ΤΣΕΛΣΙ

Ποτσετίνο: "Οι παίκτες μου πρέπει να νιώσουν τον πόνο της ήττας από την Λίβερπουλ για να τους δώσει κίνητρα"

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στον πάγκο της Τσέλσι στον τελικό του League Cup κόντρα στην Λίβερπουλ | 25 Φεβρουαρίου 2024
Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στον πάγκο της Τσέλσι στον τελικό του League Cup κόντρα στην Λίβερπουλ | 25 Φεβρουαρίου 2024 @2024 DAVE SHOPLAND/AP IMAGES

Η Τσέλσι έφυγε ηττημένη από το "Γουέμπλεϊ" για τρίτη φορά την τελευταία 3ετία σε ισάριθμους τελικούς με την Λίβερπουλ, με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να ζητά από τους παίκτες να συνεχίσουν να πιστεύουν στο πρότζεκτ και να επιστρέψουν πιο δυνατοί τη νέα σεζόν.

Τη σεζόν 2021-22 ο Τόμας Τούχελ γεύτηκε δύο φορές το πικρό ποτήρι της ήττας σε τελικό, με την Τσέλσι να χάνει στα πέναλτι τόσο το τρόπαιο του League Cup οσο και του FA Cup από την Λίβερπουλ, με την ιστορία να επαναμβάνεται δύο χρόνια αργότερα με τον ίδιο θύτη και αλλά όχι το ίδιο "θύμα".

Αυτή τη φορά απέναντι στον Γιούργκεν Κλοπ βρέθηκε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, που έψαχνε τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του στην Αγγλία, με τους Λονδρέζους να χάνουν ωστόσο στην παράταση (πρόπερσι λύγισαν στα πέναλτι και τις δύο φορές) από το γκολ του Φαν Ντάικ στο 118' με ασίστ Τσιμίκα και τον Αργεντινό να ζητάει από τους παίκτες του να μείνουν όρθιοι και να μην τα παρατήσουν.

"Οι παίκτες μου είναι επαγγελματίες. Τώρα χρειάζεται να πάμε μπροστά, αλλά πρέπει να αισθανθούν τον πόνο της ήττας. Όταν παίζεις για ένα τρόπαιο, δεν μπορείς να πεις κάτι και να τους κάνεις να νιώσουν καλύτερα.

Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ποτσετίνο, για να χρησιμοποιήσει κατόπιν το παράδειγμα της Λίβερπουλ του Κλοπ, λέγοντας μεταξύ άλλων:

"Όταν αγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο, θα πρέπει να αισθάνεσαι τι σημαίνει να παίζεις για ένα μεγάλο τρόπαιο. Θυμάμαι ότι μετά από τρία με τέσσερα χρόνια με τον Κλοπ στον πάγκο της, η Λίβερπουλ είχε χάσει σε έναν τελικό Europa League και σε έναν τελικό Champions League.

Όμως συνέχισαν να πιστεύουν στο σχέδιό τους και γίνονταν κάθε σεζόν όλο και πιο δυνατοί μέχρι που πήραν αυτό που ήθελαν. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα και αν θέλουμε να κοντράρουμε μία ομάδα όπως η Λίβερπουλ, χρειάζεται να συνεχίσουμε να πιστεύουμε. Αυτό είναι το σημαντικότερο".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LEAGUE CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ