουλ 0-1

Άστον Βίλα - Νόριτς 2-0

Γουότφορντ - Μπέρνλι 1-2

Γουλβς - Μπράιτον 0-3

Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας 1-2

Λιντς - Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Η βαθμολογία της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΤΕΝΑΜ ΛΕΣΤΕΡ ΕΒΕΡΤΟΝ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ