ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πορτογαλία - Κατάρ 3-0: Φιλική τριάρα στη βραδιά-ρεκόρ του Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με το Κατάρ
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με το Κατάρ © 2021 JOAO MATOS/ASSOCIATED PRESS

Η Πορτογαλία επικράτησε 3-0 του Κατάρ σε φιλικό παιχνίδι στο Αλγκάρβε, στο ματς που ο Ρονάλντο έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην Ευρώπη.

Η Πορτογαλία δεν είχε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς είχε ρεπό στον όμιλό της, όμως έδωσε φιλικό παιχνίδι στο Αλγκάρβε απέναντι στο Κατάρ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πήρε μία άνετη νίκη με 3-0 πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Το παιχνίδι αυτό ήταν "σταθμός" για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγωνίστηκε για 181η φορά στην καριέρα του με το εθνόσημο στο στήθος σε επίπεδο ανδρών και είναι πλέον πρώτος σε διεθνείς συμμετοχές ευρωπαϊκής εθνικής ομάδας μπροστά απ' τον Σέρχιο Ράμος.

Ο Ρονάλντο είναι και ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε επίπεδο εθνικών ομάδων και αυτό του το στατιστικό φρόντισε να διευρύνει. Ο CR7 άνοιξε το σκορ στο 37ο λεπτό έπειτα από λάθος στην άμυνα του Κατάρ.

Η Πορτογαλία έκανε δύο τα τέρματά της στο 48'. Ο κίπερ του Κατάρ απέκρουσε κεφαλιά του Ζοάο Μάριο και στη συνέχεια ο Φόντε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αντρέ Σίλβα στο 90ο λεπτό με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Λεαό.

Η ενδεκάδα της Πορτογαλίας: Ντιόγκο Κόστα, Μέντες (46' Σεμέδο), Ντ. Περέιρα, Φόντε, Νταλότ, Μάριο (71' Μουτίνιο), Καρβάλιο (61' Μπ. Σίλβα), Νούνες (71' Φερνάντες), Ρονάλντο (46' Λεάο), Α. Σίλβα, Γκέντες (61' Παλίνια)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ