ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πορτογαλία - Σερβία 1-2: Πρόκριση στο 90' για τον Μίτροβιτς, στα playoffs ο Ρονάλντο

Οι παίκτες της Σερβίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Πορτογαλία για τους προκριματικούς ομίλους της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Λουζ", Λισαβόνα | Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Σερβίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Πορτογαλία για τους προκριματικούς ομίλους της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Λουζ", Λισαβόνα | Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 © 2021 ARMANDO FRANCA/ASSOCIATED PRESS

Η Σερβία "πάγωσε" τη Λισαβόνα στο 90', έκανε την ανατροπή με τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς απέναντι στην Πορτογαλία και το τελικό 2-1 την έστειλε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο στα playoffs του Μαρτίου.

Η Σερβία σόκαρε την Πορτογαλία στο 90' και με τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς πήρε τη νίκη 2-1 μέσα στο "Λουζ" της Λισαβόνας και συνάμα την πρωτιά στον 1ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Με τη νίκη αυτή και μάλιστα με ανατροπή, οι Σέρβοι προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση της διοργάνωσης, ενώ οι Ίβηρες θα πρέπει να περάσουν από διαδικασία playoffs τον Μάρτιο για να ταξιδέψουν στο Κατάρ.

Οι Πορτογάλοι έκαναν ιδανική εκκίνηση στον αγώνα, αφού μόλις στο 2ο λεπτό εκμεταλλεύτηκαν λάθος στην άμυνα των φιλοξενουμένων και με τον Ρενάτσο Σάντσες έγραψαν το 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή τους στο 1ο ημίχρονο, αφού στη συνέχεια παραχώρησαν τον έλεγχο στους Σέρβους και οπισθοχώρησαν ανεξήγητα.

Οι παίκτες του Ντράγκαν Στόικοβιτς, που επέλεξε τον Άντριγια Ζίβκοβιτς για το αρχικό σχήμα, είχαν ορισμένες καλές στιγμές, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Ντούσαν Βλάχοβιτς. Το γκολ της ισοφάρισης τελικά ήρθε στο 33' από τον αρχηγό τους, Ντούσαν Τάντιτς, που πλέον έχει συμμετοχή σε επτά γκολ στα προκριματικά (2 γκολ, 5 ασίστ).

Η Σερβία πήρε τόσο θάρρος που στην ανάπαυλα ο προπονητής της έριξε στη μάχη ακόμ έναν επιθετικό, τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς, αφήνοντας στον πάγκο έναν αμυντικό μέσο. Όμως η Πορτογαλία προσπάθησε να πάρει πίσω τα χαμένα μέτρα του 1ου ημιχρόνου και σε ένα σημείο το κατάφερε.

Ο Φερνάντο Σάντος απέσυρε τους Μπερνάρντο Σίλβα και Ζοάο Μουτίνιο, με τους Ίβηρες να δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να απειλήσουν ύστερα από τις αλλαγές του Πορτογάλου προπονητή. Ταυτόχρονα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εξαφανισμένος τόσο από τους Σέρβους, όσο και από το παιχνίδι των συμπαικτών του. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι Σέρβοι έδειχναν ότι αυτοί θα κυνηγήσουν το γκολ της πρόκρισης και έκλεισαν ξανά στο γήπεδό της την Πορτογαλία.

Σε μία σέντρα από δεξιά στο 90ό λεπτό, ο Μίτροβιτς αποδείχθηκε "χρυσή αλλαγή" των φιλοξενουμένων, αφού αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά και τους έδωσε το γκολ, τη νίκη και την πρωτιά του ομίλου.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Κανσέλο, Φόντε, Ντίας, Μέντες, Σάντσες (84' Νέβες), Ντανίλο (90+2' Α. Σίλβα), Μουτίνιο (64' Παλίνια), Ρονάλντο, Ζότα (83' Φέλιξ), Μπ. Σίλβα (64' Φερνάντες)

ΣΕΡΒΙΑ: Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (65' Σπάγιτς), Πάβλοβιτς, Γκούντελ (46' Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς (69' Ράντονιτς), Λούκιτς, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Κόστιτς (89' Γιόβιτς), Βλάχοβιτς

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο

Η βαθμολογία

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ